Η Μέρκελ ας ελέγξει τις κομπίνες των εταιρειών της..και ας αφήσει την φύλαξη των συνόρων μας..

Την ανάγκη να συνεργαστούν Ελλάδα και Τουρκία για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπογράμμισε σήμερα Τρίτη η Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον Φινλανδό πρωθυπουργό Γιούχα Σίπιλα.
«Έχουμε την εντύπωση ότι η συνολική διαδικασία με τους πρόσφυγες εξελίσσεται άτακτα.
Πρέπει, όμως, να τα καταφέρουμε -και θα τα καταφέρουμε.
Είμαστε πεπεισμένοι, και για αυτό πάντα λέω ότι θα τα καταφέρουμε, αλλά φυσικά χρειαζόμαστε δείγματα τάξης και σε αυτά περιλαμβάνεται και η επιτήρηση των εξωτερικών συνόρων, η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων. Και αυτό δεν θα μπορέσουμε να το καταφέρουμε μόνοι μας. 
Μόνη της η Ελλάδα, χωρίς την στήριξη της Τουρκίας, δεν μπορεί να το κάνει», σημείωσε η Μέρκελ, μόλις ένα εικοσιτετράωρο πριν την αυριανή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την προσφυγική κρίση.
«Πρέπει να δούμε τους λόγους της φυγής των ανθρώπων. Αλλά νομίζω ότι ο φόβος δεν είναι καλός σύμβουλος. Η παγκοσμιοποίηση έχει ως αποτέλεσμα ότι διενέξεις που μας φαίνονται μακριά έχουν επιπτώσεις και σε μας», πρόσθεσε και επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει μελλοντικά να ασχοληθεί περισσότερο με την αναπτυξιακή βοήθεια και τις δίκαιες συνθήκες επιβίωσης των ανθρώπων εκτός Ευρώπης.

Σχόλια