MH17…Απόπειρα Συγκάλυψης: Οι πραγματικοί ένοχοι δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν γνωστοί

Ήταν ένα τζετ της Μαλαισίας, που μετέφερε επιβάτες της Μαλαισίας και κατευθυνόταν από πιλότους της Μαλαισίας, αλλά η πτήση MH17 της Malaysia Airlines καταρρίφθηκε στην Ουκρανία, τον Ιούλιο του 2014, που η Μαλαισία συστηματικά αποκλειόταν από τη συμμετοχή στην έρευνα, αφήνοντας ένα συντριπτικό μπλοκ φιλονατοϊκων ως υπεύθυνους για τα αποδεικτικά στοιχεία την έρευνα και τα αποτελέσματα της καθώς και τον τρόπος με τον οποίο η έρευνα θα έπρεπε να διεξαχθεί.

Παρά τον σημαντικό ρόλο που έχει παίξει η Μαλαισία κατά τη διάρκεια αρκετών σημαντικών στιγμών στον απόηχο της καταστροφής, φαίνεται ότι όσο πιο κοντά στην αλήθεια φτάνει η έρευνα, τόσο μακρύτερα η ίδια η Μαλαισία ωθείται τόσο από τα αποδεικτικά στοιχεία όσο και από κάθε επιρροή που υπάρχει στα πιθανά συμπεράσματα της έρευνας. Με το πεσμένο συγκεκριμένο αεροσκάφος σε αμφισβήτηση ότι ήταν της Μαλαισίας, η Μαλαισία ως εταίρος στην έρευνα φαίνεται δεδομένη. Ο αποκλεισμός της από την έρευνα φαίνεται να είναι μια ένδειξη ότι η αντικειμενικότητα της έρευνας έχει παραβιαστεί και ότι τα πορίσματά της θα είναι πιθανότατα πολιτικά κίνητρα.
Η ένωση ομάδας έρευνας (JIT) εισάγει και αποκλείει με πρωτοτυπία τα Μέλη
Με τους Ολλανδούς να οδηγούν την έρευνα, έχοντας τη λογική ότι η πτήση προέρχεται από την Ολλανδία και η πλειοψηφία των επιβατών ήταν Ολλανδοί, δημιουργήθηκε μια κοινή ομάδα έρευνας (ΚΟΕ). Κατά την έναρξη της δημιουργίας της ήταν προφανές ότι η Μαλαισία θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνεται, δεδομένου ότι έχασε το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό πολιτών στην καταστροφή και το ίδιο το αεροπλάνο που είχε καταχωρηθεί στη Μαλαισία. Αντ “αυτού, η ΚΟΕ θα κατέληγε ότι αποτελείται από το Βέλγιο, την Ουκρανία και την Αυστραλία, και συγκεκριμένα αποκλείοντας τη Μαλαισία.
Η Μαλαισία ήταν επίσης έκπληκτη και είχε διαμαρτυρηθεί για τον αποκλεισμό της από την ΚΟΕ, και επανειλημμένα εκφράσει την επιθυμία της να συμπεριληφθεί άμεσα στην έρευνα.
Η εφημερίδα της Μαλαισίας »Star» θα υπέβαλλε αναφορά : «Ο πρέσβης της Μαλαισίας στον Ολλανδό Δρ Datuk Fauziah Mohd Ταίμπ είπε ότι η Μαλαισία δεν είχε προσκληθεί να συμμετάσχει επίσημα στην ολλανδικά καθοδηγούμενη κοινή ομάδα έρευνας (ΚΟΕ), η οποία έχει αναλάβει την ποινική έρευνα.» Επίσης θα ανέφερε ότι «Ο υπουργός Μεταφορών Datuk Seri Liow Tiong Lai είπε πρόσφατα ότι η Μαλαισία είχε εκφράσει τη στάση της πολύ σαφώς, ότι δηλαδή πρέπει να είναι μέρος της εγκληματικής ομάδας έρευνας και είχε ενημερωθεί για τις προθέσεις των ολλανδικών αρχών.»
