Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η γεωπολιτική ανάλυση στο σημερινό γίγνεσθαι.


Γράφει ο Μικρός Ήρωας.
Τι συμβαίνει γύρω μας;
Που βαδίζει η πατρίς αλλά και ολόκληρος ο κόσμος;
Τι συμβαίνει στην Ουκρανία; Στην μέση ανατολή, στην Τουρκία;
Όλα πάνε έτσι κουτουρού;
Ή βάση οργανωμένου σχεδίου;
Αυτά αναρωτιούνται όλοι.
Για την Ουκρανία και για ότι θα γίνει στην περιοχή και στην Τουρκία έχω
αναφερθεί παλιότερα, βάσει γεωπολιτικών αναλύσεων και των προφητειών που έχουν κατά καιρούς βγει στην δημοσιότητα. Όποιος θέλει μπορεί να ψάξει στο ιντερνέτ και θα της βρει γιατί δεν θα αναφερθώ πάρα μόνο περιληπτικά. Αλλά τι πραγματικά γίνεται;
Στα κουτουρού δεν πάει τίποτα όλα είναι βάση οργανωμένου σχεδίου, εμείς όμως δεν το βλέπουμε αυτό και νομίζουμε πως όλα πάνε και βαδίζουν στην τύχη. Εκπλαγήκαμε για τους ισλαμιστές του ISIS που όλως τυχαίως εμφανιστήκαν και όλως τυχαίως έδειξαν την δύναμη τους και όλως τυχαίως κάνεις δεν ήξερε τίποτα, ούτε η ίδια η Αμερική;
Μην σας ξεγελάνε και μην σας κοροϊδεύουν, να μην ήξερε τίποτα η Αμερική που έχει τόσους πράκτορες μέσα, να μην την είχε ενημερώσει ούτε ένας;
Απλά όλοι οι αναλυτές προσπεράσανε το γεγονός το πότε έγινε αυτό. Τα προσπερνάμε όλα με τόση ευκολία λες και δεν ξέρουν και δεν βλέπουν τι έγινε χθες.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο και θα σταθούμε στα δυο πιο σημαντικά πράγματα: το ένα είναι ότι πρέπει να βγει το πετρέλαιο στην ανατολική μεσόγειο και για να βγει πρέπει να υπάρχει ησυχία και ηρεμία.
Γιατί οι θαλασσιές εξέδρες απαιτούν πολλές επενδύσεις και πολλά χρήματα και είναι πολύ ευάλωτες στην οιονδήποτε απειλή. Ενώ στην ξηρά στο συγκρότημα πετρελαιοπηγών μια έκρηξη θα κάνει μια ζημιά, στην θαλάσσια εξέδρα θα την βύθιση και θα την καταστρέψει ολοκληρωτικά.
Αυτό ας το βάλουμε καλά στο μυαλό μας και να μη αεροβατούμε. Όλα λοιπόν γίνονται για το πετρέλαιο και για να χτυπηθεί η Ρωσία. Να χτυπηθεί η Ρωσία για να μην επέμβει για να μην ζητάει κλπ.
Για αυτό και έγινε ο χαμός του χαμού με την Ουκρανία για να κρατήσουν την Ρωσία απασχολημένη. Για να την φθείρουν, να μειώσουν την επιρροή της και να κάνουν αυτό που τους συμφέρει και εμείς το παραβλέπουμε. Παραβλέπουμε και το βασικότερο που θα πουληθεί το φυσικό αέριο από την νοτιανατολική μεσόγειο; Μα φυσικά στην Ευρώπη που αλλού;
Έτσι συμφέρει να χτυπηθεί η Ρωσία να μην μπορεί το δικό της φυσικό αέριο να έρχεται με ευκολία στην δύση για να πάρουν το άλλο. Αυτό δηλαδή που θα έρθει από εμάς και γενικά από την ανατολική μεσόγειο.
Όσο για την Ρωσία ας βολευτεί με τη διάθεση φυσικού αέριου προς την Κίνα και να το βουλώσει. Έξαλλου της έδωσαν πολλά χτυπήματα συνεχόμενα έχει χάση πάνω από 20 δισεκατομμύρια από συμφωνίες που έχει χάση από την Λιβύη, από το Ιράκ βασικά και έχει χάση ακόμα περισσότερα γενικά.
