Ραχήλ Μακρή: "Ουτε συνεκμετάλευση, ουτε ΚΑΖΑΝ ΚΑΖΑΝ..οι Ανεξάρτητοι Έληνες ΤΟΛΜΑΝ και ΝΙΚΑΝ"


«Πέφτουν οι μάσκες της κυβερνητικής αναποτελεσματικότητας στον τομέα της ενέργειας»
Η Συγκυβέρνηση προωθεί κύρωση μνημονίου συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας με την Τουρκία. Το μνημόνιο έχει ως αιχμή του δόρατος την συνεργασία στον αγωγό ITGI. Αδυνατεί η Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι ο πετρελαϊκός κολοσσός BP και κύριος μέτοχος της κοινοπραξίας εκμετάλλευσης του κοιτάσματος φυσικού αερίου έχει ανακοινώσει ότι το συγκεκριμένο έργο έχει ακυρωθεί.
Ο μοναδικός αγωγός που απομένει είναι ο TAP, ο οποίος ενώ έχει ανακοινωθεί με φανφάρες δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα υλοποιηθεί, καθώς η κοινοπραξία θα αποφασίσει αργότερα μέσα στο χρόνο για την επιλογή του.
Για να υπογραμμίσουμε την ανακόλουθη και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα της ενέργειας και στο ζήτημα συνεργασίας με την Τουρκία υπενθυμίσουμε δύο περιστατικά.
Το πρώτο αναφέρετε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού στην πρόσφατη συνάντηση του με τον Γάλλο Πρόεδρο. Εκεί ο κύριος Σαμαράς δήλωσε ότι: «Τα ενεργειακά αποθέματα της Ελλάδας που βρίσκονται στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο, αποτελούν πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ευρώπης. Συμβάλλουν στον εφοδιασμό της Ευρώπης από ευρωπαϊκές πηγές, στο να αποκτήσει η Ευρώπη τους δικούς της υδρογονάνθρακες».
Ο Πρωθυπουργός οφείλει να εμπεδώσει ότι ο Ελληνικός Λαός είναι κυρίαρχος ιδιοκτήτης της Χώρας και όχι απλά περαστικός από την περιοχή.
Τα ενεργειακά αποθέματά μας, αποτελούν Εθνικές πλουτοπαραγωγικές πηγές και δεν ανήκουν ευρύτερα στην Ευρώπη. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με την στήριξη κάθε ορθά σκεπτόμενου Πολίτη είμαστε εδώ για να σας εμποδίσουμε. Ο Εθνικός ορυκτός πλούτος θα παραμείνει Ελληνικός, ακόμα και εάν πέσουμε μέχρι ενός.
Το δεύτερο αναφέρεται στο ταξίδι του κυρίου Σαμαρά στην Τουρκία. Σε αυτό οι τουρκικές απαιτήσεις για την ένταξη στην τουρκική υφαλοκρηπίδα της περιοχής μεταξύ της Ρόδου και του Καστελόριζου δημιουργούν βαριές σκιές στην Ελληνική ΑΟΖ. Το σκοτάδι της απαξίωσης των Ελληνικών θέσεων από τους Τούρκους πυκνώνει από τις ασκήσεις του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο, την ώρα της επίσημης συνάντησης. Παρόλα αυτά ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τη συνάντηση αυτή μια καλή μέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο πρωθυπουργός επιλέγει να βρίσκεται σε ύπνωση για να μην αισθάνεται την καταστροφή, που δημιουργεί η Συγκυβέρνηση του. Οι πολίτες, όμως, αυτής της Χώρας καθημερινά ξεφεύγουν από τα υπνωτικά διλήμματα και διεκδικούν την Εθνική Αξιοπρέπεια σαν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Σε αυτό τον αγώνα κανένα σκοτάδι δεν θα μας αντισταθεί.

Σχόλια