Ο Μαλαισιανός Ιnsider ανέφερε ότι ο της Μαλαισίας λόγιος Δρ Chandra Muzaffar ο οποίος πιστεύει ότι η απόφαση να αποκλειστεί η χώρα του από την έρευνα έγκειται σε πολιτικά κίνητρα, με στόχο την εξαίρεση των μελών που μπορεί να προωθήσουν την προσοχή και την αντικειμενικότητα, αντί για τη διεξαγωγή τυχαίων συμπερασμάτων ή διαστρεβλωμένων γύρω από αυτά τα συμπεράσματα της έρευνας. Πιο συγκεκριμένα, ο Δρ Muzaffar πιστεύει ότι οι έρευνες σκόπιμα κλίνουν ναν στοχοποιήσουν τη Ρωσία.
Η συμμετοχή της Ουκρανίας στην έρευνα είναι ιδιαίτερα προβληματική. Εάν το MH17 είχε συντριβεί στην Ουκρανία υπό διαφορετικές συνθήκες, ο ρόλος της Ουκρανίας θα ήταν ευπρόσδεκτος. Ωστόσο, αυτό καταρρίφθηκε σε μια σύγκρουση στην οποία το ίδιο το Κίεβο συμμετείχε. Με τις δύο πλευρές της σύγκρουσης να διαθέτουν αντιαεροπορικά όπλα και με το Κίεβο να επιβεβαίωνει ότι κατέχει όπλα που μπορεί να φθάνουν στο ύψος που πετούσε το MH17 που χτυπήθηκε, το Κίεβο γίνεται ένας πιθανός ύποπτος στην έρευνα. Η Ένταξη του Κιέβου στην ΚΟΕ αντιπροσωπεύει μια μνημειώδη σύγκρουση συμφερόντων.
Φανταστείτε έναν πιθανό ύποπτο να οδηγεί μια έρευνα σε ένα έγκλημα που μπορεί να έχει διαπράξει. Οι δυνατότητες για να καλύψει, αντιστρέψει, αντιμετωπίσει ή διαφορετικά να στρεβλώσει τόσο τα στοιχεία όσο και το αποτέλεσμα της έρευνας είναι ατελείωτες.
Και για να συνδυαστεί αυτή η ήδη κραυγαλέα σύγκρουση συμφερόντων, αποκαλύφθηκε πρόσφατα ότι μια φερόμενη ως «μυστική συμφωνία» αποκαλύφθηκε από την ΚΟΕ στην οποία κάθε μέλος μπορεί να απαγορεύσει την απελευθέρωση των αποδεικτικών στοιχείων. Με όλα τα μέλη της ΚΟΕ να είναι υπέρ του ΝΑΤΟ και αποφασιστικά παρατεταγμένα εναντίον της Μόσχας, μια τέτοια «συμφωνία» θα μπορούσε να αποτρέψει τα κρίσιμα στοιχεία από το να αποκαλυφθούν, τα οποία θα είχαν ως αποτέλεσμα ένα διαστρεβλωμένο συμπέρασμα που προέκυψε από τους ερευνητές που στοχεύουν συγκεκριμένα στην προώθηση της διεύρυνσης της πολιτικής ατζέντας τους στην Ανατολική Ευρώπη. Αν η Μαλαισία ήταν μέλος της ΚΟΕ, η ικανότητα των άλλων μελών να παρακρατήσουν αποδείξεις θα είχε μειωθεί κατά πολύ και είναι πιθανό μια τέτοια περίεργη συμφωνία να μη γινόταν αντιληπτό , αν ήταν πραγματική ή οχι.
Ο Αποκλεισμός της Μαλαισίας προαναγγέλλει ένα πολιτικά κινητοποιημένο αποτέλεσμα
Με τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία αντιληπτή ως ένα πόλεμο μεσολάβησης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Μόσχας, η ένταξη ΚΟΕ συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου (μια πιθανή ύποπτος) την στήριξη του ΝΑΤΟ καθεστώς Κίεβο, δύο μέλη του ΝΑΤΟ (Βέλγιο και Κάτω Χώρες) και της Αυστραλίας που έχει περάσει κυρώσεις κατά της Ρωσίας πάνω η σύγκρουση, είναι μια κλασσική περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων.
