Αεροδιακομιδές : Μπορούσανε αλλά δεν θέλανε. Γιατί άραγε !!!


Γράφει ο Χρήστος Βασιλειάδης

Πολλά ερωτηματικά αφήνουν οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στους δημοσιογράφους για το ευαίσθητο θέμα τον αεροδιακομιδών. Πάρα πολλά χρήματα σπαταλώνται κάθε μέρα από πτήσεις ελικοπτέρων η μεταγωγικών αεροσκαφών για την διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής στα νησιά του Αιγαίου, είτε του Ιονίου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντικειμενικά αυτή την στιγμή βρίσκεται όμως στο Αιγαίο.


Για να μπούμε ουσιαστικά στο θέμα. Τα περισσότερα νησιά αυτή τι στιγμή διαθέτουν ελάχιστο ιατρικό εξοπλισμό, λιγοστά μέσα μεταφοράς έως και καθόλου, και το σημαντικότερο ; το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν υπάρχει, όλα αυτά βέβαια λόγο της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα 6 χρόνια τώρα. Τώρα εσύ θα αναρωτηθείς σαν πολίτης ? καλά, και τα ιπτάμενα μέσα που εξυπηρετούν των κόσμο τι καίνε, νερό ? Δείτε το θέμα που ανέδειξε ο Πάνος Καμμένος 

“ Στέλνουμε ιπτάμενα μέσα σε νησιά που η πτήση τους κοστίζει 20.000 ευρώ η ώρα. Που σημαίνει ότι μία αποστολή μπορεί να μας κοστίσει ακόμη και 60.000 ευρώ. Για να μεταφέρουμε ένα νεογνό που χρειάζεται θερμοκοιτίδα. Ξέρετε πόσο κοστίζει μια θερμοκοιτίδα; 5.000 ευρώ! Γιατί έμειναν χωρίς θερμοκοιτίδες τα νοσοκομεία μας”;

Εμείς θα προσθέσουμε σε αυτά που είπε ο Πάνος Καμένος το ίδιο σημαντικά θέματα που ανεβάζουν το κόστος, όπως :

1ον το ρίσκο των πληρωμάτων που κάθε μέρα, κάθε ώρα, με κάθε καιρό πρέπει να απογειωθούν και να εκτελέσουν την αποστολή και σωστά πράττουν. Και σίγουρα πάντα θα το πράττουν.

2ον Καταπόνηση των μέσων μεταφοράς και συνεπώς προβλεπόμενες συντηρήσεις,  αλλά σε λιγότερο χρόνο απ ότι ο μέσος όρος υπό κανονικές συνθήκες, αφού οι ώρες του πτητικού μέσου συμπληρώνονται πολύ πιο γρήγορα σε σύγκριση με εποχές προ κρίσης.

Και 3ο και τελευταίο, τα πτητικά μέσα όσων αφορά την έρευνα διάσωση - Αεροδιακομιδές είναι σαφώς πολύ λιγότερα και σε σημείο απελπιστικό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν σε όλες τις περιπτώσεις.

Κλείνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε ότι το υπουργείο υγείας θα πρέπει να βρει άμεση λύση στο πρόβλημα. Οι οικονομικές διαρροές είναι τεράστιες από αυτό το πρόβλημα, πρέπει να δοθεί άμεσα λύση. Πρέπει να βάλουν κάτω μολύβι και χαρτί και να υπολογίσουν εκ τον πραγμάτων πόσο τους στοιχίζει η σήμερον κατάσταση και πόσο θα τους στοιχίσει το να εξοπλιστούν/επανδρωθούν τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία του κάθε νησιού, σε κάθε χωριό. όπου υπήρχε γιατρός και τώρα δεν υπάρχει. Γιατί ? γιατί κάποιοι προδότες σε αυτή τη χώρα είχαν διαλέξει να θυσιάσουν ζωές προκειμένου να οικονομίσουν κάποια ξένα συμφέροντα εν ονόματι του μνημονίου.  

Σχόλια