Αλίμονο και τρισαλίμονο!

Είναι τραγικά αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα αυτές τις απαίσιες για την πατρίδα μας ώρες και είναι ακόμα τραγικότερη η κατάσταση για όλους εμάς που πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ποιότητα της παιδείας μας είναι, ίσως, ο καταλυτικότερος παράγοντας στη διαδικασία της εξέλιξης και της βελτίωσης της ελληνικής ράτσας.

Προκαλεί, ούτως ή άλλως, κατάθλιψη το γεγονός ότι στο πηδάλιο του υπουργείου της Παιδείας βρίσκεται σήμερα, ως επικεφαλής, ο δεύτερος τη τάξει παρασυνταγματολόγος της Τηλεδημοκρατίας μας, δεινός ολετήρας και δεινότερος, ως γνωστόν, κυνηγός οροθετικών, όλων των κατηγοριών.

Γίνεται ακόμα πιο βαριά αυτή η εθνική κατάθλιψη, τώρα που μαθαίνουμε ότι ο πεζεβέγκης που, μέχρι νεοτέρας, θα παριστάνει τον υφυπουργό της Παιδείας, παίρνοντας τη θέση του προηγούμενου κ. "Τίποτα", εκείνου του αναλώσιμου λιμοκοντόρου που πάραυτα απολύθηκε για την στιγμιαία και "αθώα" του φαντασίωση ότι μοιάζει σε "μάτσο" δάρτη γυναικών, είναι κι αυτός, ο καινούριος, ένα ακόμα από τα πολιτικά σκύβαλα που σαν τα δηλητηριώδη μανιτάρια ευδοκιμούν στα ανήλιαγα υπόγεια των άθλιων κομματικών χαμαιτυπείων.

Τέτοιοι μας κυβερνούν δυστυχώς και δυστυχέστερα, τέτοιοι πλαισιώνουν και το υπουργείο της Παιδείας μας, ετούτες τις σκοτεινές ώρες που οι μαθητές και οι φοιτητές βρίσκονται στους δρόμους, διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο!

Οφείλουμε να κάτσουμε όλοι μια στιγμή, για ν’ ακούσουμε το video από κάποια προεκλογική ομιλία του εν λόγω πολιτικού μαυραγορίτη ψήφων που, ατυχώς, δεν πρόκειται ποτέ να αναμεταδοθεί από τα μέσα του μαζικού μας εμπαιγμου: “…σε ανθρώπους που ωφελήθηκαν από την ΝΔ, σε ανθρώπους που πήρανε συμβάσεις από τη ΝΔ, εννοώ συμβάσεις έργου, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, άλλοι που πήγαν στα stage, αυτούς να τους θυμίσουμε ότι πρέπει να προσφέρουν κάποια υπηρεσία…”

Φρίξτε ανενόχλητα, κυρία μου, κύριέ μου, με αυτό το πολιτικό απόβρασμα που, σύμφωνα με το βιογραφικό του,  έχει δώσει και όρκο στη Θέμιδα! Φρίξτε ελεύθερα με τον βλαβερό τούτον κομματόσκυλο που μόλις επιφορτίστηκε με την ευθύνη να διαχειριστεί πολιτικές που αφορούν στον ανθό της Ελλάδας - φρίξτε με τα λόγια του!

Μάλιστα κύρια μου, μάλιστα κύριέ μου! Τέτοια υποκείμενα μας κυβερνούν κι είναι ανάμεσα στους χειρότερους, προσεκτικά θα έλεγε κανείς διαλεγμένοι, οι χείριστοι στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου της Αμάθειας! 

Με αυτούς πρέπει να πορευτούμε μέχρι τον Μάρτιο, μας λένε, διότι μετά, κατά που ομολογούν κι οι δημο(σ)κόποι, θα απαλλαχτούμε επιτέλους από όλους αυτούς τους Εθνικούς Ολετήρες.

Κάντε λίγη υπομονή ακόμα, μας λένε… Λίγη ακόμα υπομονή, λίγο είναι το αίμα που απομένει για να χυθεί, λίγο περισσότερα τα δάκρυα, αλλά κάντε υπομονή, μας λένε. Κάντε υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός...

Όμως, έτσι και με τέτοιους θα πορευτούμε μέχρι τον Μάρτιο, περιμένοντας τις εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας? Mάλιστα, κυρία μου, μάλιστα κύριέ μου! Με τέτοιους, μας λένε! Έτσι θα πορευθούμε, γιατί χειρότερα δεν γίνεται ούτε υπάρχουν χειρότεροι, λίγη μόνο ακόμα υπομονή!

Σχετικά με το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, από παλιά το λέμε ότι είναι μακρύς ο δρόμος και πάντως είναι άκρως ανησυχητική αυτή η βεβαιότητα του "Πρωθυπουργού", που δηλώνει δεξιά κι αριστερά ότι είναι εξασφαλισμένες οι 180 βουλευτικές ψήφοι της προεδρικής εκλογής...

Δύο, μπορούν να είναι τα πιθανά ενδεχόμενα, αναφορικά με αυτήν την βεβαιότητα. 

Το πρώτο ενδεχόμενο είναι ότι ο "Πρωθυπουργός" μας, συνομιλεί όντως με τον Θεό κι ότι ο Τελευταίος τον έχει διαβεβαιώσει ότι θα επιφοιτήσει τουλάχιστον 180 εθνομητέρες κι εθνοπατέρες, προκειμένου να ψηφίσουν τον νέο Πρόεδρο της Τηλεδημοκρατίας μας, ώστε η κυβέρνηση της συμφοράς μας, να συνεχίσει απερίσπαστη το θεάρεστο έργο της εξόντωσής μας.

Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι να χρησιμοποιηθεί, την καταλληλότερη στιγμή, το "κρυφό" χαρτί της Χρυσής Αυγής, που, βέβαια, το έχομε πλέον όλοι αντιληφθεί ότι δεν είναι καθόλου κρυφό...

Παραμένει αβέβαιο, πιο από τα δύο ενδεχόμενα θα πρέπει να θεωρείται πιθανότερο αλλά, τούτων δοθέντων,  η όποια βεβαιότητά, από τους "απέναντι" για πρόωρες εκλογές με αφορμή το θέμα της προεδρικής εκλογής, είναι αμφιλεγόμενη. 

Εξάλλου, κάθε μέρα που περνά και βρίσκει αυτά τα θρασίμια στους κυβερνητικούς θώκους, είναι μια μέρα κακή για την Ελλάδα κι όλους εμάς τους Έλληνες!

Εμείς, λοιπόν, όλοι τι περιμένουμε? Οι "απέναντι" μέσα στη Βουλή, τι περιμένουν? Κόκαλα αποθαμένων διάσπαρτα παντού, όχι μόνο στην Αμφίπολη. Αλίμονο και τρισαλίμονό μας, αν αφεθούμε να περιμένουμε μέχρι τότε...

Αποχωρήστε, επιτέλους κύριοι! Αποχωρήστε από αυτήν τη Βουλή, από αυτό το άντρο των Ολετήρων. Αποχωρήστε, χωρίς πρόθεση να επιστρέψετε σε αυτά τα έδρανα. Έτσι, για να δούμε πόσοι θα παραμείνουν εκεί μέσα για να ψηφίσουν το οριστικό ξεπούλημα. Πενήντα? Εκατό? Περισσότεροι? Λιγότεροι? Πόσοι? Υπάρχουν, επιτέλους, έντιμοι άνθρωποι μέσα σε αυτό το θλιβερό κοινοβούλιο ή δεν υπάρχουν?
 

Σχόλια