Έτσι το καταλάβαμε πως το φυσικό αέριο θα πάει στην Ευρώπη και για αυτό υπάρχει ένας πόλεμος για τα εργοστάσια πυρηνικής ενεργείας για την παραγωγή ηλεκτρισμού. Για να τα αντικαταστάσουνε με εργοστάσια παράγωγης ηλεκτρικής ενεργείας από φυσικό αέριο που και εκλύουν θερμά αέρια και καυσαέρια και μολύνουν την ατμόσφαιρα και ακριβά είναι και θα πληρώσει την διαφορά ο καταναλωτής.
Αλλά τι γίνεται με την Ρωσία; Είναι σε δύσκολη θέση; Είναι σαν το θηρίο στριμωγμένο στην φώλια του; Όχι γιατί υπάρχει ο Πούτιν, αν δεν υπήρχε θα την είχαν στριμώξει στον τοίχο θα την είχαν λιώσει.
Το σχέδιο κρίσης της Ουκρανίας βγήκε όταν το ήθελε η δύση, την στιγμή που δυνάμωνε η κρίση στη Συρία. Σκοπός να την απασχολήσουν, να την αποδυναμώσουν ,να την ξεφτιλίσουν αλλά απέτυχαν. Ναι το ήξεραν πως η Ρωσία θα επέμβαινε γιατί ο στόλος της ήταν στην χερσόνησο της Κριμαίας.
Δεν πίστευαν όμως πως θα επενέβαινε τόσο έξυπνα ο Πούτιν, πως δεν θα προχωρούσε μέσα στην Ουκρανία αφού πήρε της βάσης ναυτικές και αεροπορικές στην χερσόνησο της Κριμαίας.
Δεν περίμεναν όμως πως οι ουκρανοί δεν θα έφεραν αντίσταση και ότι θα παραδίνονταν συνεχώς οι στρατιωτικές μονάδες κατά συρροή, χωρίς να υπάρχει λόγος! Σε ασθενικές δυνάμεις πολλές φορές αλλά και σε δυνάμεις που έστειλε κρυφά ο Πούτιν και οργάνωσαν τους αντάρτες.
Μετά τον πρώτο γύρο άρχισαν οι πραγματικές μάχες, μα και πάλι εδώ απέτυχε η δύση στο να κατανοήσει την πραγματικές δυνατότητες της Ουκρανίας. Πίστευε πως θα επενέβαινε δυναμικά ο Πούτιν, να επέμβει γιατί;
Αφού πήρε ότι ήθελε και το εξασφάλισε και αφού οι δυνάμεις που έστειλε να ανακατευτούν με τους αντάρτες πήγαν καλά και δεν αντιμετώπιζαν τρομερή αντίσταση γιατί να έκανε επέμβαση; Γιατί να ρισκάρει να χάσει τα πάντα αφού δεν είχε κανένα πρόβλημα;
Άπλες δικαιολογίες είναι αυτές των αμερικανών προφάσεις εν αμαρτίες. Δηλαδή για να αναγκάσουν την Ευρώπη να πάρει κυρώσεις εναντίων της Ρωσίας για να χάσει χρήματα η Ευρώπη. Δηλαδή για να χτυπήσουν την οικονομία της Ευρώπης που βρίσκετε σε κρίση για να την αναγκάσουν να δεχτεί αυτά που θέλουν να περάσουν.
Δηλαδή να χαλάσουν την σχέση της με τη Ρωσία και να πάρει το φυσικό αέριο από την νότιο ανατολική μεσόγειο όπως έχουμε πει. Αλλά υπάρχει και άλλο ένα σχέδιο: να αναγκάσουν τον κόσμο σε μια κρίση για να αυξηθούν οι αμυντικές δαπάνες και να πουλήσουν οι πολεμικές βιομηχανίες της Αμερικής.
Το μέτωπο στην Ουκρανία δεν έχει κλείσει και δεν θα κλείσει αν δεν επέλθει συμφωνία. Η δύση από το να έχει η Ρωσία την Ουκρανία και από το να την έπαιρνε ολόκληρη χωρίς στρατιωτικά μέσα αλλά με πολίτικα και με την υποστήριξη και σε χρήματα, μέσα σε λίγα χρόνια που αυτό θα γινόταν.
Πέτυχε εν μέρη τον σκοπό της η Δύση να έχει και αύτη το μεγαλύτερο και δυτικό κομμάτι της αλλά τα πετρέλαια και οι πόροι και τα εργοστάσια είναι ανατολικά. Το να σκοτωθεί τόσος κόσμος ποσώς ενδιαφέρει αυτούς που τα βγάζουν και που εκτελούν τα γεωπολιτικά παιχνίδια.
