ΞΑΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΕΣ ΒΛΑΚΩΔΕΙΣ

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών,  απέρριψε ως «βλακώδεις» τις νέες εκτιμήσεις της κυβέρνησης για τις αποζημιώσεις που οφείλονται στην Ελλάδα λόγω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.


Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας και αντικαγκελάριος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ερωτηθείς σχετικά με την εκτίμηση ότι οι πολεμικές αποζημιώσεις θα έπρεπε να ανέλθουν....σε 287,7 δισ. ευρώ, απάντησε «ειλικρινά, βρίσκω ότι είναι βλακώδεις» και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα επιδιώκει με αυτόν τον τρόπο σε τελευταία ανάλυση να εξασφαλίσει μεγαλύτερα περιθώρια από τους εταίρους της στην Ευρωζώνη ώστε η Αθήνα να ξεπεράσει την κρίση κρατικού χρέους που αντιμετωπίζει.


Ο Γκάμπριελ συνέχισε λέγοντας ότι «αυτό το περιθώριο δεν έχει απολύτως καμιά σχέση με τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ή τις πολεμικές αποζημιώσεις». Το κόμμα του ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών, αποτελεί τον ήσσονα εταίρο στην κυβέρνηση της Μέρκελ.


Γερμανοί αξιωματούχοι έχουν τονίσει επανειλημμένα ότι η Γερμανία έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για το ζήτημα αυτό, αναφερόμενοι σε μια πληρωμή 115 εκατ. μάρκων που είχε γίνει στην Ελλάδα την δεκαετία του 1960.
«Για το Βερολίνο το ζήτημα έχει κλείσει, νομικά και πολιτικά», τόνισε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών

Σχόλια