Άλλη μια κολοτούμπα..Κουβέλης: Οποιος από ΔΗΜΑΡ ψηφίσει πρόεδρο, δεν είναι ούτε αποστάτης, ούτε αργυρώνητος..

«Οποιος από ΔΗΜΑΡ ψηφίσει πρόεδρο, δεν είναι ούτε αποστάτης, ούτε αργυρώνητος». Με αυτή τη βαρύνουσας σημασίας δήλωση τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στο θέμα της προεδρικής εκλογής, μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του ΒΗΜΑ FM. «Μακριά από εμένα αυτές οι λογικές» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, πρόσθεσε ωστόσο πως....
οι 10 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεσμεύονται από τις αποφάσεις των κομματικών οργάνων να καταψηφίσουν και στις τρεις ψηφοφορίες.

«Σε προηγούμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ αποφασίστηκε ομόφωνα η στάση των βουλευτών στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Θα είναι σταθερή. Θα είναι αρνητική για την εκλογή Προέδρου, από την πρώτη ψηφοφορία μέχρι την τρίτη. Αυτό έχω και αυτό καταθέτω στην κουβέντα μας», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Κληθείς να σχολιάσει τα περί «αποστασίας» όσων βουλευτών ψηφίσουν για Πρόεδρο, ο κ. Κουβέλης απάντησε: «Μακριά από μένα, οι αφορισμοί περί αποστασίας, κουμπαράδων, αργυρωνήτων και όλα τα σχετικά. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι βουλευτές και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ υπολογίζουν όλη την πολιτική κατάσταση. Αυτό που λέγεται «κρίσιμο μέγεθος για την παρούσα φάση της ελληνικής πολιτικής ζωής» και στο πλαίσιο αυτής της αξιολόγησης αποφάσισαν ότι δεν θα ψηφίσουν ΠτΔ. Καλό είναι λοιπόν ο τόπος να απομακρυνθεί από τις λογικές αποστασίας, αργυρώνητων, εξυπηρετούντων και όλα αυτά. Είναι προφανές ότι (εάν βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ψηφίσει για Πρόεδρο) δεν θα τον θεωρήσω αποστάτη, αργυρώνητο και τα σχετικά».
Ερωτηθείς αν η ΔΗΜΑΡ θα κατέβει σε τυχόν εκλογές με κοινά ψηφοδέλτια με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης απάντησε «όλα ανοικτά» τονίζοντας ότι την εκλογική τακτική της ΔΗΜΑΡ θα την αποφασίσουν τα όργανα του κόμματος.

Σχόλια