ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΕΔΩΣΑΝ VISA ΣΤΟΝ ΙΜΑΜΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΕΡΒΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΕΡΕΑ


ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΕΔΩΣΑΝ VISA ΣΤΟΝ ΙΜΑΜΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΕΡΒΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΕΡΕΑ
Η ορθοδοξοφοβία θριαμβεύει στην Ευρώπη……Θύμα ρατσιστικού μίσους έπεσε σέρβος ορθόδοξος ιερέας από τις βρετανικές αρχές.Οι Βρετανοί ουσιαστικά του απαγόρευσαν την είσοδο στην χώρα και έκριναν ως
persona non grata,ανεπιθύμητο τόσο αυτόν όσο και τη συνοδεία του.
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
H M.Βρετανία αρνήθηκε τη χορήγηση ταξιδιωτικής visa σε ορθόδοξο σέρβο ιερέα και στο γκρουπ των λοιπών σέρβων που συνόδευε με προορισμό την Αγγλία. Την ίδια ώρα θεωρούσε τη visa και έκρινε μεροληπτικά ευπρόσδεκτους μόνο τον ιμάμη της Σεμπρένιτσα και τους βόσνιους μουσουλμάνους που μετείχαν στην ίδια αποστολή. Η ρατσιστική,μισαλλόδοξη στάση των βρετανών προκαλεί θύματα διακρίσεων και διαφορετικής μεταχείρησης με βάση την εθνοφυλετική καταγωγή και κυρίως το θρήσκευμα και την ιδιότητα.
«Συμπληρώσαμε τα ίδια έγγραφα και καταθέσαμε τις ίδιες οικονομικές απαιτήσεις για την απόκτηση της visa.Αλλά τους Σέρβους δεν τους δέχθηκαν αντίθετα με του Βόσνιους κάτι που δείχνει μια στάση διακρίσεων από την Μεγάλη Βρετανία και από ένα μέρος της διοίκησής της απέναντι στο σερβικό λαό» καταγγέλει ο π. Mladjenović.
Ως και ο hodža (ιμάμης) Peštalić της Srebrenica έμεινε έκπληκτος από την εξώφθαλμη διαφορετική μεταχείριση των δύο συνθέσεων του γκρουπ. Αποτέλεσμα ήταν ν΄ ακυρώσει κι αυτός το ταξίδι. Το γκρουπ με επικεφαλείς τον ιμάμη και τον ορθόδοξο ιερέα θα επισκεπτόταν Λονδίνο, Birmingham, Nottingham και Derby όπου θα έρχονταν σε επαφή με διάφορες θρησκευτικές κοινότητες. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ακόμη επίσκεψη στο βρετανικό κοινοβούλιο και στη σύνταξη του BBC .
Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε δύο άλλα που τις τελευταίες ημέρες στοχοποίησαν την ορθόδοξη σερβική εκκλησία και Πολιτεία. Ο αμερικανός πρέσβης εξέφρασε προ ημερών την δυσφορία του για την ανέγερση ορθόδοξου ναού στην Σεμπρένιτσα.Ο αμερικανός πρέσβης επίσης δήλωσε την ενόχλησή του που η Σερβία απεύθυνε πρόσκληση στον Πούτιν να παραβρεθεί στους εορτασμούς για την απελευθέρωση του Βελιγραδίου.
(Večernje Novosti, 23.9.2914.arretsurinfo.ch 25/09/14)
dimpenews

Σχόλια