Αν χαθεί και τουρκοποιηθεί η Κύπρος, η Ελλάδα να αναμείνει την αρπαγή του Αιγαίου και της Δυτ. Θράκης


Σάββας Ιακωβίδης  
Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: Η κατοχική Τουρκία για τρίτη φορά εισέβαλε και κατέχει από τον περ. μήνα τεράστια έκταση της κυπριακής ΑΟΖ. 
Με τις έρευνες του «Μπαρμπαρός» παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας, το κοινοτικό κεκτημένο και, προπάντων, αμφισβητεί και παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ανεξαρτησία και την ελευθερία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η Τουρκία είναι ένας αιμοσταγής πειρατής, που αξιώνει να ελέγξει τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, με την υποστήριξη όλων των κομμάτων και της Ελλάδας, αποφάσισε αναστολή της συμμετοχής μας στις συνομιλίες και σειρά πολιτικών, διπλωματικών, νομικών και άλλων μέτρων, για να προκαλέσει πολιτικό ή και οικονομικό κόστος στην Τουρκία. Ήρθε εδώ ο Έλληνας Πρωθυπουργός και διατρανώθηκε η αντίσταση στον τουρκικό επεκτατισμό. Το περ. Σάββατο συνομολογήθηκε μια σημαντική διακήρυξη στο Κάιρο μεταξύ της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου, που προαναγγέλλει την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών τους.
Εξάλλου, πολύ προσεχώς, θα πραγματοποιηθεί και τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ. Η Τουρκία, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, φαίνεται να απομονώνεται. Γι’ αυτό και οργίλη ήταν η αντίδρασή της για τη συμφωνία του Καΐρου.
Ενώ, λοιπόν, ο Ελληνισμός αναγάλλιασε μετά από χρόνια απογοήτευσης, αίφνης σημειώνονται δύο απίστευτα γεγονότα. Πρώτον, ανακοινώνεται πως στις αρχές Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Αθήνα του Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον Τούρκο ομόλογό του Νταβούτογλου. Δεύτερον, φαίνεται πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, υποκύπτοντας σε ισχυρές πιέσεις των Αγγλοαμερικανών, περνά από την κλιμάκωση μέτρων κατά της Τουρκίας, στον -άκουσον! άκουσον!- κατευνασμό της!
Γιατί η Αθήνα δεν ανέβαλε τις από καιρό προγραμματισμένες συνομιλίες με την Τουρκία; Δεν κατανοεί πως στέλνει ευκρινές μήνυμα στην κατοχική Τουρκία ότι μπορεί να εισβάλλει στην κυπριακή ΑΟΖ και να κατέχει μέγα τμήμα της, αλλά… δεν τρέχει τίποτε στα ελληνικά γύφτικα; Πώς είναι δυνατόν, ο Σαμαράς στη Λευκωσία να διακηρύσσει πως η Ελλάδα είναι στο πλευρό της Κύπρου και ευθύς αμέσως να συναγελάζεται με τον ληστή, τον βιαστή και τον πειρατή του Ελληνισμού του νησιού;
Κι αυτά με τη συναίνεση του Ν. Αναστασιάδη και όλων σχεδόν των κυπριακών κομμάτων. Γιατί; Διότι εμφανίστηκαν δύο Δούρειοι Ίπποι: Ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ. Αμέσως μετά την εκδήλωση της τουρκικής εισβολής στην κυπριακή ΑΟΖ, υποστήριζαν ότι δεν πρέπει να παρατραβάμε το σχοινί, να χαμηλώσουμε τους τόνους. Σε μιαν ανεκδιήγητα υπονομευτική κίνηση, κάλεσαν τον Πρόεδρο να βρει τρόπους (!) να επιστρέψουμε στις συνομιλίες, ως εάν εμείς να ευθυνόμαστε για την κρίση.