Τα εν λόγω κράτη και οι διεθνείς οργανισμοί που ζητούν τη διεξαγωγή έρευνας και τη δικαιοσύνη, αλλά αγνοούν το προφανές πρόβλημα των συμμετεχόντων σε μια σύγκρουση που ερευνούν ένα περιστατικό-κλειδί που να μπορεί να ωφελήσει άμεσα την ατζέντα τους, δείχνει ότι τέτοιες εκκλήσεις για δικαιοσύνη είναι ανειλικρινής και αντ “αυτού, δεν γίνεται έρευνα, αλλά ένα πολιτικά κινητοποιημένο κυνήγι μαγισσών που αποσκοπεί στην υστερόβουλη εξυπηρέτηση.
Η Μαλαισία δεν θεωρείται γενικά να είναι ένα πιστός σύμμαχος της Μόσχας, αλλά ούτε κι ένα πιστό πελατειακό κράτος της Ουάσιγκτον, του Λονδίνου ή των Βρυξελλών. Σε πολλά θέματα, η Μαλαισία έχει εκθέσει την ανεξαρτησία της στην εξωτερική πολιτική,κάτι που ενοχλεί τη λεγόμενη διεθνή τάξη που διατηρείται από τη Δύση. Και η εσωτερική πολιτική της Μαλαισίας έχει από καιρό παλέψει για να ανακόψει τις επιδρομές από τους αγαπημένους της Ουάσιγκτον, συμπεριλαμβανομένων των Anwar Ibrahim και την πολιτική φατρία του, Pakatan Rakyat.
Η ενσωμάτωσή της στην έρευνα θα αποτελέσει ένα πολύ αναγκαίο, αμερόληπτο αντίβαρο σε μια κατά τα άλλα πλήρως υπέρ του ΝΑΤΟ κοινοπραξία (JIT).
Για περιστασιακούς παρατηρητές, η τρέχουσα έρευνα που διεξήγαγαν τα μέλη του ΝΑΤΟ και το Κίεβο, ενός πιθανού ύποπτου, δεν θα ήταν διαφορετική από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk(DPR) και τη Ρωσία να ηγεμονεί. Λίγοι θα μπορούσαν να θεωρήσουν μια DPR ρωσικά καθοδηγούμενη έρευνα ως αμερόληπτη, και λίγοι θα αντιληφθούν μια ΝΑΤΟϊκή έρευνα ως αμερόληπτη. Αν η Μαλαισία είχε συμπεριληφθεί στη διαδικασία, θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί μια συμφωνία ότι μια πραγματική έρευνα λαμβάνει χώρα αντί μιας πολύπλοκης εκστρατείας για προπαγάνδα.
Ο αποκλεισμός της Μαλαισίας είναι ένα ανησυχητικό σημάδι για τα θύματα της καταστροφής του MH17, που σημαίνει ότι οι πραγματικοί ένοχοι δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν γνωστοί. Η απροκάλυπτη φύση των πολιτικών κινήτρων της έρευνας θα βοηθήσει αφενός την προπαγάνδα του ΝΑΤΟ, αλλά από την άλλη πλευρά, θα γεμίσει αμφιβολίες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο σχετικά με τα αληθινά γεγονότα που έλαβαν χώρα στον ουρανό της ανατολικής Ουκρανίας εκείνη την ημέρα. Όπως και σε πολλές άλλες εκδηλώσεις στην ανθρώπινη ιστορία, που έλαβαν χώρα εν μέσω υψηλής συμμετοχής στον πολιτικό αγώνα, η κατάρριψη του MH17 θα είναι τυλιγμένη στο μυστήριο, και το μυστήριο ριγμένο πάνω από την αλήθεια λόγω της ανεύθυνης ηγεσίας του ΝΑΤΟ, καθώς και εκείνων στην Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες αναμεμειγμένοι στη σύγκρουση της Ουκρανίας εκείνη την ημέρα.
HELLASFORCE

Σχόλια