Αμετανόητος Μητσοτάκης: Το σημαντικότερο δεν είναι οι απολύσεις αλλά η μείωση του κόστους μισθοδοσίας…


Αμετανόητος Μητσοτάκης: Το σημαντικότερο δεν είναι οι απολύσεις αλλά η μείωση του κόστους μισθοδοσίας…Όταν έχεις να διαλέξεις μεταξύ απελπισμένων ανθρώπων και καταστροφικών εντολών και είσαι πειθήνιο όργανο, όπως εν προκειμένω ο Μητσοτάκης, τότε σαφώς και διαλέγεις να «εκτελέσεις» τους πρώτους. Τι σημασία έχει αν καταστρέψεις και μερικές χιλιάδες ζωές, το θέμα είναι να σου πουν «μπράβο» τα αφεντικά!
«Η Ελλάδα έχει πετύχει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών»,
δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικαλούμενος την αποδοχή των επενδυτών απέναντι στα ελληνικά ομόλογα. Τόνισε δε, πως η Ελλάδα οδεύει φέτος για την πρώτη χρονιά ανάπτυξης μετά από την εξαετή ύφεση.
Παράλληλα επανέλαβε πως η δέσμευση της Αθήνας να προχωρήσει στις εναπομείνασες 6.500 απολύσεις στο Δημόσιο έως το τέλος του χρόνου θα τηρηθεί, αν και επεσήμανε πως δεν θεωρεί ότι αυτό είναι το σημαντικότερο θέμα όταν μιλούμε για το Δημόσιο τομέα, αλλά το ότι το κόστος μισθοδοσίας έχει μειωθεί ήδη 30% και ότι το μεγαλύτερο μέρος της προσαρμογής έχει ολοκληρωθεί.
Ο ίδιος αρνήθηκε να τοποθετηθεί στο θέμα του δημοσιονομικού κενού που η τρόικα υπολογίζει σε 2 δισ. ευρώ, ενώ η Ελλάδα πολύ χαμηλότερα. Σημείωσε πάντως, ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της σε ότι αφορά τα δημοσιονομικά.
Ερωτηθείς τέλος για το σενάριο η τρόικα να καθυστερήσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης προκειμένου να έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των stress test ανέφερε ότι «είναι για το συμφέρον όλων οι συζητήσεις να τελειώσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

hellasforce.com

Σχόλια