Μόνο το τι θα κερδίσουν έχουν κατά νου τίποτα περισσότερο, οι ανθρώπινες ζωές είναι παράπλευρες απώλειες. Έτσι και κέρδισε η δύση αλλά και έχασε αλλά δεν θέλει να το παραδεχτεί ακόμα και συνεχίζει το αιματοκύλισμα που θα μπορούσε να το αποφυγή με μια συμφωνία κυριών με την Ρωσία.
Δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτα περισσότερο το ξέρει αυτό αλλά εκεί επιμένει, με την λογική να κράτηση την Ρωσία απασχολημένη εκεί. Λες και ο Πούτιν είναι χαζός και δεν ξέρει που παίζεται το επόμενο παιχνίδι;
Σχέδια, σχέδια και πάλι σχέδια και ο κουτός κόσμος κοιμάται όρθιος. Κοιμάται όρθιος και δεν βλέπει τίποτα γύρω του. Ο σχεδιασμός είναι καλά φτιαγμένος να ασχολείται με την οικονομική κρίση, με τα προβλήματα που έχει για να μην αντιδρά σε αυτά που γίνονται.
Βλέπει το τυρί και όχι την φάκα, αγωνίζεται για τα καθημερινά και τρέχει σαν παλαβός για να βγάλει όλο και περισσότερα. Βλέπουμε την Τουρκία και ξεχνάμε πως ο Ερντογάν δεν πήρε την εξουσία μόνος του.
Κάποιος τον έβαλε και τον στήριξε. άσχετα αν δεν έκανε απόλυτα αυτά που του είπαν. Ή μήπως κάνει κατά γράμμα αυτά που ήθελαν οι άλλοι και εμείς δεν το βλέπουμε και νομίζουμε πως αντιδρά από μόνος του; Ή την τελευταία στιγμή άλλαξε γνώμη για να σώσει την πατρίδα του και θα τον φάνε; Τελικά τι συμβαίνει από όλα αυτά; Πολλά συμβαίνουν στην Τουρκία αλλά τα προσπερνάμε σαν να μην υπάρχουν και ασχολούμαστε με ένα και μόνο θέμα.
Ναι τον Ερντογάν τον έβαλαν επάνω οι αμερικάνοι που ήθελαν να έχουν έναν αντίπαλο στους στρατιωτικούς αλλά και να περάσουν τα σχέδια τους. Στα τότε σχέδια του που έχουν μεταβληθεί λίγο από το σήμερα, η Τουρκία πρέπει να διαλυθεί σε 3 μέρη. Το σχέδιο αυτό υπάρχει από πολύ παλιά και όλο το μεταθέτουν για το μέλλον.
Τα κράτη θα είναι 3 είπαμε και οι κούρδοι θα πάρουν τα εδάφη τους και θα φτιάξουν ένα ισχυρό κράτος στην μέση ανατολή που θα περιλαμβάνει εδάφη από την Τουρκία, Συρία, Ιράκ αλλά και από το Ιράν.
Το κράτος θα είναι σχεδιασμένο έτσι που όλοι οι κούρδοι να αναγνωρίσουν πως η Αμερική τους βοήθησε για να ελευθερωθούν, έτσι και θα πολεμήσουν για χάρη της χωρίς αντιρρήσεις και θα είναι ένα προτεκτοράτο των ΗΠΑ. Το θα πολεμήσουν θα αφορά μελλοντικούς πόλεμους με άλλες χώρες πχ Αφγανιστάν. Έτσι με Ισραήλ, κράτος κουρδών ελέγχει η ΗΠΑ το βόρειο κομμάτι της Ασίας και αυτό που έχει πετρέλαιο.
Το δεύτερο κράτος στον σχεδιασμό είναι η ανατολική Θράκη, τα στενά και τα παράλια της Μικράς Ασίας και αφορά τους συγχρονισμένους τούρκους. Την κοσμική Τουρκία δηλαδή, αυτό που θα έχει στον έλεγχο της και ένα μέρος τα πετρέλαια της μεσόγειου.
Το τρίτο κομμάτι θα αφορά ένα μουσουλμανικό κράτος μέσα βαθειά στην Τουρκιά που μόνο με τον ισλαμικό φανατισμό θα μπορέσει να επιβιώσει. Λέτε να μην τα ξέρουν αυτά οι τούρκοι; Τα ξέρουν και παλεύουν με νύχια και με δόντια να τα αποφύγουν. Τότε έκαναν μια στροφή οι αμερικάνοι και υποστήριξαν τον Ερντογάν.
