Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ας αναφωνήσουμε όλοι μαζί για τους Σαμαροβενιζέλους: «Άξιοι, Άξιοι….» – Κέρδισαν τη «Μάχη» – Η Ελλάδα σε καθεστώς επιτήρησης για αρκετές δεκαετίες…


Ας αναφωνήσουμε όλοι μαζί για τους Σαμαροβενιζέλους: «Άξιοι, Άξιοι….» – Κέρδισαν τη «Μάχη» – Η Ελλάδα σε καθεστώς επιτήρησης για αρκετές δεκαετίες…Και πως να μην πανηγυρίζουν Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος… Αφού κατάφεραν και καταφέρνουν να εκτελούν κατά γράμμα τις εντολές-διαταγές των «μεγάλων αφεντικών»… Και φυσικά μιλάνε για νίκη στη «Μάχη» που δίνουν αφού πετυχαίνουν τον σκοπό τους… Που δεν είναι άλλος από την μόνιμη σκλαβιά της Ελλάδας στους δανειστές… Η χώρα μας πρέπει να μείνει αλυσοδεμένη στις ορέξεις της Νέας Τάξης Πραγμάτων και οι Σαμαροβενιζέλοι..
με περισσή προθυμία δουλεύουν μέρα και νύχτα γι” αυτό τον σκοπό… Ε και μετά λογικό είναι να πανηγυρίζουν… Αφού και την ίδια ώρα βλέπουν πως ο ελληνικός λαός, τον οποίο κοροϊδεύουν στον μέγιστο βαθμό, συνεχίζει να τους εμπιστεύεται…
Για διαβάστε λοιπόν γιατί πανηγυρίζουν ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Συνέχιση της εποπτείας, με παρεμβάσεις των δανειστών στην οικονομική πολιτική μέχρι το 2020, αλλά και επιτήρηση σε πιο χαλαρή μορφή για δεκαετίες, μέχρι να αποπληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των δανείων της Ευρωζώνης, προανήγγειλε χθες ανώτατος κοινοτικός αξιωματούχος.
Η εποπτεία μέχρι το 2020 θα υφίσταται λόγω των ANFAs & των SMPs, συνολικού ύψους 10,2 δισ. ευρώ, που πρόκειται να καταβληθούν στην Ελλάδα, ενώ η επιτήρηση μετά το 2020 θα συνεχιστεί μέχρι να αποπληρωθεί το 70% των δανείων Ευρωζώνης/EFSF.
Ειδικότερα, ερωτώμενος για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο και τον ασφυκτικό έλεγχο της τρόικας, ο αξιωματούχος αποσαφήνισε: «Η επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας θα συνεχιστεί έτσι κι αλλιώς, καθώς η Ελλάδα έχει ακόμα λαμβάνειν τα κέρδη από ελληνικά ομόλογα που κατέχουν οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για την εξέλιξη του χρέους και ως εκ τούτου θα πρέπει να έχουμε εικόνα». Πρόσθεσε δε ότι «η Ελλάδα θα επιτηρείται και κατά τη διάρκεια της αποπληρωμής των δανείων».
Οι συνολικές εκκρεμείς επιστροφές από ANFAs και SMPs, μέχρι και το 2020, ανέρχονται σε 10,2 δισ. ευρώ και για να αποδεσμεύονται τα κεφάλαια κάθε φορά, η Κομισιόν θα ελέγχει την Ελλάδα για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων.
Σημειώνεται πως πρόκειται για τα κέρδη που αποκόμισαν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία απέκτησαν από τη δευτερογενή αγορά, προς PSI σε τιμές 30%-40% της ονομαστικής τους αξίας. Τα συγκεκριμένα ομόλογα δεν «κουρεύτηκαν» με το PSI, αλλά ανταλλάχτηκαν λίγες μέρες νωρίτερα ώστε να εξαιρεθούν.
Μεγάλοι «πολιτικοί» τελικά αυτοί οι Σαμαροβενιζέλοι… Μας «σώζουν» ρίχνοντας μας όχι μόνο στο λάκκο με τα λιοντάρια, αλλά φροντίζοντας παράλληλα να μας κατασπαράξουν και το τελευταίο κομματάκι του σώματος μας… Έτσι απλά…

hellasforce.com

Σχόλια