Κοπρίτες και κοπανατζήδες... είναι για τον Πάγκαλο οι δημόσιοι υπάλληλοι.

«Οι μισοί την κοπανάνε και οι άλλοι μισοί είναι εκεί. 
Είναι Δημόσιο αυτό; 
Και γιατί να μην το αξιολογήσουμε; 
Όλοι είναι στο σύστημα που δεν καταδικάζεται κανείς κοπρίτης ποτέ και δεν εξοβελίζεται κανείς κοπρίτης ποτέ και τα συνδικαλιστικά όργανα καλύπτουν τους κοπρίτες που δε θέλουν την αξιολόγηση».   

«Κοπρίτες» και «κοπανατζήδες» είναι για τον Θεόδωρο Πάγκαλο οι δημόσιοι υπάλληλοι. 
Ο πρώην υπουργός σε συνέντευξή του στο Βήμα Fm τέθηκε υπέρ της αξιολόγησης στο Δημόσιο λέγοντας χαρακτηριστικά: 
«Την ανικανότητά μας να αξιολογήσουμε τους δημοσίους υπαλλήλους θα την καλύψουμε με την Τρόικα; Ό,τι μας ζητάει η Τρόικα, δεν πρέπει να το κάνουμε; Αυτό είναι το θέμα; Γιατί να μην αξιολογηθούν οι κοπρίτες που απουσιάζουν κατά δεκάδες χιλιάδες από τα γραφεία τους;» είπε ο πρώην υπουργός για να συνεχίσει πιο επιθετικά: «Όλοι είναι κοπανατζήδες! Οι μισοί την κοπανάνε και οι άλλοι μισοί είναι εκεί. Είναι Δημόσιο αυτό; Και γιατί να μην το αξιολογήσουμε; Όλοι είναι στο σύστημα που δεν καταδικάζεται κανείς κοπρίτης ποτέ και δεν εξοβελίζεται κανείς κοπρίτης ποτέ και τα συνδικαλιστικά όργανα καλύπτουν τους κοπρίτες που δεν θέλουν την αξιολόγηση. Και ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει την αξιολόγηση, που είναι η μελλοντική κυβέρνηση, όπως ισχυρίζεται».  
Για την τρόικα και την αξιολόγηση, ο κ. Πάγκαλος είπε: 
«Θεωρώ ότι χρήσιμο ήταν το οικονομικό μέρος του μνημονίου, της τρόικας και του ΔΝΤ που αποτελούσε προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση, διότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν συμφωνούσε για πρωτοβουλίες του ΔΝΤ και άρα γι’ αυτό αξίζει την "κατάρα" μας. Δεν θα υπήρχε τότε μνημόνιο, χρηματοδότηση και τώρα θα ήμασταν χρεοκοπημένοι, με το βιοτικό μας επίπεδο 30-50% κάτω από αυτό που είναι ήδη σήμερα. Πρέπει κανείς να ξέρει γιατί μιλάει. Έχουμε δυσκολία και τι μας προτείνουν οι συνομιλητές; Μέτρα για να είναι πιο ανταγωνιστική η οικονομία, όπως να είναι ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή ή να αξιολογείται το προσωπικό του κράτους και να έχουμε καλύτερους δημοσίους υπαλλήλους ή να συντομευτεί επιτέλους ο γολγοθάς των Ελλήνων που περιμένουν 10 και 15 χρόνια για να δικαιωθούν από τη Δικαιοσύνη. Αυτά λοιπόν είναι καλά πράγματα και είναι ντροπή ότι δεν τα κάναμε τόσο καιρό και ότι είμαστε ανίκανοι να τα κάνουμε». 

Σχόλια