Έναν μετριοπαθή ισλαμιστή που θα μπορούσε να φέρει την Τουρκία σιγά, αργά πίσω στον ισλαμισμό από το κοσμικό κράτους των Κεμαλιστών. Δεν γίνετε αυτό όμως, με δυσκολία προχωρεί το σχέδιο τους γιατί αντιδρούν. Μόνο στα βάθη της Ασίας στην Τουρκία που είναι πίσω τα καταφέρνει ο Ερντογάν. Βγήκε όμως πάλι νικητής στης εκλογές με άνεση, άσχετα αν δεν το ήθελαν αυτό απόλυτα οι αμερικάνοι.
Ο Ερντογάν χαράζει δίκη του πορεία, δεν είναι κουτός να μπλέξει σε έναν πόλεμο με την Ελλάδα. Το έχω ξανά πει αυτό πως ένας πόλεμος θα είναι καταστροφικός για την ίδια την Τουρκία, αν φαινόμαστε αποφασισμένοι θα έκαναν οι τούρκοι πίσω. Κοιτάζει να κερδίσει ότι μπορεί με διαπραγματεύσεις και εκφοβισμούς, λεονταρισμούς και κομπίνες.
Το καλό που έχει για την Τουρκία είναι πως δεν φοβάται αν τον φάνε. Έτσι ρισκάρει εκεί που νομίζει αυτός πως θα είναι για το συμφέρον της Τουρκίας. Λέει στους αμερικανούς και ναι και όχι. Αν δεν υπήρχε η Ρωσία από δίπλα θα τον είχαν κάνει κομματάκια αλλά έλα που υπάρχουν οι ρώσοι;
Να τον φάνε τον Ερντογάν με πολίτικο τρόπο απέτυχαν, να τον φάνε με άλλο μέσο εύκολο είναι αλλά δεν θα είναι τόσο εύκολα τα πράγματα μετά. Πως θα τον φας με πραξικόπημα και με τι δικαιολογία; Δύσκολο έως αδύνατον να κάνουν αύτη την κουταμάρα οι στρατιωτικοί αύτη την στιγμή. Να τον φάνε με άλλο τρόπο; Και τι θα βγάλουν τι θα κερδίσουν αφού όλοι θα κατηγορήσουν τους αμερικάνους και αν ο διάδοχος του κάνει στροφή προς την Ρωσία για να σωθεί; Ναι για αυτόν τον λόγο τα πάνε καλά οι αμερικάνοι με τους τούρκους.
Ναι για αυτό τους κάνουν τα χατίρια γιατί ελέγχουν τα στενά και γιατί συνορεύουν με την Ρωσία. Γιατί πάντα υπάρχει ο φόβος να πάνε με τους ρώσους αφού πήγαν τότε. Για το 1922 αναφερόμαστε που ήταν η Ρωσία ανίσχυρη, τώρα που είναι ισχυρή μήπως κάνουν πάλι τα ιδία;
Ή νομίζετε πως το 1940 δεν έπαιξαν και με τους δυο και με την γερμάνια και με την Ρωσία. Ναι μήπως νομίζετε πως ο Στάλιν θα επιθυμούσε ένα μέτωπο ακόμα να έχει να αντιμετωπίσει; Γιατί η άγγλοι ήθελαν να της δώσουν τα Δωδεκάνησα και γιατί ήταν εναντίων μας μετά από τόσα που περάσαμε στον πόλεμο; Συμφωνίες υπάρχουν πολλές εμείς δεν της βλέπουμε. Εμείς και η ελληνική εξωτερική πολιτική πλην Ελευθέριου Βενιζέλου που έλεγε αρπάξτε την ευκαιρία μόλις σας παρουσιαστή και ζητήστε ανταλλάγματα μετά.
Γλύτωσε την διάλυση η Τουρκία γιατί εμφανίστηκε το Ιράκ το 1991 και γιατί ήταν τυχερή αλλά η τύχη της τελείωσε. Παλεύει ο Ερντογάν να την σώσει, παλεύει σε πολλά θέματα αλλά κάνει και τα χατίρια αυτών που τον έβαλαν επάνω. Μην διαλύσετε την Τουρκία σας συμφέρει, αυτό προσπαθεί να περάσει.
