Τα γυρνάει τωρα ο Έτινγκερ: Περισσότερες οι πιθανότητες για συμφωνία από οτι την περασμένη εβδομάδα!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα και η προσφάτως ενοποιημένη διαπραγματευτική στάση από την Αθήνα αναμένεται να διασφαλίσει ότι η σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης σήμερα θα καταγράψει μεγαλύτερη πρόοδο από τον τελευταίο γύρο των συνομιλιών, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Γκίντερ Έτινγκερ. «Τα κόμματα στην Ελλάδα δεν βρίσκονται πλέον σε διαφωνία, αλλά αναγνωρίζουν την δύσκολη κατάσταση», είπε ο Έτινγκερ στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutshlandfunk. «Άρα πιστεύω ότι οι σημερινές συνομιλίες θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν καλύτερα από ό,τι μια εβδομάδα νωρίτερα».
Ο Έτινγκερ, που είναι ο Επίτροπος για την ψηφιακή οικονομία, ελπίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προσέλθει στη σημερινή σύνοδο με αξιόλογες προτάσεις για μεταρρυθμίσεις: «Πρέπει να υπάρξει το μίνιμουμ των μεταρρυθμίσεων» είπε.
Ερωτηθείς για το διορισμό του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη θέση του υπουργού Οικονομικών, ο Έτινγκερ είπε: «Δεν έχει τις ίδιες συμπεριφορές όπως ο προκάτοχός του».
«Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα» είπε ο Έτινγκερ. «Είμαστε εταίροι της Ελλάδας. Η Ελλάδα είναι ένα σημαντικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην ευρωζώνη».

Enikos.gr
olympiada 

Σχόλια