Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εύσημα Αμερικανών στην κυπριακή Κυβέρνηση, για τον σκληρό αντιρωσικό ρόλο της εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης


Εύσημα Αμερικανών στην κυπριακή Κυβέρνηση, για τον σκληρό αντιρωσικό ρόλο της εντός της Ευρωπαϊκής ΕνωσηςΩμή αμερικανική δήλωση αποκαλύπτει τον κυπριακό ρόλο Καμία διάψευση της Κυβέρνησης για όσα της αποδίδει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Με μία ωμή δήλωση, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέλυσε τις δηλώσεις της κυπριακής Κυβέρνησης, περί «φιλικής» αντιμετώπισης της Ρωσίας, και αποκάλυψε τον πραγματικό ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος στο θέμα των κυρώσεων.

Ανώτατος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απένειμε τα εύσημα στην κυπριακή Κυβέρνηση για τον σκληρό αντιρωσικό ρόλο που διαδραματίζει εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης. «Η Κύπρος ήταν βράχος εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη συνέχιση της υποστήριξης του κόστους που έπρεπε να επιβάλουμε να πληρώσει η Ρωσία, και ειδικά των κυρώσεων. Και πληρώνει η Κύπρος οικονομικό τίμημα. Ο Υπουργός Εξωτερικών (Τζον Κέρι) ευχαρίστησε την Κύπρο για την αλληλεγγύη της», συμπλήρωσε.
Η δήλωση έγινε μετά τη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τζον Κέρι και δεν υπήρξε καμία ανασκευή από πλευράς Κυβέρνησης όσον αφορά τον ρόλο που της αποδίδουν οι Αμερικανοί στο θέμα της Ουκρανίας και στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Να επισημάνουμε ότι η δήλωση του Αμερικανού αξιωματούχου, περί «κυπριακού βράχου» στη συνέχιση της επιβολής κυρώσεων κατά της Ρωσίας, καταρρίπτει τη θέση της κυπριακής πλευράς ότι η Κύπρος είναι ενταγμένη στο «στρατόπεδο» των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία δεν επιθυμούν την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, η οποία χαρακτηρίζεται ως «φιλική χώρα» και ως κατανοούσα την ηπιότητα των θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Είναι άγνωστο ποιες θα είναι οι ρωσικές αντιδράσεις έναντι των αποκαλυπτικών δηλώσεων της αμερικανικής πλευράς, για τον ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος στο θέμα της επιβολής ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Το ουκρανικό συζητήθηκε κατά τη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τζον Κέρι, σε συνάρτηση με τις επιπτώσεις που υπάρχουν στην οικονομία της Κύπρου, από την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εκτίμησε ότι από αμερικανικής πλευράς υπάρχει απόλυτη κατανόηση των κυπριακών θέσεων, «χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα θέματα αρχών πρέπει να εγκαταλείπονται».  http://www.sigmalive.com

Σχόλια