Πάλι πειραματισμοί ..στο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και στο πρόγραμμα της Γ' Λυκείου

Αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών της Γ΄ Λυκείου και στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που ψηφίστηκε πέρυσι και θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά το 2016, δηλαδή θα αφορά στους μαθητές που φέτος φοιτούν στη Β΄ Λυκείου, προωθεί το υπουργείο Παιδείας.
Εντός της ερχόμενης εβδομάδας, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται ...
να ανακοινώσει την επανεισαγωγή της Πληροφορικής ως εξεταζόμενο μάθημα στις πανελλαδικές εξετάσεις για τα τμήματα της Πληροφορικής, ενώ ως μαθήματα επιλογής θα εισαχθούν το σχέδιο και οι ξένες γλώσσες για την εισαγωγή στα τμήματα που απαιτούν εξέταση σε αυτά τα μαθήματα, όπως είναι η Αρχιτεκτονική και οι ξενόγλωσσες φιλολογίες.
Ειδικότερα, πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι η Πληροφορική να καταργηθεί από μάθημα γενικής παιδείας στη Γ΄ τάξη Λυκείου και να εισαχθεί ως μάθημα κατεύθυνσης για όσους υποψηφίους ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα τμήματα της Πληροφορικής. Η αλλαγή αυτή, όμως, θα επιφέρει ανακατατάξεις στις ώρες διδασκαλίας καθηγητών άλλων ειδικοτήτων και προκαλεί, ήδη, αντιδράσεις από τους χημικούς που υποστηρίζουν ότι θα «ψαλιδιστεί» η θέση της Χημείας στις επιλογές των υποψηφίων για τις σχολές θετικών και τεχνολογικών επιστημών.

Σχόλια