Παίζει και τον ρόλο του μαχητή που τα έβαλε και με το Ισραήλ, ο παλικαράς ο μουσουλμάνος που βοηθάει αυτούς που θέλουν να χτυπήσουν τον Άσαντ στην Συρία και το Ισραήλ τα ανέχεται όλα αυτά και δεν βγάζει αχνά; Δεν βγάζει αχνά ή πλησίασε τους ρώσους και έκλεισε συμφωνίες μαζί τους για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Δηλαδή γουστάρει το Ισραήλ τους φανατικούς μουσουλμάνους να τους έχει στα σύνορα του; Ας μην τρελαθούμε κιόλας.
Τότε τι παίζετε; Τότε τι συμβαίνει;
Ξαφνικά εμφανίζονται στο Ιράκ οι ισλαμιστές του IS από το πουθενά και νικάνε τους πάντες και τα πάντα; Και δεν πήρε χαμπάρι κανένας; Και δεν κατάλαβε κανένας τίποτα; Δεν πήρε χαμπάρι κανένας γιατί έτσι ήταν προσχεδιασμένο για αυτό και οι δημόσιοι αποκεφαλισμοί, τα πάντα για την δημοσιότητα για να δώσουν τεράστια έκταση στο θέμα τα μέσα ενημέρωσης.
Μα γιατί;
Γιατί αναρωτιέστε;
Μα πως αλλιώς θα έστελναν τα όπλα και θα έδιναν τόση υποστήριξη στους κούρδους; Με τι δικαιολογία θα βοήθησαν τους πρώην τρομοκράτες; Και όλοι τσίμπησαν ακόμα και οι ευρωπαίοι. Λες και δεν ήξεραν ποιος βοηθάει τους φανατικούς μουσουλμάνους και από πού παίρνουν την βοήθεια και τα όπλα; Λες και δεν ξέρουν τίποτα για το τι συμβαίνει στην Τουρκία;
Λες και δεν το ξέρουν το τι συμβαίνει με τους λαθρομετανάστες και ποιος τους προωθεί στην Ελλάδα; Λες και δεν το ξέρουν ότι από εκεί μέσω Τουρκίας περνάνε όλοι οι φανατικοί μουσουλμάνοι από την Ευρώπη για να πολεμήσουν;
Αλλά ξαφνικά τα ανακάλυψαν όλα; Ας μην γελιόμαστε τα ήξεραν όλα με την παραμικρή λεπτομέρεια, άπλα δεν μιλούσαν γιατί έτσι τους συνέφερε.
Ξαφνικά έγιναν όλα αυτά; Όχι είπαμε και το διευκρινίσαμε αυτό. Πότε έγιναν όλα αυτά; Όταν στο Ιράκ άρχισε η κυβέρνηση του να κλείνει συμφωνίες με την Ρωσία την μια επάνω στην άλλη, οπότε έδωσαν μια γροθιά στην κυβέρνηση έτσι για να καταλάβει. Από την άλλη στην Συρία ο Άσαντ νικάει τους ισλαμιστές αλλά ξεχνάμε γιατί γίνονται όλα αυτά; Το ένα το είπαμε είναι το κουρδικό κράτος το άλλο; Το άλλο είναι το πλησίασμα του Ιράν.
Αν προσεταιριστεί το Ιράν η Αμερική. Αν δηλαδή πάνε με την Αμερική και δεν είναι και μόνοι τους και με την Ρωσία όπως τώρα, τότε και μόνο τότε θα δώσουν εντολή να διαλυθεί η Τουρκία.
Μπορεί να εκπλαγούμε, να δούμε να πει το Ιράν πως δεν θα προχώρηση στην ατομική βόμβα και αμέσως οι αμερικανοί να του στείλουν όπλα! Ναι όπλα από αυτά που είχε παραγγέλλει τα είχε πληρώσει ο Σάχης και δεν τα πήρε πότε. Αν θα του δώσουν τα τελευταία μοντέλα; Αν θα του δώσουν καινούργια;
Μην αναρωτιέστε τι θα του δώσουν, μεταχειρισμένα πάντως σίγουρα θα του δώσουν και σε μεγάλες ποσότητες. Αν το Ιράν είναι με την Αμερική και εναντίων της Ρωσίας δεν χρειάζεται ούτε την Σαουδική Αραβία, ούτε την Τουρκία αλλά ελέγχει και το Αφγανιστάν.
