Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τουρκικός στρατός οι ισλαμοφασίστες γενοκτόνοι της ISIS!


Hellasforce ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τουρκικός στρατός οι ισλαμοφασίστες γενοκτόνοι της ISIS!Η μάχη στο Ιράκ αποτελείται από «τουρκικά υποστηριζόμενους σουνίτες τζιχαντιστές, που επαναστατούν εναντίον μιας υποστηριζόμενης από το Ιράν κεντρικής κυβέρνησης σιιτικού προσανατολισμού», έγραψε ο πρόεδρος του φόρουμ «Μέση Ανατολή», Daniel Pipes, σε πρόσφατο άρθρο.
Κάποιοι αναγνώστες αμφισβητούν ότι η Δημοκρατία της Τουρκίας υποστήριξε τo «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία»,
την κύρια σουνιτική ομάδα μάχης στο Ιράκ. Τονίζουν τις επιθέσεις της ISIS σε τουρκικά συμφέροντα, στο εσωτερικό της Τουρκίας, κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία και στη Μοσούλη και μια επιτυχημένη πρόσφατη συνάντηση του Τούρκου και του Ιρανού προέδρου. Καλές επισημάνσεις, αλλά μπορούν να εξηγηθούν.
Πρώτον, η ISIS είναι πρόθυμη να αποδεχτεί την Τουρκική υποστήριξη, ακόμη και βλέποντας τον Ισλαμιστή πρωθυπουργό και τους συμπατριώτες του ως άπιστους, που θα πρέπει να τους δείξει κάποιος το πραγματικό Ισλάμ.
Δεύτερον, η προεδρική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε ένα επίπεδο, ενώ οι μάχες στη Συρία και το Ιράκ έγιναν σε εντελώς διαφορετικό. Τα δύο μπορεί να συμβαίνουν ταυτόχρονα. Η αντιπαλότητα Τουρκίας-Ιράν είναι σε άνοδο και όπως σημειώνει ο διακεκριμένος Τούρκος δημοσιογράφος Burak Bekdil, στο τρέχον τεύχος του Middle East Quarterly: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει συχνά επίσημες δηλώσεις από τις δύο χώρες για ευημερία του διμερούς εμπορίου και κοινής αντι-ισραηλινής ιδεολογικής αλληλεγγύης. Αλλά ως επί το πλείστον στο παρασκήνιο υπήρξαν ενδείξεις αντιπαλότητας, δυσπιστίας και αμοιβαίας σεκταριστικής καχυποψίας μεταξύ των δύο μουσουλμανικών χώρών.

Η Άγκυρα μπορεί να αρνηθεί την παροχή βοήθειας στην ISIS, αλλά οι αποδείξεις για αυτό είναι συντριπτικές. «Καθώς έχουμε το μεγαλύτερο σύνορο με τη Συρία», γράφει ο Ορχάν Κεμάλ Cengiz, Τούρκος αρθρογράφος εφημερίδας, «η υποστήριξη της Τουρκίας ήταν ζωτικής σημασίας για τους τζιχαντιστές στο να μπουν και να βγουν από τη χώρα». Πράγματι, τα οχυρά της ISIS καθόλου συμπτωματικά, συγκεντρώνονται κοντά στα σύνορα της Τουρκίας.

Κούρδοι, ακαδημαϊκοί εμπειρογνώμονες και η συριακή αντιπολίτευση συμφωνούν ότι Σύριοι, Τούρκοι (εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 3.000) και ξένοι μαχητές (κυρίως Σαουδάραβες, αλλά και ένας ικανός αριθμός από Δυτικούς) έχουν διασχίσει τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας κατά βούληση, συχνά για να ενταχθούν στην ISIS. Αυτό που ο Τούρκος δημοσιογράφος Καντρί Γκιουρσέλ αποκαλεί «διπλής κυκλοφορίας αυτοκινητόδρομο τζιχαντιστών», δεν έχει ενοχλητικούς συνοριακούς ελέγχους και μερικές φορές απαιτεί την ενεργή συνδρομή των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Ακόμα και το CNN μετέδωσε ένα βίντεο με θέμα «Η μυστική διαδρομή λαθρεμπορίου των τζιχαντιστών μέσω της Τουρκίας».
Στην πραγματικότητα, οι Τούρκοι προσέφεραν πολλά περισσότερα από μια εύκολη διέλευση των συνόρων: παρείχαν το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων της ISIS, τα εφοδιαστικά, την εκπαίδευση και τα χέρια. Οι Τούρκοι κάτοικοι κοντά στα συριακά σύνορα, κάνουν λόγο για τουρκικά ασθενοφόρα που πηγαίνουν στις ζώνες μαχών Κούδρων-ISIS και στη συνέχεια εκκενώνουν τις απώλειες της ISIS στα τουρκικά νοσοκομεία. Πράγματι, μια συγκλονιστική φωτογραφία βγήκε στη δημοσιότητα, που δείχνει τον διοικητή της ISIS, Abu Muhammad σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου να λαμβάνει θεραπεία για τις πληγές του, στο Κρατικό Νοσοκομείο Hatay τον Απρίλιο του 2014.

