(Αντιαεροπορικά, Αερόστρωμνα, F-16) - άνοιγμα Καμμένου προς Ρωσία

Γράφει ο Χρήστος Βασιλειάδης

Ίσα μέτρα και ίσα σταθμά προς ΗΠΑ και Ρωσία πήρε χθες ο Π. Καμμένος. Η εκκίνηση δόθηκε, κατά τις επισκέψεις των δύο χωρών σε επίπεδο διπλωματικό στον νέο υπουργό Άμυνας,  Χθες, με διαφορά λίγων ωρών, ο Π. Καμμένος δέχθηκε στο γραφείο του τον Αμερικανό πρέσβη Ντ. Πιρς και τον πρέσβη της Ρωσίας Α. Μασλόφ.





Είναι γνωστές, άλλωστε, οι ιδιαίτερες σχέσεις του νέου υπουργού με τη Ρωσία και προφανώς δεν ήθελε να περάσει απαρατήρητο το γεγονός από τους Αμερικανούς, οι οποίοι με την προηγούμενη κυβέρνηση κατάφεραν να «εκπαραθυρώσουν» τα ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού με τη... δωρεά των (μεταχειρισμένων) δικών τους.

Πάντως ο Π. Καμμένου θέλει να δείξει ότι οι αμυντικές συμφωνίες αντικειμενικά θα πρέπει να είναι με ανάλογα τις ανάγκες και τις προϋποθέσεις των αμυντικών απαιτήσεων της χώρας. Π.Χ  Αμερικανούς (εκσυγχρονισμός F-16) και  Ρώσους (εκσυγχρονισμός αντιαεροπορικών και αερόστρωμνων), είναι πολλά τα προβλήματα αυτή τι στιγμή σε επίπεδο υλικών και μέσων, τα δύο παραδείγματα που αναφέραμε άνωθεν είναι το δείγμα, σίγουρα χρειάζεται αξιολόγηση  προτεραιοτήτων και υλοποίηση προγραμμάτων όσον το δυνατό γρηγορότερα ουτω σώστε να έρθουν σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο επιχειρησιακής λειτουργίας οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.



  

Σχόλια