Βενιζέλος : "Χάρι Πότερ ο Τσίπρας..αλλά αν χρειαστεί θα συνεργαστούμε με ΣΥΡΙΖΑ"

Εκτενή συνέντευξη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο δημοσιεύει σήμερα η ιταλική εφημερίδα La Stampa, με τίτλο «O Tσίπρας είναι σαν τον Χάρι Πότερ, αλλά αν χρειαστεί θα συμμαχήσουμε μαζί του».
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δηλώνει ότι
δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ότι κανείς δεν μπορεί να διώξει την χώρα από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και ζητά να σταματήσουν τα σχετικά σενάρια.
Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η μόνη κόκκινη γραμμή, για το ΠΑΣΟΚ, είναι ο σεβασμός της βούλησης του μεγαλύτερου μέρους των ελλήνων, οι οποίοι ζητούν να μείνει, η χώρα, στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σχετικά με την δυνατότητα κυβερνητικής συμμαχίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Εξωτερικών τονίζει: «θα στηρίξουμε την νέα κυβέρνηση συνασπισμού, αν δεν προκαλεί κινδύνους για το μέλλον της χώρας μας και της Ευρώπης, αν ακολουθήσει την μόνη λογική στρατηγική: ένα σχέδιο για την έξοδο από την κρίση, μαζί με τους εταίρους μας».
Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, διότι καμία χώρα δεν αποπληρώνει, ποτέ, ολόκληρο το δημόσιο χρέος της.
Σε ότι αφορά πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσιπρ τονίζει ότι «υποσχόταν τον επίγειο παράδεισο χωρίς θυσίες, με μαγικό τρόπο, σαν τον Χάρι Πότερ» ενώ δηλώνει βέβαιος ότι το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου δεν θα καταφέρει να μπει στην επόμενη βουλή.
Αθανασία Συγγελλάκη, Ρώμη

Σχόλια