Μίλησε για διακινητές μεταναστών η Μέρκελ..αλλά ξέχασε να πει ότι είναι Τούρκοι..

Η καγκελάριος Μέρκελ, στο συνέδριο του ΕΛΚ στη Μαδρίτη, τάχθηκε υπέρ μιας ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής. Ο Πρόεδρος της Κομισιόν Γιούνκερ υπέρ ενός συστήματος νομιμοποίησης της εισόδου των προσφύγων.
Υπέρ μιας δίκαιης κατανομής των βαρών μέσα στην ΕΕ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης
τάχθηκε η Άνγκελα Μέρκελ, στο συνέδριο του ΕΛΚ στη Μαδρίτη. Ακόμα, η ΕΕ δεν θα πρέπει να αφήσει μόνες τους χώρες όπως η Ιορδανία, το Λίβανο ή η Τουρκία, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος. «Θα τα καταφέρουμε. Τις προκλήσεις θα τις αντιμετωπίσουμε με αλληλεγγύη» τόνισε και συμπλήρωσε πως θα πρέπει να ισχύσει η βασική αρχή «Καθένας που περνάει στην Ευρώπη έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζεται σαν άνθρωπος». Για όσους ισχύει η Σύμβαση της Γενεύης για τους Πρόσφυγες, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και να έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν. Αντίθετα, οικονομικοί μετανάστες θα πρέπει να εγκαταλείπουν την Ευρώπη, πρότεινε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Σύμφωνα με την Άνγκελα Μέρκελ, η ΕΕ θα πρέπει να προστατεύσει καλύτερα τα εξωτερικά της σύνορα. «Θα μπορούσα να φανταστώ τη σύσταση μιας ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής» τόνισε. «Δεν είναι δυνατόν, η συνοριακή περιοχή ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, δυο κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ, να ελέγχεται από διακινητές» υπογράμμισε. Παράλληλα τόνισε την αναγκαιότητα συνομιλιών με την Τουρκία

Σχόλια