Αμετανόητος ο Σόιμπλε: Προτείνει εσωτερικές πληρωμές στην Ελλάδα με IOUs...

Το σενάριο της έκδοσης χρεογράφων IOUs, προκειμένου να γίνονται με αυτά οι εσωτερικές πληρωμές του Δημοσίου (μισθοί, συντάξεις) πρότεινε στο Eurogroup της Δευτέρας ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, συνεχίζοντας τη «σταυροφορία» του με στόχο να πετάξει την Ελλάδα εκτός ευρώ.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα...
Der Handelsblatt, στη συνεδρίαση της Δευτέρας, όπου συζητήθηκε το πώς θα μπορούσε να δοθεί στην Ελλάδα μία χρηματοδότηση-γέφυρα, προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μας, ο Σόιμπλε πρότεινε να εισαχθούν IOUs, δηλαδή υποσχετικά χρεόγραφα που δεν έχουν αξία χρήματος, αλλά λειτουργούν ουσιαστικά απλώς ως απόδειξη ότι το κράτος χρωστάει χρήματα σε κάποιον, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εσωτερικές πληρωμές.
Όπως επισημαίνει η Handelsblatt, η χρήση των IOUs είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη και θεωρείται από ορισμένους ειδικούς ότι αποτελεί το πρώτο βήμα για την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος.
Ωστόσο, είναι δύσκολο να δει κανείς πώς ακριβώς θα βοηθούσαν τα IOUs στην αποφυγή μίας ελληνικής χρεοκοπίας, με δεδομένο ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εξωτερικές πληρωμές και στις 20 Ιουλίου λήγουν ομόλογα που διακρατεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ύψους 3,5 δις ευρώ…

Σχόλια

  1. ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜ.ΘΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΥΤΑΝΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ... ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΛΗΤΟΠΟΥΣΤΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ... ΣΠΑΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΤΩΡΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.