Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα, απεργούν οι εμποροϋπάλλλοι


Ανοιχτά είναι σήμερ,α Κυριακή των Βαΐων, τα καταστήματα από τις 11 το πρωί ώς τις 6 το απόγευμα στην Αθήνα και ώς τις 4 το απόγευμα στον Πειραιά. Αντιδρά στο κυριακάτικο άνοιγμα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) που προχώρησε στην προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για σήμερα.
Η απεργία πραγματοποιείται κατά της προγραμματιζόμενης λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή των Βαΐων στο πλαίσιο του νόμου Ν.4177/13 για τη λειτουργία των καταστημάτων ορισμένες Κυριακές τον χρόνο.

Με ανακοίνωσή της, η ΟΙΥΕ καλεί τους εργαζόμενους να λάβουν μαζικά μέρος στην απεργία και τους Εμπορικούς Συλλόγους όλης της χώρας να κλείσουν τα καταστήματά τους.

Ζητάει επίσης από την κυβέρνηση «να τηρήσει τις ξεκάθαρες προγραμματικές της δεσμεύσεις, που δεν είναι άλλες από την άμεση κατάργηση του Ν. 4177/2013 και την επαναφορά της Κυριακής- Αργίας με νομοθετική πρωτοβουλία».

«Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι όσο αυτό το αντεργατικό κατασκεύασμα είναι σε ισχύ, τόσο ο αγώνας μας θα δυναμώνει κάθε Κυριακή που τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά, μέχρι να τον καταργήσουμε εμείς στην πράξη» καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.
 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια