ΙΣΧΥΡΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΟΤΗΤΑ...

Του Μπάμπη Παπασπύρου*
Η οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα λόγω της μακροχρόνιας έλλειψης δημοσιονομικής πειθαρχίας, αλλά κυρίως λόγω των λανθασμένων επιλογών των ασυντόνιστων ενεργειών της τελευταίας θητείας του ΠΑΣΟΚ, της προδοτικής σημερινης συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και των προσταγών της τρόικας, έχουν διαμορφώσει ένα πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα τοπίο. Η κατάσταση αυτή,

δημιουργεί ιδιαίτερες απαιτήσεις για τον τομέα Εθνικής Άμυνας και τις Ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες καλούνται να παρέξουν το αγαθό της ασφάλειας υπό λίαν αρνητικές συνθήκες.
Πέραν της οικονομικής κατάστασης και των εξωτερικών απειλών, οι ΕΔ της χώρας πρέπει να λειτουργήσουν σε ένα κλίμα μεθοδευμένης απαξίωσης που έχει δημιουργηθεί από επανειλημμένες επιθέσεις (φραστικές ή όχι) στελεχών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Πρέπει να ξεκινήσει μία γενικότερη προσπάθεια επανίδρυσης των Ενόπλων Δυνάμεων με σταθερά βήματα, ούτως ώστε να αποτελούν πραγματική δύναμη αποτροπής για κάθε επίδοξο επιβουλέα του εθνικού μας χώρου
Με σκοπό την υπερκομματική αντιμετώπιση στρατηγικών ζητημάτων εθνικής ασφάλειας, δημιουργείται υπό τον Πρωθυπουργό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας
Κύριος λοιπόν στόχος του προγράμματός μας, είναι να αποκαταστήσουμε το πληγωμένο κύρος και να μεγιστοποιήσουμε την αποτελεσματικότητα των Ενόπλων δυνάμεων της χώρας, ώστε να βελτιωθεί το αίσθημα ασφάλειας του Ελληνικού λαού, και οι υπόλοιπες παραγωγικές δυνάμεις του τόπου να καταφέρουν αναπόσπαστες να οδηγήσουν τη χώρα σε ταχύτερη έξοδο από την κρίση.

ΑΞΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες λαμβάνοντας υπόψη τις γενικότερες συνθήκες ασφάλειας που διαμορφώνονται στην περιοχή, τις δυνατότητες που μας δίνει η ενσωμάτωση και εκμετάλλευση των νέων τεχνολογιών, αλλά και τους περιορισμούς από την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση, το πρόγραμμά μας εστιάζει στα εξής:
Η ευθύνη της πολιτικής διοίκησης του Υπουργείου παραμένει στην πολιτική ηγεσία.
Ανώτατο όργανο πλήρους διοίκησης των Ε.Δ είναι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
Η εξέλιξη στρατιωτικών αποφασίζεται αποκλειστικά από στρατιωτικούς με αντικειμενικά προσδιορισμένα κριτήρια.
Αποκατάσταση του ηθικού των ΕΔ.
Διασφάλιση του Ενιαίου Αμυντικού δόγματος Ελλάδας Κύπρου

Αναθεώρηση της «Νέας Δομής Δυνάμεων», που εγκρίθηκε τον Μάιο 2013.
Κατά προτεραιότητα, αναπλήρωση των μισθολογικών απωλειών στελεχών και προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και συντάξεων αποστράτων.
Eπανέξαταση ενιαίου μισθολογίου… (δεν μπορεί ο στρατηγός να είναι μισθολογικά κάτω από τον αρχιμουσικό της ορχήστρας του μεγάρου μουσικής)
Επανάκτηση της δυνατότητας απ αέρος ελέγχου ναυτικών δυνάμεων και υποβρυχίων, δυνατότητα που υπήρχε για δεκαετίες και απωλέσθη εδώ και μια πενταετία, με την περίεργη απόσυρση των ΑΦΝΣ P3.
Αναδιοργάνωση της δομής του στρατεύματος (κάθετη και οριζόντια) σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.
Μόνιμη πρόβλεψη στους κανονισμούς και σχετική νομοθεσία που να προβλέπει ρητά, ότι υποψήφιοι προς φοίτηση στις Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα πρέπει να είναι Έλληνες Πολίτες. Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, απαράβατος όρος συμμετοχής στις ειδικές αυτές εξετάσεις θα είναι όχι μόνο η Ελληνική ιθαγένεια, αλλά και το Ελληνικό γένος που έχει να κάνει με το αίμα. Το όμαιμον είναι η μία από τις συνιστώσες του έθνους.

Επίλυση μέσω θεσμικών παρεμβάσεων, χρονιζόντων προβλημάτων του προσωπικού των ΕΔ, σε θέματα διαβίωσης, μεταθέσεων, εξέλιξης, ασφάλειας και υγείας
Επένδυση στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις του Μέλλοντος, με ορθολογιστικό επαναπροσδιορισμό των απαιτήσεων-δυνατοτήτων και εξοπλισμό αυτών σε συνάρτηση με τις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις, ανασχεδίαση της παρεχομένης εκπαίδευσης, και συνεχή επιμόρφωση των στελεχών.
Επανεξέταση των αιτημάτων κατασκευής Τεμένους σε εκτάσεις και υποδομές που ανήκουν κατά κυριότητα στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.
Ενεργοποίηση και επανασύσταση Ειδικής Εφεδρικής Μονάδας Μηχανικών και Τεχνικών Έργων, στελεχωμένη από εφέδρους Μηχανικούς ή Τεχνικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας
Θεσμοθέτηση νέων διαδικασιών για προμήθειες και εξοπλισμούς, για τη διασφάλιση πλήρους διαφάνειας, την ταχεία ικανοποίηση των αναγκών και την εξοικονόμηση πόρων.
Αναδιοργάνωση παραγωγικών Μονάδων – Εργοστασίων για μείωση του κόστους λειτουργίας με παράλληλη αύξηση της παραγωγικότητας και έξοδο στις διεθνείς αγορές για διάθεση των προϊόντων.
Ανάπτυξη – αναδιοργάνωση υπαρχόντων ερευνητικών κέντρων και ανάπτυξη συνεργασίας με αντίστοιχα ερευνητικά κέντρα εντός και εκτός Ελλάδος, για καλύτερη ενσωμάτωση και εκμετάλλευση της τεχνολογίας με παράλληλη εξοικονόμηση πόρων

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ EΛΛΗΝΕΣ : Οι δηλώνουμε ότι είμαστε δίπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις μας.
Είμαστε δίπλα τους όχι απλά με πολιτικούς όρους και στο πλαίσιο τυπικών δηλώσεων συμπαράστασης.
Είμαστε δίπλα τους γιατί όπως είχε πει ένας κορυφαίος της ελληνικής διπλωματίας ο κ. Δούντας, σε ομιλία του στην Ακαδημία Αθηνών τη δεκαετία του '80, οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας μιας δημοκρατικής χώρας είναι κατ' εξοχήν παραγωγικοί μηχανισμοί, καθ' όσον εξασφαλίζουν το περιβάλλον και το αγαθό της ασφάλειας, που άνευ τούτου ουδεμία οικονομική ή άλλη παραγωγική διαδικασία μπορεί να υλοποιηθεί.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις και οι δυνάμεις κατοχής της τρόικας με τα μνημόνια και με τα νέα μέτρα των 11,5 δις ευρώ, έχουν καταστήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας χωρίς πίστη, εγκαταλελειμμένους από την πολιτεία, εξαθλιωμένους και με καταρρακωμένο ηθικό.
Οι ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας είναι βασικός πυλώνας ασφάλειας, είναι ο σκληρός πυρήνας του κράτους. Η πρώτη και τελευταία γραμμή άμυνας ..

* Παρουσίαση των αξόνων πολιτικής Εθνικής Άμυνας από τον Μπάμπη Παπασπύρο, στο 2ο συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Σχόλια