ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΟ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ...



Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλουwww.apostoloupanos.gr                                                                                                                     
Οι Εθνοπροδότες πολιτικοί που το “παίζουν” Εθνοσωτήρες, μέσω των Μνημονίων I (δεν ψηφίσθηκε από την Βουλή) και Μνημονίου II (ψηφίσθηκε από 199 βουλευτές στις 12 Φεβρουαρίου 2012), παραιτήθηκαν άνευ όρων και αμετακλήτως από κάθε ασυλία και Εθνικής κυριαρχίας.
Όπως επίσης, δεσμεύθηκαν για την καθολική δήμευση της Εθνικής περιουσίας. Κάτι που απαγορεύεται από το Διεθνές Δίκαιο. Και για τον λόγο αυτό υπαχθήκαμε στο Αγγλικό Δίκαιο (δίκαιο των δανειστών – άρθρο 14 της Δανειακής Σύμβασης).  

            Και όταν λέμε, καθολική δήμευση της Εθνικής περιουσίας, εννοούμε της Ιδιωτικής και της Δημόσιας. Την εκποίηση της ιδιωτικής περιουσίας ανέλαβε ο ΕΝΦΙΑ και της δημόσιας το ΤΑΙΠΕΔ. Το ΤΑΙΠΕΔ συστάθηκε την 1η Ιουλίου 2011 και η διάρκειά του είναι για 6 χρόνια. Μπορεί βέβαια, να παραταθεί με απόφαση του υπουργού Οικονομικών. Στο Ταμείο μεταφέρθηκαν τα περισσότερα από τα περιουσιακά στοιχεία που είχαν περιληφθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και θα μεταφερθούν όσα ακόμη περιουσιακά στοιχεία αποφασιστεί από το Κράτος να αξιοποιηθούν!  


            Ωστόσο, όταν οι Εθνοπροδότες μιλάνε για αξιοποίηση, εννοούν ξεπούλημα, όσο – όσο, προκειμένου να πληρώνουν τους τοκογλύφους – δανειστές μας. Έβγαλαν στο σφυρί τη ΔΕΣΦΑ για 300 εκ. ευρώ, όταν το 2011 είχε κέρδη 125 εκ. ευρώ. Τη ΔΕΠΑ για 250 εκ. ευρώ, τα ΕΛΠΕ για 700 εκ. ευρώ, τα ΕΛΤΑ για 80 εκ. ευρώ, τον ΟΠΑΠ για 500 εκ. ευρώ, την ΕΥΔΑΠ για 200 εκ. ευρώ, την ΕΥΑΘ για 80 εκ. ευρώ και πάει λέγοντας. Έχει λοιπόν, κανείς αντίρρηση πως αυτή η κυβέρνηση των δοσίλογων, από τη στιγμή που ξεπουλά στους ξένους τα βασικότερα δημόσια αγαθά από τα οποία ζει ο άνθρωπος, όπως το νερό και το ρεύμα, όταν ξεπουλά φιλέτα γης σπάνιας ομορφιάς, όταν ξεπουλά κερδοφόρους δημόσιους οργανισμούς, έχετε απορία πως δεν θα πουλήσουν κάποια στιγμή και τα μνήματα των προγόνων μας;


        

   
Η καταλήστευση της Πατρίδος μας, από τα ξένα γεράκια που μύρισαν αίμα και κατατρώγουν τα σωθικά της Ελλάδας μας, συνεχίζεται! Σε λίγα χρόνια το νησί των Φαιάκων, η πανέμορφη Κέρκυρα, δεν θα ανήκει στους Έλληνες. Οι Κερκυραίοι θα είναι ξένοι στο νησί τους! Πιο συγκεκριμένα
:


·         Σας μεταφέρω ακριβώς το απόσπασμα από τη δημοσίευση της εφημερίδος “Οικονομία”: «Στην νοτιοδυτική πλευρά της Κέρκυρας βρίσκεται ένα μοναδικό στη Μεσόγειο και σπάνιας ομορφιάς και βιοποικιλότητας, προστατευόμενο από το δίκτυο “Natura 2000”, οικοσύστημα του Ισσού. Σε παραθαλάσσια έκταση 1800 στρεμμάτων με κεδροδάσος και αμμοθίνες σπάνιες στη Μεσόγειο, εκτείνεται το οικοσύστημα του Ισσού, που έχει σπάνια χλωρίδα και πανίδα (έχουν παρατηρηθεί 126 είδη πτηνών). Σημειώνουμε δε, ότι υπάρχουν και σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα. Η εν λόγω έκταση είναι δίπλα στον υγροβιότοπο της λιμνοθάλασσας των Κορισσίων. Αλλά όπως φαίνεται, μπροστά στον “αποδεδειγμένο επιχειρηματικό σκοπό”, όπως προβλέπει το υπό ψήφιση Νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό και την Παραλία, δεν μετράνε ούτε το “Natura 2000”, ούτε οι κέδροι, οι αμμοθίνες ή τα 126 είδη πτηνών. Έτσι πάρθηκε η απόφαση να κατασκευαστούν παραθεριστικές κατοικίες, ξενοδοχεία και γήπεδα γκολφ. Υπήρχαν και παλιότερα σχέδια για την εκμετάλλευση της περιοχής, χωρίς ποτέ να υλοποιηθούν. Τώρα που η περιοχή πέρασε στο ΤΑΙΠΕΔ, έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκπλήρωσης του “επιχειρηματικού σκοπού”. Το ΤΑΙΠΕΔ μάλιστα τον περασμένο Απρίλιο, κατέθεσε προσφυγή στην Δασική Υπηρεσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενάντια στην απόφαση χαρακτηρισμού ως δασικής έκτασης του κεδροδάσους της λιμνοθάλασσας του Ισσού. 13 κοινωνικοπολιτικοί φορείς της ευρύτερης περιοχής προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα την ακύρωση της υπουργικής απόφασης για την εκμετάλλευση του οικοσυστήματος Ισσού. Το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ, που μέσα σε ένα εξάμηνο άλλαξε τρεις προέδρους, με ζημιά 1,5 δις ευρώ, καταπατά κάθε δικαίωμα της ελληνικής κοινωνίας για το αυτονόητο, την προστασία της “Natura” και των υγροβιότοπων, η οποία με νομοθετήματα των κυβερνώντων που έχουν ψηφισθεί από την Βουλή των Ελλήνων, που δημοκρατικά υπηρετεί την λαϊκή βούληση. Ντροπή σας κύριοι της εξουσίας για το χάλι που φτάσατε την χώρα». Σημειώστε, πως εκεί βρίσκεται και η παραλία της Χαλικούνας, η αμμώδης χρυσαφένια παραλία της Κέρκυρας!


