Σύντομα το πόρισμα για το τραγικό δυστύχημα του F-16 στο Albacete της Ισπανίας

«Πολύ σύντομα» αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα για το δυστύχημα που προκάλεσε η μηχανική βλάβη που υπέστη μαχητικό αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο θάνατος 11 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των δύο χειριστών του, στις 26 Ιανουαρίου σε αεροπορική βάση στην Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική Πολεμική Αεροπορία.



«Η έρευνα ολοκληρώθηκε. Γνωρίζουμε ακριβώς τι συνέβη», δήλωσε ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου Αεροπορίας της Γαλλίας, ο πτέραρχος Ντενί Μερσιέ, αρνούμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι οικογένειες των θυμάτων από τη Γαλλία - εννέα νεκροί, εννέα τραυματίες - θα «ενημερωθούν αυτή την εβδομάδα» για το πόρισμα της έρευνας, πρόσθεσε ο ανώτατος αξιωματικός των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων. Αυτό προγραμματίζεται να γίνει την Παρασκευή το απόγευμα στη Νανσί, στην ανατολική Γαλλία, από όπου καταγόταν η πλειονότητα των θυμάτων.

Η έρευνα κατόπιν θα δημοσιοποιηθεί - θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο - με τη συμφωνία των ελληνικών αρχών, πρόσθεσε ο πτέραρχος Μερσιέ.

Σχόλια