Ολάντ: Nα μην σκεφτόμαστε λύσεις που θα ήταν κακές και για την Ελλάδα και για την E.E..


Εφικτή θεωρεί η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ μια λύση στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος, ενώ επισημαίνει πως τόσο η ίδια όσο και ο πρόεδρος της Γαλλίας είναι έτοιμοι να συνομιλήσουν με τον Αλέξη Τσίπρα.
«Το μήνυμα θα είναι: οι συνομιλίες με τους τρεις θεσμούς πρέπει να συνεχιστούν», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος από τις Βρυξέλλες.

Στόχος, είπε, είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. «Αν υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος.
Αλλά κάθε ημέρα μετράει», ανέφερε χαρακτηριστικά η Άγκελα Μέρκελ.
Από την πλευρά του, ο Φρανσουά Ολάντ απηύθυνε έκκληση να «επιταχυνθούν» και να «ολοκληρωθούν» γρήγορα οι διαπραγματεύσεις.
«Δεν έχουμε παρά μόνο ένα μήνυμα: Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα, να μην καθυστερούμε, να μην σκεφτόμαστε λύσεις που θα ήταν κακές και για την Ελλάδα και για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για την Ευρωζώνη», είπε ο Γάλλος πρόεδρος μιλώντας στους δημοσιογράφους.
«Να δουλέψουμε, να προχωρήσουμε γρήγορα και να καταλήξουμε» σε συμφωνία, επανέλαβε.
Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια συνάντηση μεταξύ του ιδίου, της Άγκελα Μέρκελ και του Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Λατινικής Αμερικής στις Βρυξέλλες.
«Αν, στο περιθώριο, μπορούμε με την κ. Μέρκελ, όπως και με άλλους αρχηγούς κρατών και με τον κ. Τσίπρα να συζητήσουμε (το θέμα της Ελλάδας) θα το κάνουμε», είπε ο Ολάντ κατά την άφιξή του για τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σχόλια