Πότε τελείωσε οριστικά το εμπάργκο οπλών προς την Τουρκία για την κατάληψη της Κύπρου το 1974; Το 1978 όταν έπεσε ο Σάχης από το Ιράν. Γιατί έγινε το εμπράγκο οπλών προς την Τουρκία;
Γιατί κατέλαβε περισσότερα εδάφη από ότι της είπαν. Ή μάλλον για να ακριβολογούμε γιατί δεν ήρθε σε συμφωνία μετά. Δηλαδή να αφήσει ένα μέρος από τα εδάφη που είχε καταλάβει για να κλείσει η συμφωνία και να τελειώνουν με το κυπριακό και η ελληνική κυβέρνηση τότε θα υπέγραφε.
Για αυτό και έφεραν τον Καραμανλή σαν εθνάρχη πάλι για να αναλάβει την εξουσία. Για να ολοκληρώσει την καταστροφή της Κύπρου με την δικαιολογία πως η Κύπρος είναι μακριά και τι μπορούσε να κάνει; Τουλάχιστον πήρε και εδάφη που είχαν καταλάβει οι τούρκοι πίσω, το πάλεψε ο άνθρωπος ο σωτήρας! Αυτά τα μαθαίνετε για πρώτη φορά. Ευτυχώς που δεν υποχώρησαν οι τούρκοι γιατί τουλάχιστον το πετρέλαιο που θα βγει είναι της Κύπρου και των ελλήνων της Κύπρου.
Στην Ελλάδα τώρα το χαλί μας το μαύρο. Μας τρέλαναν με την Αμφιπόλη με, με, με και για τα υπόλοιπα σιωπή!
Μα τι γίνετε στην Ελλάδα όλα βαδίζουν καλώς; Ναι και βάση ενός οργανωμένου σχεδίου αλλά εμείς ως συνήθως κοιμόμαστε όρθιοι και παραβλέπουμε τα πάντα. Ποιο είναι το σημαντικό θέμα του σήμερα; Η εξωτερική μας πολιτική; Η ανακήρυξη ΑΟΖ; Η οικονομική κρίση; Και τα τρία είναι σημαντικά θέματα αλλά υπάρχει ακόμα ένα ποιο σημαντικό θέμα να μας απασχολήσει.
Η ενοποίηση των συνδικάτων. Ναι σωστά διαβάσατε για πρώτη φορά βάζουν μαζί σε κοινό συνδυασμό σε κοινό ψηφοδέλτιο η ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ! Για πρώτη φορά υπάρχει μια ταύτιση απόψεων και σε όλα συμφωνούν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ!
Με εντολή της κυβέρνησης έγιναν όλα αυτά! Ποιας κυβέρνησης; Της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αυτοί έδωσαν την εντολή και τα φερέφωνα τους την εκτελούν κατά γράμμα παντού. Στην εφορία, στην ΔΕΗ, στον ΟΤΕ, στο δημόσιο, στην ΓΕΣΕΕ κλπ. Γιατί το κάνουν αυτό; Μα για να περάσουν αυτά που θέλουν αυτοί.
Δηλαδή αυτοί που τους διατάζουν από το εξωτερικό ,να μειώσουν και άλλο τους μισθούς και της συντάξεις κλπ. Αφού τα περάσουν όλα αυτά αν τα καταφέρουν δηλαδή, θα είναι ανοιχτός ο δρόμος για τον επόμενο. Δηλαδή για τον σύριζα. Πάνε να τον πριμοδοτήσουν σε ψήφους αφού ο κόσμος αηδιασμένος θα τον ψήφιση και θα στραφεί προς αυτόν. Γιατί όμως; Για να έχουν μια ισχυρή κυβέρνηση για το αύριο.
Παραβλέψαμε αυτά που έγιναν στην ευρωβουλή πριν από λίγο καιρό που ευρωβουλευτής του Σύριζα αναφέρθηκε για της πολεμικές αποζημιώσεις και ζήτησε να ψηφιστεί στο ευρωκοινοβούλιο και ψήφισαν οι δικοί μας ευρωβουλευτές της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και από το ΠΟΤΑΜΙ όχι!
