Επίδομα θέρμανσης - Ποιοι το δικαιούνται και πόσα χρήματα θα πάρουν ...

Ερχεται το επίδομα θέρμανσης - Ποιοι το δικαιούνται και πόσα χρήματα θα πάρουνΕπίδομα θέρμανσης: Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις αιτήσεις..οι δικαιούχοι.

Περισσότεροι είναι φέτος οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης το οποίο θα ξεκινήσει να δίνεται αφού υπογράφηκε η σχετική απόφαση.

Αν και τα εισοδηματικά κριτήρια έμειναν ίδια με πέρσι, η περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων θα επιτρέψει σε πολλά νοικοκυριά να διεκδικήσουν το επίδομα θέρμανσης φέτος και να έχουν διπλό όφελος αφού το πετρέλαιο κοστίζει φέτος σχεδόν 1 ευρώ το λίστρο.
Το επίδομα, όπως και πέρσι, κλιμακώνεται ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται η κατοικία. Συγκεκριμένα, η Επικράτεια χωρίζεται σε τέσσερις κλιματικές ζώνες και με δεδομένο ότι η επιδότηση ανέρχεται στα 0,35 ευρώ ανά λίτρο, για τα πρώτα 120 τ.μ. της κατοικίας και με πλαφόν κατανάλωσης τα 3.000 λίτρα, τα 1.800 λίτρα, τα 960 λίτρα και τα 600 λίτρα για κάθε μία από τις τέσσερις ζώνες, το επίδομα διαμορφώνεται ως εξής:
  • για την Α΄ Ζώνη: 1.050 ευρώ
  • για τη Β΄ Ζώνη: 630 ευρώ
  • για τη Γ΄ Ζώνη: 336 ευρώ
  • για τη Δ΄ Ζώνη: 210 ευρώ
Υπενθυμίζεται ότι με την υποβολή της αίτησης στο TAXIS, οι φορολογούμενοι μπορούν να ζητούν προκαταβολή του 25% του επιδόματος.
Τα κριτήρια
Εισοδηματικά: Εως 30.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο, 40.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Ομοίως, για τη μονογονεϊκή οικογένεια το ως άνω εισόδημα ανέρχεται σε 43.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο.
Ακίνητης Περιουσίας: Εως 200.000 ευρώ για τους άγαμους και 300.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.
Οι Ζώνες
Α΄: Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ευρυτανίας
Β΄: Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλης, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου
Γ΄: Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας
Δ΄: Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κύθηρα και νησιά Σαρωνικού
Σαρωνικού

Σχόλια