Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Σκωτία είπε ΟΧΙ στην ανεξαρτησία


(upd) Η Σκωτία είπε ΟΧΙ στην ανεξαρτησία
Με ελάχιστες περιφέρειες να έχουν μείνει για να ολοκληρωθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Σκωτία, είναι οριστικό πια ότι το ΟΧΙ είναι αυτό που κερδίζει με ποσοστό σχεδόν 55%, συνεπώς η χώρα παραμένει στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι Σκωτσέζοι πήγαν μαζικά στις κάλπες, στο 86% η συμμετοχή, δίνοντας το παρόν σε μια κρίσιμη αναμέτρηση και αποφάσισαν ότι ...
δεν θέλουν την ανεξαρτησία της χώρας τους, με αρκετά μεγάλη διαφορά μάλιστα, σχεδόν 11 μονάδες.
Ο πρωθυπουργός και ηγέτης του κινήματος της ανεξαρτησίας Άλεξ Σάλμοντ, τόνισε πως δέχεται το αποτέλεσμα, καλώντας όλους τους Σκωτσέζους να «δεχθούν τη δημοκρατική βούληση του λαού της χώρας».
scotland_bbc_no
Οι περιφέρειες με το μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ της ανεξαρτησίας ήταν:
Dundee 57%
West Dunbartonshire 54%
Glasgow 53%
North Lanarkshire 51%

Σχόλια

  1. Το άλλο το ακούσατε; Σε κάθε βουλευτικές εκλογές ψηφίζουν περίπου 40% των Σκωτσέζων δηλαδή έχουμε 60% αποχή (υπερήλικες, εκτός Σκωτίας, δεν γούσταραν να ψηφίσουν κλπ κλπ).
    Τώρα ψήφισαν και οι πέτρες, 12 – 15 % είναι η αποχή και ξέρετε τι φήφισαν οι παραπάνω; ΟΧΙ.
    Αυτοί που δεν μπορούσαν να ψηφίσουν, αυτοί που δεν ήθελαν, αυτοί που δεν ενδιαφέρονταν, αυτοί που είχανεν τω μεταξύ πεθάνει, τώρα μπόρεσαν, ήθελαν, ενδιαφέρθηκαν, αναστήθηκαν και ψήφισαν ΟΧΙ.
    Που σημαίνει ότι, όπως πάντα, ψήφισαν 2,5 εκ. Σκωτσέζοι, από τους οποίους 2 εκ. ψήφισαν ΝΑΙ και 2,5 εκ. ψήφισαν ΟΧΙ.
    Είπατε τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.