Αν είναι δυνατόν να ψηφίσεις όχι; Με την δικαιολογία πως δεν είχαν ενημερωθεί! Να ψηφήσεις όχι εναντίων της ιδίας σου της πατρίδας; Να θέλεις να καταστρέψεις την ίδια σου την πατρίδα;
Για το συμφέρων ποιου και ποιων; Και δεν ξεσηκώθηκε ο τόπος, δεν το δείξανε οι τηλεοράσεις, δεν το κάνανε πρώτο θέμα. Το άφησαν να ξεχαστεί, όπως ξεχαστήκαν τόσα και τόσα άλλα πράγματα. Το κομματικό συμφέρων βάζουμε πρώτα από όλα και όχι το συμφέρων της πατρίδας και το συμφέρων των ξένων που μας διατάζουν. Και το ποτάμι ακόμα και αυτό ψήφησε όχι, το δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ για να μην φύγουν οι ψήφοι σε άλλο πολίτικο χώρο. Για να υπάρξει στήριξη όταν το θελήσουν από το ποτάμι στην κυβέρνηση.
Θέλουν Τσίμπρα οι ξένοι; όχι! Αλλά ούτε αυτός θέλει να αναλάβει . να αναλάβει να κάνει τι; Να διοικούν άλλοι και να μην μπορεί να κυβερνήσει; Να μην βγάλει ούτε την τετραετία; Αν πάρει της πολεμικές αποζημιώσεις, αν του δώσουν δηλαδή το 10% 50 δισεκατομμύρια ευρώ, μια χαρά θα είναι δυο τετραετίες θα της έχει σίγουρες. Για το κατοχικό δάνειο ούτε κουβέντα δεν αναφέρετε γιατί πρέπει να το πληρώσουν όλο οι γερμανοί και εκεί εκπτώσεις δεν γίνονται. Γιατί με το κατοχικό δάνειο πληρώνουμε όλο το δημόσιο χρέος μας και είμαστε μια δυνατή χώρα με τα πετρέλαια μας, με το φυσικό αέριο μας κλπ. Αν θα το πάρουμε ποτέ αναρωτιέστε;
Μια περίπτωση μόνο υπάρχει αν το διατάξουν και μας βοηθήσουν οι αμερικανοί. Δηλαδή αν διατάξουν τους δικούς μας πολιτικούς ταγούς να το ζητήσουν και μας βοηθήσουν δημόσια και υπόγεια με όλους τους τρόπους. Αν θα γίνει ποτέ αυτό αναρωτιέστε; Θα γίνει όταν θα θελήσουν να στραπατσάρουν την Γερμανία που τους έχει σηκώσει κεφάλι με το ευρώ και να βοηθήσουν εμάς. Να βοηθήσουν εμάς για να γίνουμε μια μεγάλη περιφερειακή δύναμη, αφού πρώτα όμως διαλυθεί η Τουρκία.
Δηλαδή γιατί να ταΐζουμε μια άχρηστη Τουρκία που σε τελική ανάλυση δεν μας έχει προσφέρει και τίποτα τόσα χρόνια και έχουμε εξοδεύσει τεράστια ποσά για να την κρατήσουμε ζωντανή.
Ενώ οι Έλληνες δεν θέλουν τίποτα να τους δώσουμε, αν πάρουν και το κατοχικό δάνειο μια χαρά θα είναι γιατί να μην έχουν και τα στενά; Εξάλλου θα αγοράζουν και από εμάς όπλα τουλάχιστον κατά 50%. Όχι δεν είναι δικοί μου στοχασμοί και δίκες μου ελπίδες αυτά που γράφω. Το αντίπαλο στρατόπεδο στην Αμερική γιατί υπάρχουν δυο πόλοι που αντιπαλεύουν συνεχώς και οι εβραίοι θα το επιθυμούσαν πολύ αυτό να γίνει.
Εξάλλου και το πετρέλαιο θα βγει και ησυχία θα υπάρξει και θα μεταβάλουν αλλού τους στόχους τους. Δηλαδή για 35-50 χρόνια θα υπάρξει στην περιοχή ηρεμία. Άσχετα αν θα μας αναγκάσουν μετά από μερικά χρόνια να χτυπήσουμε την Τουρκία και να την ρίξουμε πιο βαθειά μέσα στην ανατολή.
Εδώ όμως βγάλαμε την Ρωσία απέξω από αυτό. Έλα όμως που υπάρχει και η Ρωσία, έλα ντε που και αύτη θέλει μερίδια από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο; Εδώ σε θέλω μάγκα μου τι θα κάνει η Ρωσία; Δεν θα πάρει μερίδιο; Θα πάρει μερίδιο το έχω ξανά γράψει. Πως θα διαλύσουν την Τουρκία; Μπορούν να την διαλύσουν ξεσηκώνοντας μόνο τους κούρδους; Όχι! Ακόμα και αν βοηθούσαμε εμείς με διπλό χτύπημα που δεν πρόκειται να γίνει ποτέ των ποτών. Να χτυπήσουμε εμείς πρώτοι την Τουρκία. Πως λοιπόν μπορεί να διαλυθεί η Τουρκία; Μόνο αν την διαλύσει η Ρωσία.