Ποιοι υποκίνησαν τον ΔΗΣΥ σε αυτήν την αισχρή συμπεριφορά; Οι Βρετανοί. Τώρα αποκαλύπτεται πως και άλλα μέτρα, που η Κυβέρνηση οφείλει να πάρει, αναστέλλονται με αντίδραση του ΑΚΕΛ και συνεχή υπονόμευση του ΔΗΣΥ. Να δώσουμε «κίνητρα στην Τουρκία», λέγει το ΑΚΕΛ και συναινεί ο ΔΗΣΥ, για να επαναλάβουμε τις συνομιλίες επειδή, λέγει ο Αβ. Νεοφύτου, «αυτός είναι ο στρατηγικός στόχος μας». Και η τουρκική εισβολή στην ΑΟΖ μας;
Οι παράνομες έρευνες; Οι πολεμικές ενέργειες σε βάρος μας; Οι απειλές; Όλα να τα καταπιούμε; ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ μεταβάλλονται σε καλά βαποράκια του ράθυμου τέρατος του κατευνασμού του τουρκικού θηρίου και των ξένων, που διά του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ υποβάλλουν, πονηρά, όπως και οι Τ/κ συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για το φυσικό αέριο. Δηλ. οι υδρογονάνθρακες να καταστούν δικοινοτική διαφορά ή, με άλλα λόγια, να τους μοιραστούμε με την Τουρκία, αφού οι Τ/κ είναι υποτελείς σε αυτήν.
Η περίπτωση της Τσεχοσλοβακίας και η καταβρόχθισή της από το χιτλερικό τέρας υποβάλλει κάτι στους ηγέτες του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ; Οι Σουδήτες Γερμανοί ήταν ο Δούρειος Ίππος του Χίτλερ. Οι Τ/κ είναι ο Δούρειος Ίππος της Τουρκίας. Τότε οι Ευρωπαίοι έλεγαν: «Δώσατε εις το θηρίον την Πράγαν διά να σώσωμεν το κεφάλι μας». Οι δικοί μας πουρκουάδες και εθελόδουλοι υποβάλλουν: «Δώσατε κυπριακόν αέριο στην Τουρκία για να συναινέσει σε λύση».
Δεν καταλαβαίνουν, οι αφελείς, πως ο Αττίλας απαιτεί να καταβροχθίσει όλη την Κύπρο. Πιστεύουν ανοήτως πως ο κατευνασμός του τουρκικού θηρίου θα κορέσει τις ορέξεις του. Αγνοούν ότι μια επεκτεινόμενη δύναμη, όπως η Τουρκία, δεν χορταίνει. Αντίθετα, δύο παγκόσμιοι πόλεμοι έχουν καταδείξει ότι ένα υποχωρητικό περιβάλλον επενεργεί όπως το κενό αλλά και ως σταθερό και εντεινόμενο ερέθισμα, για περαιτέρω επέκταση, αφού δεν δίνεται στον επιτιθέμενο καμία ένδειξη μέχρι πού μπορεί να φτάσει, χωρίς να διακινδυνεύει μεγαλύτερη σύγκρουση.
Η Τουρκία γνωρίζει ότι Ελλάδα και Κύπρος ούτε θέλουν ούτε και μπορούν να την πολεμήσουν. Τουλάχιστον, όμως, να αντισταθούν! Να μην υποχωρήσουν. Κανένα δώρο. Κανένα κίνητρο. Τα δεδομένα άλλαξαν. Οι συγκυρίες μας ευνοούν. Ελλάδα και Κύπρος έχουν ισχυρά όπλα. Ιδιαίτερα στην Αθήνα να συνειδητοποιήσουν, επιτέλους, πως στην Κύπρο αρχίζει και τελειώνει η Ελλάδα. Αν χαθεί και τουρκοποιηθεί η Κύπρος, η Ελλάδα να αναμείνει την αρπαγή του Αιγαίου και της Δυτ. Θράκης.
 http://www.sigmalive.com

Σχόλια