Σε πολιτικό επίπεδο η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς ..


Η ατζέντα των επόμενων ημερών και θέματα που αφορούν τη διαδικασία απασχόλησαν την ωριαία συνεδρίαση του Brussels Group, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα μέσω τηλεδιάσκεψης.
Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες η επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων με αυτοπρόσωπη παρουσία στις Βρυξέλλες αναμένεται να γίνει...
τις επόμενες ημέρες και το πιθανότερο τη Δευτέρα.
Σημειώνεται ότι, επελέγη η λύση της τηλεδιάσκεψης διότι σήμερα είναι η εορτή της Αναλήψεως για τους καθολικούς και οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ είχαν αποχωρήσει από τις Βρυξέλλες, ενώ είναι αργία για τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Κυβερνητικός παράγοντας χαρακτήρισε «πολιτικό» το ζήτημα των συζητήσεων με τους θεσμούς προσθέτοντας, πάντως, ότι «υπάρχει ικανό περιθώριο ευελιξίας για να επιτευχθεί συμφωνία, αλλιώς δεν θα συζητούσαμε».
Ερωτηθείς για την ατζέντα των διαπραγματεύσεων, ο συγκεκριμένος παράγοντας ανέφερε ότι «συζητούμε πάνω στα θέματα που η σύγκλιση είναι μικρή και όχι για τα θέματα που η σύγκλιση είναι μεγάλη. Εκεί δεν χρειάζεται».
Από την πλευρά του άλλος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε ότι «έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, ξέρουμε πού και φτιάξαμε ημερήσια διάταξη για το πώς θα προχωρήσουμε τις επόμενες ημέρες. Το Eurogroup μιλούσε για κάποια ανοιχτά ζητήματα. Αυτά θα συζητηθούν».
Νέα τηλεδιάσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο, ενώ η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες κατά πάσα πιθανότητα το Σάββατο.
Σύσκεψη με τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Οικονομικών πραγματοποίησε ο υπουργός, Γιάνης Βαρουφάκης, περίπου την ώρα της τηλεδιάσκεψης.
ΑΜΠΕ

Σχόλια