Ευρωμπάσκετ 2015: Πέμπτη στην Ευρώπη η Ελλάδα

Η Εθνική ομάδα έκανε το καθήκον της, νίκησε με 97-90 τη Λετονία σε αγώνα για τις θέσεις 5-8 στο Ευρωμπάσκετ  και περάτωσε τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση με απολογισμό επτά νίκες και μία ήττα, κατακτώντας το δικαίωμα να συμμετάσχει στα προολυμπιακά τουρνουά για να διεκδικήσει πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε χωρίς ενέργεια και «φρεσκάδα» στο παιχνίδι της, εξ ου και το 5-16 που βρέθηκε να χάνει μερικά λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, με τον Γιανίτσενοκς να «πυροβολεί» από το τρίποντο και τη διαφορά να παραμένει αρκετή ώρα στο +10 για την αντίπαλο της Εθνικής, πριν την κατεβάσει το τρίποντο του Πρίντεζη στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου Σλούκας και Αντετοκούμπο πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, έριξαν τη διαφορά στο -1 (24-25) και ο Σπανούλης με 3/3 βολές έδωσε στην Ελλάδα θέση οδηγού στο παιχνίδι, με τη διαφορά να φτάνει στο +9 για τους διεθνείς. Κάπου εκεί οι παίκτες του Κατσικάρη επαναπαύτηκαν και οι Λετονοί με επιμέρους σκορ 20-4 προηγήθηκε 44-37 στο ημίχρονο!

Μπροστά στο φάσμα μιας «κακής» ήττας, δεδομένης της διαφοράς ποιότητας των δύο ομάδων, οι διεθνείς «αφυπνίστηκαν» στο δεύτερο μισό, η περιφέρεια δούλεψε καλά με τους Καλάθη και Σπανούλη, στην «παρέα» λίγο αργότερα προστέθηκαν και οι Αντετοκούμπο, Μπουρούσης, Πρίντεζης, με αποτέλεσμα η «γαλανόλευκη» να κάνει ένα εντυπωσιακό φινάλε, σκοράροντας παρά τρεις 100 πόντους.

Σχόλια