Δεν μπορεί να είναι πρύτανης ένας… που θεωρεί εχθρούς τους νέους μας

Υπενθυμίζω πρώτα ότι ο κ. Σαμαράς με την κομματική – κατοχική προφανώς απαράδεκτη «καθοδηγητική» επέμβαση του στο ΕΚΠΑ με τα συγχαρητήρια του στον κ. Φορτσάκη, έδειξε τι έργο καλείται να εκτελέσει ο κ. Φορτσάκης.
Σκεφτείτε το όχι απόλυτα αντίστοιχο….

Ο Παπαδόπουλος να συνέχαιρε τον τότε πρύτανη του ΕΚΠΑ για κάποιες ενέργειες του (εξ όσων γνωρίζω δεν υπήρξαν) με τα γεγονότα της Νομικής το 1973.
Πριν από λίγο ο κ. Φορτσάκης, Πρύτανης του ΕΚΠΑ (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, περιέργως διατηρήθηκε το Εθνικό ), έδωσε συνέντευξη σε κανάλι τηλεόρασης.
Την παρακολούθησα όλη, γιατί η ταπεινότητα μου ήθελε να βεβαιωθεί ότι δεν αδικεί τον πρύτανη κ. Φορτσάκη. Συνοψίζω την ουσία των όσων είπε για να εξαχθεί το συμπέρασμα.
Μίλησε για μονόπλευρη νομιμότητα στο Πανεπιστήμιο που κατά τη γνώμη του παραβιάζεται από τους φοιτητές.
Αγνοώντας ότι η Ελλάδα είναι υπόδουλη, παρ’ όλον ότι ως ανέφερε τα ληφθέντα μέτρα από την κατοχή (προς Θεού, δεν ανέφερε τέτοιο πράγμα) δεν επιτρέπουν τη λειτουργία του ΕΚΠΑ.
Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι πάντα ο χωρίς συναίνεση αυταρχισμός στα ΑΕΙ και επιπλέον υπό τις σημερινές κατοχικές συνθήκες, οδηγεί σε διάλυση και καταστροφή
Παραδέχθηκε ότι κάλεσε τους εκπροσώπους των φοιτητικών συλλόγων, διοικητικών υπαλλήλων κτλ στις 12.00, μετά αφού είχαν ληφθεί οι αποφάσεις της συγκλήτου, για να τους τις ανακοινώσει και όχι για να ακούσει πριν, το τι είχε αποφασίσει η Γενική συνέλευση των φοιτητικών συλλόγων.
Που προφανώς αυτό δημιούργησε την ανωμαλία. Το αποφασίζομε και διατάσσουμε κάθε αυταρχικού οργάνου ή καθεστώτος, χωρίς να ακούσουμε και να συζητήσουμε πριν,
Είπε ανακριβώς ότι πρώτη φορά έγινε σύγκλητος, εννοώντας ως κατόρθωμα του, χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των φοιτητών και άλλων εκπροσώπων.
Έβρισε ποικιλοτρόπως άλλη μια φορά τους φοιτητές που είχαν «εισβάλει» ως είπε στην γνωστή ματαιωθείσα συνέλευση της Συγκλήτου, ενώ είναι φανερό από τα βίντεο ότι ήσαν ευπρεπέστατοι αντίθετα με αυτόν που φερόταν αχαρακτήριστα και αυταρχικά.
Ανέφερε «υπερήφανα» ως απόφαση της συγκλήτου του για επαναπρόσληψη μέρους μόνον των διοικητικών υπαλλήλων αποκρύπτοντας ότι ανέτρεψε απόφαση της υπό τον προηγούμενο πρύτανη συγκλήτου για επαναπρόσληψη όλων των άδικα απολυθέντων (όποιος ζει στα πανεπιστήμια, πχ στο ΕΜΠ, γνωρίζει ότι κανείς δεν περίσσευε)
Είπε ότι η Security που επεβλήθη δια «κατοχικού» (το κατοχικού δικό μου) νόμου, αντί των απολυθέντων φυλάκων, και αναληθώς ότι μόνον φυλάσσει απλώς τους χώρους του πανεπιστημίου με ότι πολύτιμο έχουν και ότι δεν επαρκεί γιατί δεν έχει βάρδιες για όλο το 24ωρο.
Στη συνέχεια ακούστηκαν ζωντανά (live ελληνιστί) οι ευπρεπέστατες απόψεις του εκπροσώπου της ιατρικής σχολής, του φοιτητή της κατωτέρω φωτογραφίας, ο οποίος ανέφερε ότι δεν έχουν αντίρρηση για την security, αλλά είπε, αναφέροντας συγκεκριμένο παράδειγμα, ότι είναι απαράδεκτο να εμποδίζει η security τους φοιτητές να εισέλθουν στους πανεπιστημιακούς χώρους.
Ο φοιτητής εξήγησε και διάφορα άλλα, για τη συνέλευση όλων των φοιτητικών συλλόγων που είχαν αποφασίσει για τις θέσεις που θα υποστήριζαν και ότι ήταν απαράδεκτο το ότι ο Πρύτανης τους είχε καλέσει στις 12.00 μετά που θα είχαν ληφθεί αποφάσεις για να τους ανακοινώσει χωρίς να τους ακούσει κτλ
Σε παρατήρηση του παρουσιαστή ότι ο φοιτητής ήταν ευγενέστατος (όπως ήταν και όλοι οι φοιτητές στο γνωστό επεισόδιο, μην αμελήσετε να δείτε το βίντεο
ο πρύτανης μετά την αποχώρηση του φοιτητή σχεδόν εξύβρισε εν απουσία του τον φοιτητή, λέγοντας ότι δεν είναι έτσι πάντα κτλ.



Σε άλλη παρατήρηση του παρουσιαστή ότι για την κατάσταση στα ΑΕΙ τα προηγούμενα χρόνια, την κύρια ευθύνη φέρουν πολλοί πρυτάνεις, πολλοί Καθηγητές κτλ που συναλλάσσονταν ποικιλοτρόπως με τα κόμματα (πολλοί όμως γνωρίζω ότι τίμησαν πάντα το λειτούργημα τους) ο πρύτανης απάντησε αόριστα, αφού τώρα σαφώς αυτός συναλλάσσεται με την κατοχή.
Τα συμπεράσματα για τον κ. Φορτσάκη προφανώς στον καθένα.
Γνώμη του γράφοντα είναι ότι δεν μπορεί να είναι πρύτανης ένας που θεωρεί εχθρούς τους νέους μας (δείτε το βίντεο τον ίδιο και τους φοιτητές νέους μας) και που σαφώς είναι κατοχικό και κομματικό όργανο.
Όπως αντίθετα δεν ήταν κατά τη γνώμη όργανα της δικτατορίας οι Καθηγητές, όταν ο κ. Φορτσάκης ήταν φοιτητής το 1973. Ευριπίδης Μπίλλης

Σχόλια