Μεγαλειώδης κωλοτούμπα της Die Welt: Είμαστε όλοι απόγονοι των Ελλήνων!

Σημασία δεν έχει πώς θα τελειώσει η μάχη της Αθήνας με τους δανειστές και το αν τελικά η Ελλάδα θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, αλλά το γεγονός πως είμαστε οι απόγονοι των Ελλήνων και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες, αναφέρει άρθρο της σημερινής Die Welt, που… ξαφνικά ευχαριστεί τους Ελληνες!
Ο αρθρογράφος Χένρικ Μπόντερ σχολιάζει ότι
κάποιοι με το πείσμα και τη διαστροφή που έχουν, κατάντησαν την Ευρωπαϊκή Ενωση μια κοινότητα χωρίς αξίες, με κύριο σκοπό την αυτοσυντήρηση. Γνωρίζουμε καλά πως μια χώρα που ανήκει στην ευρωζώνη δεν μπορεί να ξεφύγει και μάλιστα οι σχεδιαστές του ευρώ δεν είχαν σκεφτεί καθόλου μια τέτοια περίπτωση. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα πάντα με το άρθρο, είναι απλά ανήθικο…
Ο αρθρογράφος συνεχίζει αναφέροντας ότι η ΕΕ βασίζεται σε μια παράλογη ιδέα σύμφωνα με την οποία τα κράτη-μέλη μπορούν να ομογενοποιήσουν τις συνθήκες διαβίωσης αλλά με περιορισμένη πολιτική και οικονομική συνεργασία.
«Κανείς, φυσικά, δεν θα πραγματοποιούσε ένα αγώνα αυτοκινήτων στον οποίο θα συμμετείχαν από καρτ, φόρμουλες μέχρι «πύραυλοι» καθώς το αποτέλεσμα θα ήταν προβλέψιμο και μόνο οι διοργανωτές θα γιόρταζαν μια τέτοια κούρσα ως «νίκη της ισότητας των ευκαιριών»» συνεχίζει και καταλήγει:
Αν ο γάμος «είναι να επιχειρήσει να λύσει τα προβλήματα σε ζευγάρια τα οποία δεν μπορούν να λύσουν μόνοι τους», όπως λέει ο Γούντι Άλεν, έτσι και η ΕΕ είναι ένας «γάμος» στον οποίο οι συμμετέχοντες πρέπει να ασχοληθούν με τα προβλήματα που θα είχαν γλιτώσει αν η ομάδα είχε συνδεθεί».
Τέλος, ο αρθρογράφος επιρρίπτει ευθύνες και στην Ανγκελα Μέρκελ σημειώνοντας «Γιατί να έχουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ένα Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εάν στο τέλος της ημέρας, η καγκελάριος καθορίζει τι θα γίνει;».
THETOC.gr

Σχόλια