Για να μην έχετε αμφιβολίες..μέχρι και η Deutsche Welle δίνει τον Σόϊμπλε..

Η FAS σε προδημοσίευσή της αποκαλύπτει κείμενο θέσεων του Β. Σόιμπλε όπου γίνεται λόγος για δυνητική αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη ώστε να αναδιαρθρώσει το χρέος της. Μυημένοι οι Μέρκελ και Γκάμπριελ; 

Ο γερμανός υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσήλθε στο Eurogroup δύο ώρες νωρίτερα από την έναρξη των συνομιλιών προκειμένου να κάνει προπαρασκευαστικές συζητήσεις. Στις αποσκευές του είχε ένα κείμενο θέσεων, το οποίο βρίσκεται στην κατοχή της FAS και το οποίο παρουσιάζεται εκτενώς στο αυριανό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας.
Το γερμανικό υπ. Οικ., βάσει της FAS, περιγράφει δύο δρόμους που απομένουν για την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον πρώτο δρόμο η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει άμεσα και εμπεριστατωμένα τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις της με την πλήρη υποστήριξη του κοινοβουλίου της –μάλιστα το γερμανικό υπ. Οικ. προτείνει, μεταξύ άλλων, τη μεταφορά κρατικής περιουσίας ύψους 50 δις ευρώ σε ένα Ταμείο Καταπιστεύσεων, η οποία θα πωληθεί στη συνέχεια για την ελάφρυνση του χρέους. Ο δεύτερος δρόμος είναι η αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη για πέντε χρόνια προκειμένου να αναδιαρθρώσει τα χρέη της. Θα παραμείνει ωστόσο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα συνεχίσει να λαμβάνει αναπτυξιακή, ανθρωπιστική και τεχνική βοήθεια.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, άγνωστο παραμένει ακόμη πόσοι από τους ομολόγους του Σόιμπλε θα στηρίξουν αυτό το κείμενο θέσεων. Η ύπαρξη του κειμένουν επιβεβαιώθηκε από γερμανούς διπλωμάτες στον ανταποκριτή της Tagesspiegel στις Βρυξέλλες. Όπως ανέφεραν, πρόκειται για κείμενο σκέψεων για σχέδιο B σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων, δεν έχει επίκαιρο χαρακτήρα και δεν συζητήθηκε προφορικά στο Eurogroup. To γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο dpa και το κυριακάτικο φύλλο της αναφέρουν ότι το σχέδιο περί Grexit για 5 χρόνια έχει συμφωνηθεί με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και το γνωρίζει και η καγκελάριος Μέρκελ.
 

Σχόλια