Καμμένος σε Θεοδωράκη.. υπήρχαν στην ΕΡΤ επίλεκτοι του ΠΑΣΟΚ που έπαιρναν 20.000 € και άλλοι με 750 € ...

ΟΜΙΛΙΑ ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 «Κυρία Πρόεδρε, θα μιλήσω για πέντε λεπτά μόνο, για να δώσουμε το λόγο σε όσους περισσότερους βουλευτές μπορούμε.
 Χθες μίλησα ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας και σήμερα θα μου επιτρέψετε να πάρω πέντε λεπτά ως Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, το Κίνημα των πολιτών που απ’ αυτό εδώ το έδρανο ξεκίνησε το 2010 και τότε ήμουν μόνος μου. Ήμουν ένας διαγραμμένος βουλευτής,
διότι δεν δέχθηκα να κάνω τη μεγάλη κωλοτούμπα, να αρνηθώ αυτά που υποσχέθηκα στον ελληνικό λαό, τη μία και μόνη Εξεταστική, το φάρμακο που σκοτώνει τον ασθενή, την πολιτική που διαλύει την πατρίδα μας.

Έγινε κίνημα πολιτών μέσα από το διαδίκτυο. Γίναμε Κοινοβουλευτική Ομάδα. Μας πολέμησαν και μας λάσπωσαν, αλλά αντισταθήκαμε. Εκλεγήκαμε και δεύτερη φορά και τρίτη φορά στις Ευρωεκλογές. Μας ξαναπούλησαν. Αποστάτησαν. Κι όμως, σταθήκαμε όρθιοι χάρη στον ελληνικό λαό. Τον ευχαριστώ πολύ. Και τον ευχαριστώ πολύ, γιατί απ’ αυτό εδώ το βήμα, αυτό που από την πρώτη στιγμή λέγαμε ήταν να ενώσουμε τους Έλληνες, να ενωθούμε άνθρωποι απ’ όλους τους χώρους.

Διάβαζα πριν από λίγο την ομιλία του 2010, του 2011. Να ενωθούμε άνθρωποι από διαφορετικούς χώρους, από την Αριστερά, από το Κέντρο, από τη Δεξιά, Έλληνες και Ελληνίδες, οι οποίοι διοικούνται από μια τρόικα –διοικούντο από μια τρόικα μέχρι προχθές. Η χώρα κυβερνιόταν από email. Μας έστελναν τελεσίγραφα και γονατίζαμε. Κι ο ελληνικός λαός απέδειξε ότι οι Έλληνες ενωθήκαμε. Κι όπως είπε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ: «Η εθνική ενότητα είναι πλατύτερη έννοια ακόμα κι από την ίδια την έννοια του έθνους».

Υπάρχει εθνική ενότητα. Βγαίνουν οι δημοσκοπήσεις τώρα που δεν επηρεάζονται από επιχειρηματίες και μέσα ενημέρωσης και για την κυβέρνηση λένε ότι το 90% του ελληνικού λαού συμφωνεί με τις γερμανικές αποζημιώσεις και το 70%-80% συμφωνεί με τους χειρισμούς της κυβέρνησης να σταθεί όρθια, να μη γονατίσει και να εκτελέσει εντολές. Είναι μαζί με την κυβέρνηση Ελληνίδες και Έλληνες που δεν ψήφισαν τα κόμματα που στηρίζουν αυτήν την στιγμή την κυβέρνηση. Είναι μαζί το έθνος. Είναι μαζί η πατρίδα. Είναι μαζί οι Ελληνίδες και οι Έλληνες που υπήρξαν θύματα της κρίσης αυτής.

Γιατί υπάρχει ελπίδα, γιατί υπάρχει φως, γιατί είδαν τέλος πάντων κάποιοι να συνομιλούν όρθιοι, όπως συνομιλούν όρθιοι και μιλούν όρθιοι ακόμη κι όταν προσκυνούν οι Έλληνες, και να διαπραγματεύονται.

Ζητούμε να γυρίσουν πίσω τα παιδιά μας που έφυγαν μετανάστες στο εξωτερικό. Ζητούμε να βρει δουλειά το 70% των νέων που κάθονται στα σπίτια τους.

Ζητούμε να μην έρχεται να μας προσβάλλει ο κάθε Επίτροπος σε ένα Υπουργείο. Ζητούμε να έχουμε αξιοπρέπεια, εθνική περηφάνια.

