Κλείνουν από 1η Ιανουαρίου 2015, περισσότεροι από 1.100 δημοτικοί παιδικοί σταθμοί..

Απειλή λουκέτου αντιμετωπίζουν, μετά την 1η Ιανουαρίου 2015, περισσότεροι από 1.100 δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, όπου φιλοξενούνται περίπου 55.000 βρέφη και νήπια, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια οι τυπικές και ουσιαστικές διαδικασίες αδειοδότησής τους.

Πρόκειται για τους πρώην Κρατικούς Παιδικούς Σταθμούς που μεταβιβάστηκαν κυρίως από το υπουργείο Υγείας στους δήμους της χώρας χωρίς να προβλεφθεί μηχανισμός, ώστε να πιστοποιείται η δυναμικότητά τους από κάποιον φορέα, όπως συμβαίνει με τους ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Και είναι οι ιδιωτικοί σταθμοί οι οποίοι τώρα κινήθηκαν και ζητούν τον έλεγχο της νόμιμης λειτουργίας τους, καθώς στις 31/12/2014 λήγει και η τελευταία παράταση που δόθηκε στη μεταβατική λειτουργία τους.
Το θέμα καταγγέλθηκε σε πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) από τον τέως πρόεδρο της Κοινωνικής Επιτροπής και δήμαρχο Νεάπολης Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, ο οποίος επισήμανε και τις πιέσεις της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών να «χτυπήσουν» με αυτόν τον τρόπο τον ανταγωνισμό.

Σχόλια