Να την διάλυση η Ρωσία με τι αντάλλαγμα; Με μερίδιο από τα πετρέλαια σε ποσοστό 30+%. Πως θα μπορούσε να γίνει αυτό; Αν έτρωγαν τον Ερντογάν οι τούρκοι στρατηγοί. Πως θα τον έτρωγαν; Αν υπήρχε δικαιολογία για να το κάνουν και όχι αν τους διέταζαν.
Αν υπήρχε δικαιολογία αλλά τι δικαιολογία; Ότι θα κάνει ο Ερντογάν συμφωνία με τους κούρδους ή κάτι παρόμοιο. Παίζει και αυτό αν συμβούν χοντρά επεισόδια στην Τουρκία με τους μουσουλμάνους και ξεσηκωθούν. Υπάρχει και κάτι άλλο αν αποτύχει ο Ερντογάν σε αυτά που θέλει και σε ποσά ταμπλό το παίζει γιατί το παίζει σε πολλά ταμπλό. Δηλαδή σε πολλά μέτωπα. Το πώς θα εξελιχτούν αυτά θα το ξέρουμε γύρω στα Χριστούγεννα που εκεί θα γράψουμε την επόμενη γεωπολιτική ανάλυση.
Δεν αναφέραμε γιατί παλεύει ο Ερντογάν τι θέλει να πετύχει; Ξέρει πως θα δημιουργηθεί κουρδικό κράτος και παλεύει τα εδάφη που θα τα χάσει να τα πάρει από αλλού, τουλάχιστον κατά ένα μέρος. Δηλαδή από την Συρία και για να γίνει αυτό δεν πρέπει να χάσει μόνο ο Άσαντ αλλά και οι κούρδοι της Συρίας, να υποκύψουν και να εξοντωθούν για αυτό και τους έχουν ξεχωρίσει από τους κούρδους του Ιράκ. Λαγό που σας έβγαλα πάλι δεν έχετε παράπονο και σας το άφησα για το τέλος για να το θυμάστε.
Βλάκας είναι ο Ερντογάν σαν τους δικούς μας ξύπνιους; Ναι μας πιέζει στην ΑΟΖ και στην Κύπρο για να αρπάξει και από εκεί ότι μπορεί χωρίς πόλεμο. Χωρίς πόλεμο αλλά για να μας βάλει στο τραπέζι των συνομιλιών. Αν δεν πάμε μόνοι μας να συνομιλήσουμε δεν θα μας πάρει τίποτα. Δεν μπορεί να μας πάρει τίποτα και το ξέρει αυτό, άσχετα με το τι λένε οι αμερικανοί δημόσια υπογείως υποστηρίζουν εμάς.
Για την Ελλάδα περιμένουμε εκλογές γύρω στον Φεβρουάριο ή Μάρτιο. Δεν πάει παραπάνω η κυβερνήσει και όπως πάνε τα πράγματα δεν πρόκειται να βγει κανείς. Η πτώση της κυβέρνησης θα είναι μεγάλη και η φθορά μετά το νέο έτος πολύ μεγαλύτερη, με τα επόμενα μέτρα που έχουν ήδη από πριν ψηφιστεί και θα εφαρμοστούν. Η μείωση στης συντάξεις θα είναι μεγάλη και η απέχθεια του κόσμου πολύ μεγάλη. Χθες στης 30/10 έγινε μακελειό στο αιγαίο οι παραβιάσεις ήταν πολλές και η αντίδραση των ελλήνων άμεση, πάλι έφαγαν ξύλο οι τούρκοι και μετά το βούλωσαν.

Μας πιέζουν όσο μπορούν και θέλουν να μας πιέσουν ακόμα περισσότερο παραγγέλλοντας πλωτή εξέδρα για γεωτρήσεις. Σιγά μην τους αφήσουν να την στήσουν στην ΑΟΖ της Κύπρου θα την βουλιάξουν. Αλλά αυτά έχουμε καιρό για να τα πούμε.
Μικρός Ήρωας, Δικαίος Γεώργιος.

hellasforce.com

Σχόλια