ΣΟΚ στην Αυστραλία..Τζιχανιστές θα αποκεφάλιζαν όμηρο μπροστά στην κάμερα..

Ένας από τους 15 συνολικά συλληφθέντες οδηγήθηκε σήμερα στη δικαιοσύνη. Πρόκειται για έναν 22χρονο, τον οποίο η εισαγγελία κατηγορεί ότι σχεδίαζε τρομοκρατικές ενέργειες, με στόχο «να σοκάρει και να εκφοβίσει την κοινή γνώμη». Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο κατηγορούμενος έλαβε εντολή από τον πιο υψηλόβαθμο εκπρόσωπο της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» στην Αυστραλία, τον Μοχάμετ Μπαριαλέι, να προχωρήσει σε δημόσιες εκτελέσεις ανθρώπων.
«Θα τον αποκεφάλιζαν μπροστά σε κάμερα»
Οι δολοφονίες θα έπρεπε να βιντεοσκοπηθούν και στη συνέχεια να δημοσιοποιηθούν. Οι ύποπτοι σχεδίαζαν την απαγωγή ενός τυχαίου προσώπου στο Σίδνεϊ, το οποίο αφού θα τύλιγαν μέσα στη σημαία του «Ισλαμικού Κράτους», θα τον αποκεφάλιζαν μπροστά σε κάμερα, αναφέρει το αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC. «Η αστυνομία εκτιμά ότι η ομάδα εναντίον της οποίας ξεκινήσαμε τη σημερινή επιχείρηση είχε αρχίσει να σχεδιάζει βίαιες ενέργειες εδώ στην Αυστραλία», δήλωσε ο αρχηγός της ομοσπονδιακής αστυνομίας Άντριου Κόλβιν και διευκρίνισε: «Οι εν λόγω βίαιες πράξεις σχετίζονται περισσότερο με τυφλές επιθέσεις κατά πολιτών. Έτσι, αυτό που είδαμε σήμερα και στις επιχειρήσεις, οι οποίες συνεχίζονται, αποσκοπούσε στον έγκαιρο περιορισμό του κινδύνου άσκησης βίας ενάντια στην αυστραλιανή κοινωνία».
«Οι άνθρωποι μας μισούν γι αυτό που είμαστε»
O αρχηγός της ομοσπονδιακής αστυνομίας Άντριου Κόλβιν O αρχηγός της ομοσπονδιακής αστυνομίας Άντριου Κόλβιν
Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας διεξήχθησαν σε προάστια του Σίδνεϊ και του Μπρίσμπεϊν, στις πολιτείες Κουίνσλαντ και Νέας Νότιας Ουαλίας, και συμμετείχαν σε αυτές 800 αστυνομικοί. Οι αρχές κινητοποιήθηκαν μετά την υποκλοπή μηνύματος υψηλόβαθμου στελέχους του «Ισλαμικού Στρατού» με αυστραλιανή υπηκοότητα. Ο τζιχαντιστής καλούσε τα δίκτυα υποστήριξης στην Αυστραλία να προβούν σε δημόσιες εκτελέσεις ανέφερε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Αμποτ, διευκρινίζοντας πως δεν πρόκειται μόνο για υποψίες αλλά για προθέσεις. «Οι άνθρωποι αυτοί, λυπάμαι που το λέω, δεν μας μισούν γι αυτά που κάνουμε, μας μισούν γι αυτό που είμαστε και για τον τρόπο που ζούμε», τόνισε ο αυστραλιανός πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Είναι πολύ σημαντικό η αστυνομία μας και οι μηχανισμοί ασφαλείας να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από τους τζιχαντιστές. Και σήμερα το πρωί αυτό επετεύχθη».
Σταμάτης Ασημένιος (afp, DW)

Σχόλια