                                                https://www.youtube.com/watch?v=YRIgNwYtTIk


·         Καθώς επίσης, το ρεπορτάζ μου που δημοσιεύθηκε στην “Ελεύθερη Ώρα” τον Σεπτέμβριο του 2012: «Η κυβέρνηση Σαμαρά, λοιπόν, αποφάσισε με συνοπτικές 77 ρυθμίσεις-διαδικασίες, να προωθήσει άρσεις περιορισμών για όλες τις αποκρατικοποιήσεις. Έτσι, μεταξύ των άλλων, καταργείται το ελάχιστο ποσοστό που έπρεπε να διατηρεί το Δημόσιο και το οποίο κυμαινόταν γύρω στο 51%, όπως επίσης, καταργείται το άρθρο 11 του νόμου 3136/2008, το οποίο προέβλεπε ότι για τις εταιρείες στρατηγικού χαρακτήρα και ιδιαίτερα όταν έχουν να κάνουν με Εθνικά δίκτυα υποδομών για να αποκτήσει ιδιώτης ποσοστό άνω του 20% έπρεπε να δώσει την έγκρισή της η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων. Έχει δε, ήδη ανακοινωθεί η έναρξη διαγωνισμού για την εκποίηση του Ερημίτη στην Κασσιόπη, που συμπεριλαμβάνεται στα υπό πώληση φιλέτα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ξεκινά ο διεθνής διαγωνισμός για την «αξιοποίηση» οικοπέδου που βρίσκεται στην περιοχή Κασσιόπη της Κέρκυρας. Όπως, αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου του Ταμείου: «Ο διεθνής διαγωνισμός προσφέρει τη δυνατότητα αξιοποίησης του ακινήτου μέσω διάθεσης του δικαιώματος επιφανείας, που μπορεί να εκτείνεται χρονικά μέχρι τα εκατό έτη». Η περιοχή Ερημίτης Κασσιόπης είναι μια παραθαλάσσια δασική έκταση 500 περίπου στρεμμάτων, στα βόρειο-ανατολικά παράλια της Κέρκυρας και σε απόσταση μόλις 38 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας και δεν υπάρχει πρόσβαση με αυτοκίνητο. Έχει πάρα πολλές και ωραίες μικρές παραλίες με βότσαλα και άμμο. Είναι μια παρθένα περιοχή. Στο κέντρο της υπό πώλησης έκτασης, βρίσκεται η μεγαλύτερη παραλία με βότσαλα και φανταστικά νερά. Προσεγγίζουν μόνο καραβάκια. Όμως, το εκπληκτικό είναι πως 10 μέτρα από την ακτή, υπάρχει συστάδα βούρλων και ακριβώς μετά μια μικρή λίμνη, πραγματικός υδροβιότοπος. Αυτός, όπως παρουσιάζεται στις συνημμένες φωτογραφίες, είναι, λοιπόν, ο παράδεισος που σκέπτονται να εκποιήσουν προκειμένου να ικανοποιήσουν τους τροικανούς «αφεντάδες τους» και να αποδείξουν για άλλη μια φορά την ανικανότητα αυτού του υδροκέφαλου κράτους να διαχειριστεί σωστά την περιουσία του».


·         Επιπλέον, το εξώδικο προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον πρόεδρο και τα μέλη του ανώτατου ναυτικού συμβουλίου και τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ με κοινοποίηση προς την εταιρεία «N.C.H. CAPITAL Inc.», που απέστειλε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος με θέμα «Επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια μεταφορά του εθνικού οχυρού Αγίου Στεφάνου Κέρκυρας». Στο εξώδικο ο περιφερειάρχης αναφέρει και αναλύει τους βασικούς λόγους για τους οποίους είναι επικίνδυνη η μεταφορά του οχυρού. Ο Περιφερειάρχης εκτιμά ότι το Υπ. Εθνικής Άμυνας, «εξαναγκάστηκε σε μια αδικαιολόγητη και προκλητική παραχώρηση Εθνικής κυριαρχίας» ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «καταργείται η επιτηρούμενη ζώνη του μοναδικού Ν.Ο. στα στενά Κέρκυρας – Αλβανίας και σε απόσταση μόλις δυο μέτρων θα χτιστεί από τον επενδυτή του ΤΑΙΠΕΔ τουριστικό χωριό». «Είναι απαράδεκτο, τονίζει ο περιφερειάρχης με το πρόσχημα του δημόσιου χρέους (το ΤΑΙΠΕΔ θα εισπράξει μόλις 23εκ [26 ευρώ ανά τ.μ.] μείον τα έξοδα μετεγκατάστασης του Οχυρού) να θυσιάζεται η Εθνική Ασφάλεια και μάλιστα σε μια τόσο ταραγμένη εποχή».

                      http://pin.gov.gr/?p=1396#more-1396

Σχόλια