Ζητούμε το Κοινοβούλιο να νομοθετεί δημοκρατικά και να μην αναγκάζεται η κυβέρνηση αυτού εδώ του τόπου να παίρνει φοβούμενη μέσα σε λίγες μέρες πίσω ένα νομοσχέδιο και να αυτοεξευτελίζεται η δημοκρατία. Ζητούμε να λειτουργήσει το Σύνταγμα. Και αυτό ήταν η μεγάλη επιτυχία αυτής της εκλογής.

Γι’ αυτό ο ελληνικός λαός είναι μαζί με αυτή την κυβέρνηση. Γι’ αυτό για πρώτη φορά στην ιστορία της Μεταπολίτευσης κατέβηκαν κάτω στο Σύνταγμα αυθόρμητα πολίτες - δεν κινητοποιήσαμε απολύτως κανέναν - για να στηρίξουν την Ελλάδα. Δεν στηρίζουν ούτε τον Τσίπρα ούτε τον Καμμένο ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Την Ελλάδα στηρίζουν που διαπραγματεύεται. Και η Ελλάδα θα νικήσει. Η Ελλάδα θα καταφέρει όρθια να νικήσει!

Και μην είστε μεμψίμοιροι. Ελάτε μαζί σε αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια. Ελάτε μαζί, όρθιοι οι Έλληνες να ζητήσουμε αυτό που δικαιούμαστε. Το πιστεύατε κι εσείς κάποτε, πριν γονατίσετε, λέγοντας ότι θα πρέπει αυτή η πολιτική που οδηγεί στη σφαγή τον ελληνικό λαό να αλλάξει. Μιλάγατε για μία και μόνο εξεταστική. Και αφήστε εκείνους οι οποίοι έχουν έρθει σε ετούτην εδώ την αίθουσα για να συμβιβαστούν να μείνουν μόνοι. Μπορούμε να διαπραγματευτούμε σαν έθνος.

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, το αναγκαίο καλό που υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό, είναι πραγματικότητα. Και θέλω να πω ξεκάθαρα ότι ήρθε η ώρα πλέον να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε έναν καινούριο δρόμο για την πατρίδα μας και μαζί όλοι να στηρίξουμε αυτή τη νέα προσπάθεια.

Άκουσα προηγουμένως - και λυπήθηκα για αυτό, γιατί περίμενα να είναι μία ενωτική συνεδρίαση αυτή - να κατηγορούμαστε από ένα καινούριο κόμμα, το οποίο μάλιστα έχει αποχωρήσει και από το Κοινοβούλιο τώρα που μιλώ - σαν τον κ. Σαμαρά που πάντα έφευγε όταν μιλούσαμε - να μας κατηγορεί με διάφορες κατηγορίες, που είναι ανυπόστατες.

Θα του πω λοιπόν του φίλου μου του κ. Θεοδωράκη ότι σήμερα γίνεται η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, αλλά οι βουλευτές από αυτό το βήμα δεν διαβάζουν αυτά που τους γράφουν.

Και κλείνω με μία ερώτηση σε αυτό το διάλογο που γίνεται σε αυτή την αίθουσα και που αρνείται σήμερα. Μίλησε για την ΕΡΤ. Ποιοι τα έπαιρναν στην ΕΡΤ τόσα χρόνια; Πόσα έπαιρνε ο ίδιος για τις συμπαραγωγές στην ΕΡΤ;

Ποιοι ήταν αυτοί που βούλιαξαν την ΕΡΤ; Τα εικοσάρια και τα τριαντάρια για κάθε εκπομπή ήταν! Οι άνθρωποι της διαπλοκής σαν κι αυτόν ήταν!

Ας ζητήσει συγγνώμη από αυτό το βήμα τώρα που είναι εκλεγμένος βουλευτής και ας έρθει να συμπαραταχθεί κοντά μας, να πάμε μαζί για να αλλάξουμε τα πράγματα. Έχουμε μπροστά μας ένα δρόμο δύσκολο, ένα δρόμο όμως που θα φέρει την ελπίδα.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σας δίνω μόνο ένα στοιχείο και κατεβαίνω από το βήμα. Σήμερα καλέσαμε με την πολιτική ηγεσία, με τον Αναπληρωτή Υπουργό, τον κ. Ήσυχο και τον Υφυπουργό, το Ταμείο Εθνικής Άμυνας για να δούμε τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις προς εκμετάλλευση. Μόνο τα περιουσιακά στοιχεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το Ταμείο Εθνικής Αμύνης, δηλαδή τα κλειστά στρατόπεδα και η περιουσία που έχει μείνει από κληρονομιές είναι 32.496.000.000 ευρώ, τα οποία αποδίδουν 1.100.000 ευρώ κάθε χρόνο.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να γίνουν αποκρατικοποιήσεις. Χρειάζεται να συμμαζέψουμε αυτόν εδώ τον τόπο, να ενωθούμε όλοι μαζί και να χαράξουμε μία νέα πολιτική, την οποία θα επιβάλλει ο λαός και όχι η διαπλοκή ή ο ξένος παράγων.

