Ο καιρός της επόμενης εβδομάδας από τον μετεωρολόγο Πασχάλη Κατσάρα

Φίλες Φίλοι, γειά.
Περνάω άμεσα στα σημαντικά της εβδομάδας που έρχεται :
Αρχίζει το πρώτο ...πραγματικά Καλοκαιρινό ΣαββατοΚύριακο. Σε όλη τη χώρα απουσία συννεφιάς, άνοδος θερμοκρασίας κι άνεμοι ασθενείς, τοπικοί, εκτός του Κεντρικού-Νότιου Αιγαίου όπου θα πνέουν Βόρειοι- ΒορειοΑνατολικοί 4-5 μποφώρ.

Δευτέρα-Τρίτη & Τετάρτη παραμένουν οι ίδιες καιρικές συνθήκες και το μόνο αξιοσημείωτο είναι η σταδιακή καθημερινά άνοδος θερμοκρασίας η οποία θα φτάσει τοπικά την Τρίτη και Τετάρτη τους 38 με 39 βαθμούς Celsius. Περιοχές για τέτοιες θερμοκρασίες οι ....συνήθεις ύποπτοι : Λάρισα, Αγρίνιο, Σέρρες, Ηγουμενίτσα, Άργος, Τρίπολη, Θήβα .... Η ζέστη βέβαια δεν θα περιοριστεί στις παραπάνω πόλεις αλλά θα είναι αισθητή σε όλη τη χώρα. Πάντως επειδή ο κάυσωνας έχει να κάνει περισσότερο με τις ελάχιστες τιμές θερμοκρασίας, σίγουρα ΔΕΝ θα έχουμε καύσωνα τις παραπάνω μέρες. Θα είναι ένα τριήμερο με ΥΨΗΛΕΣ θερμοκρασίες.
Από το απόγευμα της Τετάρτης αλλάζει ο καιρός με αστάθεια (τοπικές βροχές και καταιγίδες) στα ορεινά Ηπειρωτικά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Η αστάθεια θα συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο μειούμενη σε ένταση φαινομένων μέρα με την μέρα. Η θερμοκρασία από την Πέμπτη πέφτει 5-6 βαθμούς χαμηλότερα και επανέρχεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα μέχρι και το επόμενο Σαββατοκύριακο.
Αντί χεραιτισμού σας παραθέτω το link της σελίδας του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού στο Facebook, για όσους θέλουν να ...εντρυφήσουν σε ....καιρική πληροφόρηση!!!


Πασχάλης Κατσάρας                              
Μετεωρολόγος

Σχόλια