Οι ISIS «ξαναχτυπούν» με νέο προπαγανδιστικό βίντεο ..

Ένα προπαγανδιστικό βίντεο, διάρκειας 55 δευτερολέπτων έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, προκειμένου να απειλήσει ευθέως τον Ομπάμα και τις ΗΠΑ, εν όψει ενδεχόμενης επέμβασης με χερσαία στρατεύματα εναντίον τους.
Το βίντεο θυμίζει αμερικανική ταινία Blockbuster παραγωγής Χόλιγουντ με ειδικά εφέ, εκρήξεις και ειρωνική κατάληξη:
«Coming soon», ή αλλιώς, «σύντομα κοντά σας».
Το εν λόγω βίντεο κυκλοφόρησε το δίκτυο Al Hayat Media Center, όπου πρόσφατα είχαν αναρτηθεί και τα πλάνα των αποκεφαλισμών που προκάλεσαν σοκ στην κοινή γνώμη.
Στα πλάνα παρουσιάζονται σκηνές μάχης των ανδρών του ISIS κατά στόχων Αμερικανών στη Μέση Ανατολή.
Συμπεριλαμβάνεται επίσης η σκηνή από τη γνωστή ομιλία του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους στο Ιράκ, ενώ εμφανίζεται και ο πρόεδρος Ομπάμα που λέει ότι ο στρατός των ΗΠΑ «δεν θα επιστρέψει για να πολεμήσει στο Ιράκ».
Πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά βίντεο που στέλνει το ISIS σαν μήνυμα απειλής εναντίον της Δύσης.
Μέλος των ISIS με αμερικανική προφορά
Ένα από τα σημεία του βίντεο που προκαλεί ανησυχίες στις ΗΠΑ, είναι η εμφάνιση ενός μαχητή, ο οποίος με άψογη αμερικανική προφορά, δίνει οδηγίες σε μελλοθάνατους αιχμαλώτους.
Εξηγεί ότι οι άνδρες πίσω του είναι Σύροι στρατιώτες κοντά στη Ράκα, οι οποίοι «σκάβουν τους τάφους τους» και έπειτα εκτελούνται.
Ο άνδρας θα μπορούσε, κρίνοντας από την προφορά του, είτε να έχει γεννηθεί στις βόρειες αμερικανικές πολιτείες ή τον Καναδά, όπως υποστηρίζουν στο CNN αξιωματούχοι, είτε να προέρχεται από αραβική χώρα και να έχει ζήσει κάποια χρόνια στις ΗΠΑ.
Οι αμερικανικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες, αναφέρει το κανάλι, προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τον άνδρα, εξετάζοντας αρχικά εάν πρόκειται για κάποιον από τους «δυτικούς» που θεωρείται γνωστό πως έχουν πάει σε Συρία και Ιράκ για να πολεμήσουν με την ISIS.
Εικόνες από την Ουάσιγκτον
Μεταξύ των πλάνων, υπάρχουν ακόμη και εικόνες από κινητά τηλέφωνα έξω από τον Λευκό Οίκο: Εικόνες που θα μπορούσε να τραβήξει ο οποιοσδήποτε τουρίστας στην Ουάσινγκτον, αλλά που εν προκειμένω θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι η ISIS μπορεί να πλήξει, υποτίθεται, ακόμη και την καρδιά της αμερικανικής πρωτεύουσας.     sigmalive.com

Σχόλια