Η αναγνώριση των τετελεσμένων της εισβολής, οδηγεί σε πλήρη εκτουρκισμό της Κύπρου

Η αναγνώριση των τετελεσμένων της εισβολής, οδηγεί σε πλήρη εκτουρκισμό της Κύπρου.
Δύο κράτη ήδη υπάρχουν, το ένα διεθνώς παράνομο. Και μόνον η ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας αποκλείει την την αναγνώριση του ετέρου δηλαδή την επέκταση της τουρκίας στην Κύπρο. Η θα γίνουν τα δύο ένα όχι τουρκικό ή θα γίνει ένα Τουρκικό με «λύση Ανανιακή».
Κάθε μέρα εισβάλλουν από την τουρκία λαθραίοι έποικοι
που διαχέονται και θα διαχέονται σε όλη την Κύπρο αν δεν δοθεί ορθή λύση ή αν δεν εμποδιστεί η διάχυση τους μέχρι να δοθεί ορθή λύση. Στόχος των τούρκων από το 1950 είναι η Αλεξανδρεττοποίηση της Κύπρου. Και πρώτο μέτρο θα έπρεπε να ήταν να κλείσει κάθε επικοινωνία με τα κατεχόμενα μέχρι να ευρεθεί ορθή λύση.
Όχι όμως αναγνώριση του παράνομου τουρκικού κράτους, δηλαδή της παρουσίας της τουρκίας στην Κύπρο την επικοινωνία των δύο «κρατών» και τον εκτουρκισμό όλης της Κύπρου. Σας διαφεύγει ότι η απόσταση Κερύνειας Λευκωσίας είναι όση η απόσταση Αθήνας Βουλιαγμένης.
Οφείλω να σας πω ότι αποτελούν κίνδυνο παρόμοιες άνευ βασάνου σκέψεις σας, έστω και υπό μορφή ερωτήματος. Η λύση των δύο κρατών αποτελεί ουτοπία που οδηγεί σε όλης απορρόφηση της Κύπρου από την τουρκία. Το τι έπρεπε να γίνει και τι πρέπει να γίνει είναι άλλη ιστορία.
Σας θυμίζω μόνον πώς πρότεινε να αντιμετωπισθεί η τουρκία ο «μέγας» καθοδηγητής της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής Καθηγητής Κουλουμπής του ΕΛΙΑΜΕΠ.
Έγραφε το «πατριωτικό», ατλαντικό (πάντα την Κύπρο οι Ελληνικές» κυβερνήσεις την αντιμετώπιζαν ατλαντικά) και τραγικό για τον Ελληνισμό που ακολούθησαν όλες οι «Ελληνικές» κυβερνήσεις» :
«Υποστήριξη –με αυστηρούς κοινοτικούς όρους– της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας, διακηρύσσοντας, όμως, ότι αν δεν έχει λυθεί το θέμα της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο και αν δεν έχει αρθεί το casus belli στο Αιγαίο, η προοπτική τελικής ένταξης της Τουρκίας θα τεθεί με δημοψηφίσματα στην κρίση των λαών της Ελλάδας και της Κύπρου.»
Και έγραφα και ξαναγράφω ότι μέχρι τότε (το 2020 λέει ο Νταβούτογλου) είναι αμφίβολο αν θα υπάρχει Ελλάδα και Κύπρος όπως τις ξέρουμε με τους «πατριώτες» που (δεν) κυβερνούν την Ελλάδα.
Θυμηθείτε επίσης τον ανωτέρω «πατριώτη» κύριο του ΕΛΙΑΜΕΠ Κουλουμπή τι έλεγε και προς τα πού καθοδηγούσε την Ελληνική πολιτική στο Κυπριακό από το 1986, που τον αντέκρουσε ο δολοφονηθείς προ του σχεδίου Ανάν (το κραύγαζε φωνάζοντας δολοφόνοι ο τότε υπουργός συγκοινωνιών Μαντέλης) Γιάννος Κρανιδιώτης …:
Για το δίλημμα του είδους «μπροστά γκρεμός και πίσω ρέμα» που έθεσε ο κύριος Κουλουμπής από τη μία να υπογράψουμε κάτι το οποίο να δεσμεύει τον ελληνισμό για πάντα, δηλαδή να καταδικάσουμε τον κυπριακό ελληνισμό, και από την άλλη πλευρά, αν δεν υπογράψουμε, ενδεχομένως να έχουμε αναγνωρίσεις του ψευδοκράτους του Ντεντκάς. Να έχουμε ίσως κρίση στο εσωτερικό μέτωπο και τις διεθνείς πιέσεις. » Αυτό, κατά τη γνώμη μου, είναι ψευτοδίλημμα διότι με το να αποδεχτώ το σχέδιο δεν αποφεύγω τίποτα. Αντίθετα, είναι σαν να αναγνωρίζω πρώτος εγώ το ψευδοκράτος του Ντενκτάς. Τι μπορεί να συμβεί; Να έχω αποδεχθεί το σχέδιο και να μη συμφωνήσω στη συνέχεια με τους Τούρκους πάνω στη διεθνή πτυχή. Θα έχω όμως εν τω μεταξύ υπογράψει και θα έχω δεσμευθεί για την εσωτερική πτυχή, οπότε οι Τούρκοι θα πλησιάσουν τις χώρες που λένε ότι μπορεί να τους αναγνωρίσουν και να τους πουν εσείς γιατί διστάζετε να μας αναγνωρίσετε όταν οι Ελληνοκύπριοι μας έχουν δώσει έδαφος πάνω από το 29%, veto σε όλα τα θέματα, πλήρη πολιτική ισότητα, δικαίωμα να υπογράφουμε διεθνείς συνθήκες κλπ.»
Τέλος αν δεν είδατε δείτε τον αποκαλυφθέντα χθες Φάκελο Κύπρου της Ελληνικής Βουλής από το Greek American News Agency για να αντιληφθείτε ποιοι Έλληνες πολιτικοί δώρισαν την Ελληνική Κύπρο στους τούρκους το 1974 και στη συνέχεια προσπάθησαν με το σχέδιο Ανάν να την δώσουν όλη στους τούρκους. Ευρυπίδης Μπίλλης

Σχόλια