isis_commander_abu)myhammad_hospitalΈνας Τούρκος πολιτικός της αντιπολίτευσης εκτιμά ότι η Τουρκία έχει πληρώσει $ 800 εκατομμύρια στην ISIS για μεταφορές πετρελαίου. Ένας άλλος πολιτικός κυκλοφόρησε πληροφορίες σχετικά με την κατάρτισης των μελών της ISIS από ενεργούς Τούρκους στρατιώτες. Οι επικριτές σημειώνουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan, συναντήθηκε τρεις φορές με κάποιον, Γιασίν αλ-Καντί, που έχει στενούς δεσμούς με την ISIS και την έχει χρηματοδοτήσει.
Γιατί η υποστήριξη της Τουρκίας για τους εξτρεμιστές; Γιατί η Άγκυρα θέλει να εξαλείψει δύο πολιτείες της Συρίας, το καθεστώς Άσαντ στη Δαμασκό και τη Rojava (το αναδυόμενο κουρδικό κράτος) στα βορειοανατολικά.
Όσον αφορά το καθεστώς Assad: «Σκεπτόμενη ότι τζιχαντιστές θα διασφαλίσουν μια γρήγορη πτώση του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία, η Τουρκία, δεν έχει σημασία πόσο έντονα το αρνείται, θα υποστηρίξει τους τζιχαντιστές,» γράφει ο Cengiz, «στην αρχή, μαζί με τους δυτικούς και ορισμένες αραβικές χώρες και αργότερα παρά τις προειδοποιήσεις τους».
Όσον αφορά τη Rojava: η ηγεσία της Rojava έχει συνδεθεί με το PKK, την (πρώην) τρομοκρατική κουρδική ομάδα με βάση στην Τουρκία. Η έγκυρη Τουρκάλα δημοσιογράφος Amberin Zaman δεν έχει καμία αμφιβολία «ότι μέχρι πρόσφατα, η Τουρκία επέτρεπε στους μαχητές της τζιχάντ να κυκλοφορούμε ανεμπόδιστα πέραν των συνόρων της», για να πολεμήσουν τους Κούρδους.
rohava_flag
Μια φιλανθρωπική οργάνωση με έδρα την Κωνσταντινούπολη (ακρωνύμιο: HİSADER) έχει υιοθετήσει το λογότυπο της ISIS με την ισλαμική δήλωση πίστης.

hisaderΓενικότερα, όπως σημειώνει ο Τούρκος αναλυτής Μουσταφά Ακιόλ, η Άγκυρα θεωρούσε ότι «όποιος πολεμούσε τον αλ-Άσαντ ήταν καλός άνθρωπος και επίσης έτρεφε μια« ιδεολογική αμηχανία στο να αποδεχθεί ότι οι Ισλαμιστές κάνουν τρομερά πράγματα. Αυτό οδήγησε σε «μερική τύφλωση» προς τους βίαιους τζιχαντιστές. Πράγματι, η ISIS είναι τόσο δημοφιλής στην Τουρκία που οι άλλοι αντιγράφουν δημοσίως το λογότυπο της.
Με αυτή την υποστήριξη, η ηλεκτρονική εφημερίδα Al-Monitor κάλεσε την Τουρκία να κλείσει τα σύνορά της με την ISIS, ενώ η Rojava απείλησε την Άγκυρα με «ολέθριες συνέπειες» εκτός εάν η τουρκική βοήθεια παύσει.
Εν κατακλείδι, οι Τούρκοι ηγέτες βρίσκουν στη Συρία διπλό τέλμα, με τον Ασάντ ακόμη στην εξουσία και την κουρδική οντότητα ολοένα και ισχυρότερη. Σε αντίδραση, έχουν συνεργαστεί ακόμη και με τα πιο ακραία, οπισθοδρομικά και φαύλα στοιχεία, όπως η ISIS. Αλλά αυτή η υποστήριξη άνοιξε ένα δεύτερο μέτωπο στο Ιράκ, το οποίο, με τη σειρά του, φέρνει τη σύγκρουση των δύο τιτάνων της Μέσης Ανατολής, την Τουρκία και το Ιράν, πιο κοντά στην υλοποίηση.

hellasforce.com

Σχόλια