Παράλληλες εποχές…παράλληλα προβλήματα…παράλληλες λύσεις..

1941-1945: 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος, η Κατοχική Ζωή κράτησε 4 χρόνια.

Σκλαβιά, κατά την διάρκειά της χάθηκαν ανθρώπινες ζωές , διερράγη ο κοινωνικός ιστός, καταληστεύτηκε η Ελληνική οικονομία. Οι αριθμοί είναι γνωστοί

Ελληνικές Κυβερνήσεις που υπεραμυνόντουσαν των παραπάνω και συνεργάζονταν με τις κατοχικές δυνάμεις στον εκφοβισμό του εξαθλιωμένου Ελληνικό Λαού.


Διαπλεκόμενοι κερδοσκόποι και  μεγαλοδοσίλογοι λυμαίνονταν, εν τω μεταξύ, τα ελάχιστα ψήγματα εθνικού πλούτου. Ωστόσο ο φόβος δεν επικράτησε, ο πόλεμος τελείωσε βρίσκοντας την χώρα υπερήφανη, αλλά πληγωμένη, την οικονομία κατεστραμμένη, τα κρατικά και ασφαλιστικά ταμεία καταληστευμένα, ανύπαρκτη την κοινωνική πολιτική.

Και όμως η Ελλάς ανέκαμψε μέσα σε μια δεκαετία, έστω και αποψιλωμένη από τις παραγωγικές ηλικίες οι οποίες ξενιτεύτηκαν. Το σχέδιο Marshall, δόθηκε στην χώρα, όχι από συμμαχική υποχρέωση ή ανθρωπιστική ευαισθησία, αλλά από ανάγκη λόγω της θέσης της χώρας, αλλά και για να την ελέγχουν.  

2010-2015: Χρόνια μνημονίου. Κατά την διάρκειά της χάθηκαν και χάνονται ανθρώπινες ζωές, καλλιεργήθηκε έντεχνα κοινωνικός αυτοματισμός , καταληστεύεται η Ελληνική Οικονομία Οι πραγματικοί αριθμοί αποκρύπτονται επιμελώς. Διαπλεκόμενοι κερδοσκόποι, και μεγαλοδοσίλογοι λυμαίνονται τον εναπομείναντα ψήγματα εθνικού πλούτου.

Οι μνημονιακές Ελληνικές Κυβερνήσεις υπεραμύνονται των παραπάνω, και εκφοβίζουν τον εξαθλιωμένο Ελληνικό Λαό. Ο πόλεμος συνεχίζεται, η χώρα ψυχολογικά ερειπωμένη, η οικονομία κατεστραμμένη, τα κρατικά ταμεία καταληστευμένα, ανύπαρκτη κοινωνική πολιτική.

Η  προσπάθεια εκφοβισμού γιγαντώθηκε. Προβάλλεται καθημερινά η δήθεν υπεροπλία των δανειστών και ο δήθεν κίνδυνο αντιποίνων.

Είναι όμως  έτσι όπως τα λένε;  Κινδυνεύει η Ελλάς;

Η απάντηση ήλθε από τις ίδιες τις  αγορές και είναι αποστομωτική: ΟΧΙ!

Η Ελλάς «φταρνίστηκε» («υπόσχεση» εξόδου της χώρας από το μνημόνιο από τον Α. Σαμαρά, έως και την ανακοίνωση επίσπευσης της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τον ίδιο) και η Παγκόσμια Χρηματαγορά σχεδόν κατέρρευσε, από τον κίνδυνο απώλειας κερδών ύψους άνω των  2,9 τρισεκατομμύρια δολάρια από τον αντιδανεισμό της χώρας. κΚαι τούτο γιατί οι παγκόσμιοι επικυρίαρχοι του χρήματος έχουν προϋπολογίσει περισσότερα από 2,9 τρισεκατομμύρια δολάρια από τον αναδανεισμό της χώρας την επόμενη 20ετία, χωρίς να προϋπολογιστούν και τα επιχειρηματικά κέρδη από μία χώρα που στην πραγματικότητα θα είναι υπόδουλη.

Εξ ου και  η πρεμούρα των Ευρωπαίων και των ντόπιων αξιωματούχων, να σκορπίζουν τον φόβο.

Το πραγματικό ερώτημα που τίθεται είναι αν η χώρα θα συνεχίσει με την παρούσα κυβέρνηση  η οποία έχει ήδη υπογράψει την παράδοση της χώρας και νέα μνημόνια, ή αν θα συνεχίσει με νέα πολυκομματική κυβέρνηση η οποία τουλάχιστον θα προσπαθήσει να ορθώσει ανάστημα. Αν δεν τα καταφέρει το πολύ-πολύ να επιστρέψει στην εφαρμογή του μνημονίου. Τουλάχιστον η χώρα δεν θα πέσει αμαχητί.

Άλλωστε, είναι σχεδόν  βέβαιο ότι αν η Ελληνική Κυβέρνηση, ορθώσει ανάστημα, θα λειτουργήσουν τα θετικά αντανακλαστικά συμμάχων και δανειστών και θα δοθεί λύση προς όφελος όλων.

Τα περί  Grexit στην πραγματικότητα μεταφράζονται σε Eurocrash.

Αλλοίμονο αν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες υπέκυπταν στους εκφοβισμούς των εκάστοτε κατακτητών και των τότε Ελλήνων αξιωματούχων συνεργατών τους, τόσο κατά τον τουρκικό όσο και κατά τον κατοχικό απελευθερωτικό αγώνα. Η Ελλάς θα ήτο ακόμη υπόδουλη.

Το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται τώρα, είναι αν οι σημερινοί Βουλευτές αφ’ ενός έχουν τις απαραίτητες γνώσεις για να διακρίνουν το ψέμα το οποίο αναδεικνύουν πολλά από τα διεθνή ΜΜΕ και οικονομολόγοι με διεθνή αναγνώριση, και αφ’ ετέρου αν το εθνικό επικρατήσει του ατομικού…ή του οικογενειακού συμφέροντος!!!    
Ιωάννης Δέμος

Σχόλια