Σύντροφε..σταθεροποιήσου..

Π. Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιλέγει έξοδο από την Ευρωζώνη, Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015

Στη διαβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιλέγει την έξοδο από την Ευρωζώνη, ούτε την έξοδο από την Ε.Ε. προέβη σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι ο έως πρόσφατα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Διαβάστε και χθεσινές δηλώσεις του κ. Λαφαζάνη στην εκδήλωση του ΙΣΚΡΑ.. 

Σε μανιφέστο υπέρ της εξόδου της χώρας από το ευρώ και σε επίδειξη δύναμης του Παναγιώτη Λαφαζάνη εξελίχθηκε η χθεσινή εκδήλωση της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων λειτουργίας της ιστοσελίδας iskra.gr.  

«Η χώρα διαθέτει εναλλακτική λύση απέναντι στα μνημόνια, η οποία προϋποθέτει τη ρήξη με το καθεστώς της εθνικής υποτέλειας», είπε ο κ. Λαφαζάνης. «Δεν είναι η ώρα να παρουσιάσω όλο το πρόγραμμα αυτής της εναλλακτικής λύσης», συμπλήρωσε, ωστόσο τόνισε ότι ένα σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η εθνικοποίηση/κοινωνικοποίηση των τραπεζών, ενώ άλλο ένα είναι να κρατικοποιηθούν όλες οι στρατηγικές επιχειρήσεις – τασσόμενος ευθέως κατά των ιδιωτικοποιήσεων. Έκανε λόγο και για μεγάλη διαγραφή του δημόσιου χρέους, προκειμένου «η χώρα να έχει μέλλον». 
Προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω είναι η απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια και τη λιτότητα, τόνισε, επίσης, ο κ. Λαφαζάνης. Πρότεινε την θέσπιση εθνικού νομίσματος και υπογράμμισε ότι η έξοδος από το ευρώ δεν συνιστά με κανέναν τρόπο καταστροφή. 

Σχόλια