Η Κομισιόν γνώριζε και συγκάλυπτε απο το 2011 το σκάνδαλο της VW..

Υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν εκείνοι που ενημέρωσαν την αμερικανική περιβαλλοντική οργάνωση ICCT, η οποία με τη σειρά της αποκάλυψε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen χρησιμοποιούσε ένα παράνομο λογισμικό στους ντιζελοκινητήρες της.

Σ’ αυτή την αποκάλυψη προχώρησε η γερμανική οικονομική επιθεώρηση WirtschaftsWoche.

Με τη μεσολάβηση αυτής της περιβαλλοντικής οργάνωσης ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της WirtschaftsWoche, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν ενήμερη από το 2011 για τη «χειραγώγηση» των εκπομπών καυσαερίων από πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες. Μια εταιρεία είχε ενημερώσει για το θέμα τις υπηρεσίες του τότε Επιτρόπου Βιομηχανίας, του Ιταλού Αντόνιο Ταγιάνι.

«Εάν επιβεβαιωθεί αυτή η πληροφορία, αυτό σημαίνει ότι ο πρώην και η νυν Επίτροποι Βιομηχανίας, ο Αντόνιο Ταγιάνι και η Ελζμπιέτα Μπιενκόφσκα, συγκάλυπταν τα γεγονότα και ψεύδονταν εν γνώσει τους ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», τόνισαν σε ανακοίνωσή τους δύο Γάλλοι ευρωβουλευτές των Πρασίνων, ο Γιανίκ Ζαντό και η Καριμά Ντελί.

Σημειώνεται ότι η αποκάλυψη του σκανδάλου οδήγησε σε πτώση τις παραδόσεις οχημάτων της εταιρείας, οι οποίες έπεσαν στις 490.000, από 517.400 τον Οκτώβριο του 2014. Η μεγαλύτερη πτώση παρατηρήθηκε στις αγορές της Βραζιλίας και της Ρωσίας ενώ στη Δυτική Ευρώπη οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 1,3%.

«Η μάρκα VW είναι αντιμέτωπη με τις προκλήσεις των καιρών. Όχι μόνο αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα των ντιζελοκινητήρων και του διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και την τεταμένη κατάσταση στις παγκόσμιες αγορές», υποστήριξε ο διευθυντής πωλήσεων του ομίλου Γιούργκεν Στάκμαν.

olympia.gr

Σχόλια