Εύχομαι καλή επιτυχία στον ΓιάνηΒαρουφάκη αύριο. Εύχομαι να γυρίσει πίσω και αυτή η αίθουσα επιτέλους μία φορά ειλικρινά να χειροκροτήσει μία εθνική προσπάθεια που θα πετύχει και είμαι βέβαιος».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργό Εθνικής Άμυνας και για το ευσύνοπτο του χρόνου. Καλώ στο βήμα…

ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Το Ποτάμι»): Κυρία Πρόεδρε, θα ήθελα το λόγο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Παρακαλώ, κύριε Θεοδωράκη.

ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Επειδή υπήρξε μια προσωπική αναφορά, θέλω να πω μόνο αυτό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Προλάβατε να την ακούσετε, γιατί δεν πρόλαβα να σας δω ούτε να μπαίνετε στην αίθουσα.

ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Πρόλαβα και την άκουσα.

Γ. ΨΑΡΙΑΝΟΣ: Και οι τοίχοι έχουν αυτιά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Ο κ. Ψαριανός λέει ότι και οι τοίχοι έχουν αυτιά. Μάλλον αυτοπροσδιορίζεται ως «ο τοίχος». Παρακαλώ, κύριε Πρόεδρε. Επί προσωπικού θέλετε το λόγο;

ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Αν τελειώσατε τα ευφυολογήματα, μπορώ να μιλήσω. Αν έχετε κάποιο άλλο ανέκδοτο να μας το πείτε, αλλιώτικα να συνεχίσω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Για τρία λεπτά θέλετε το λόγο;

ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Για πολύ λιγότερο.

Θέλω να πω στον προηγούμενο ομιλητή κάτι πολύ απλό που ίσως δεν το ξέρει, ότι δεν είμαστε όλοι πλούσιοι και δεν ζούμε όλοι από τα λεφτά των πατεράδων μας. Υπάρχουν άνθρωποι που δούλεψαν στη ζωή τους. Αυτοί, λοιπόν, οι άνθρωποι που δούλεψαν στη ζωή τους ήταν υποχρεωμένοι να δουλέψουν σε πολλά και μεγάλα «μαγαζιά», είτε αυτό ήταν η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», είτε ήταν το «MEGA», είτε ήταν ο «902 Αριστερά στα FM», είτε ήταν η ΕΡΤ. Είμαστε υπερήφανοι για αυτή τη ζωή. Είμαστε υπερήφανοι ότι αυτό που έχουμε κάνει, το έχουμε κάνει με τα δικά μας χέρια. Δεν έχουμε υπάρξει υπάλληλοι.

Στο πολιτικό σύστημα θα πρέπει να αντιληφθούν κάποιοι ότι υπάρχει κάποια στιγμή η διάθεση από κάποιους ανθρώπους να μπουν και να προσφέρουν, να αφήσουν τα εύκολα, να αφήσουν αυτά που έκαναν, αυτά που κέρδιζαν και να προσφέρουν στο πολιτικό σύστημα. Αυτό είναι δύσκολο να το κατανοήσουν άνθρωποι που έχουν υπάρξει απλώς ως υπηρέτες κάποιων μέσα στο πολιτικό σύστημα. Ευχαριστώ.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κυρία Πρόεδρε, θα ήθελα το λόγο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Ο κ. Καμμένος έχει το λόγο.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Θεοδωράκη, χαίρομαι που ήρθατε να απαντήσετε. Σας λέω, λοιπόν, ότι και εγώ δούλεψα επί πάρα πολλά χρόνια και αν λέτε για μια περιουσία που είχε ο πατέρας μου, δούλεψε και πλήρωνε φόρους κανονικά. Αλλά 20.000 ευρώ την εκπομπή δεν έπαιρνε, κύριε Θεοδωράκη. Ούτε έπαιρναν οι υπάλληλοι της ΕΡΤ 20.000 ευρώ, που σήμερα θέλετε να τους αποκλείσετε από τη δουλειά. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά. Υπήρχαν οι επίλεκτοι του συστήματος, του οποίους διόριζε το ΠΑΣΟΚ που σήμερα σας στηρίζει από δίπλα και κάποιοι άλλοι που εργάζονταν με 750 ευρώ και βρέθηκαν απολυμένοι, γιατί κάποιοι σαν και εσάς έπαιρναν τη μερίδα του λέοντος. Αυτή είναι η διαφορά.

Σχόλια