Ομπάμα : Πουλάτε σε μας τα δικαιώματα γης και υπεδάφους...αλλιώς θα γίνετε Ιράκ, Συρία, Λιβύη...

Για την Αμερική, δημοκρατία είναι όταν ένα κράτος πουλάει τα δικαιώματα των ορυκτών και γεωργικών εκτάσεων σε αμερικανούς επενδυτές, διαφορετικά επιβάλλει κυρώσεις, και αυτό είναι ό, τι οι ΗΠΑ θέλουν από την Ουκρανία, είπε στο RT ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι Michael Hudson .



RT: Τι πιστεύετε για την επέκταση των κυρώσεων των ΗΠΑ για τη Ρωσία; Ο Ομπάμα δήλωσε ότι θα έχουν, όπως το αποκάλεσε, κάτι περισσότερο από μια μπουκιά. Τι αντίκτυπο θα έχουν;
Michael Hudson: Δεν νομίζω ότι θα έχει μεγάλο αντίκτυπο. Εκείνος  καθυστέρησε 45 λεπτά  την ομιλία του, λόγω των συγγραφέων της ομιλίας του, νομίζω, ξαναδιαβάζουμε  εκ νέου το "1984" του Όργουελ για να μάθουμε ακριβώς τι πραγματικά σημαίνει "διγλωσσία". Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο Ομπάμα ξεκίνησε μιλώντας για τη μαλαισιανό αεροπλάνο, επειδή την Τρίτη ο Antony Cordesman, ο διάσημος Αμερικανός διεθνής σύμβουλος ασφαλείας, επανέλαβε τα όσα η CIA έχει πει ότι «δεν ξέρουμε ποιος έριξε το αεροπλάνο, δεν γνωρίζουμε επειδή η ουκρανική κυβέρνηση στο Κίεβο αρνείται να παραδώσει τις κασέτες ήχου της ομιλίας με το αεροπλάνο, και εμποδίζει τα πληρώματα των Ηνωμένων Εθνών από το να πηγαίνουν εκεί. "
Στην αρχή ο Ομπάμα προσπάθησε να θίξει το ζήτημα, και η ιστορία δεν αρχίζει πραγματικά μόνο την Τρίτη και όχι ακόμη μόνο με την Ουκρανία, αλλά νωρίτερα αυτό το χρόνο με την Ελλάδα.
Η Ελλάδα υποβλήθηκε σε ευρωπαϊκή λιτότητα, της είπαν να πουλήσει το ήμισυ των δικαιωμάτων του φυσικού αερίου, αλλά στη συνέχεια ρωσική Gazprom έκανε την καλύτερη προσφορά. Αυτό στην ουσία  είναι το ήμισυ της ιδιωτικοποίησης που η Ελλάδα επρόκειτο να κάνει. Η ΕΕ υπό την πίεση των ΗΠΑ είπε: "Ω, δεν πειράζει, δεν μπορείτε να πουλάτε τα δικαιώματα του αερίου σας στη Ρωσία."
Έτσι, βασικά όλος αυτός ο αγώνας είναι για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, και όταν ο Ομπάμα λέει ότι "δεν αγωνίζομαστε για  έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο ", αυτό είναι μια διγλωσσία για το" ναι, πολεμάμε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο " τελικά όλα είναι σχετικά με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.
Οι ΗΠΑ είναι σαν να λένε στην Ουκρανία αυτό που είπαν και σε άλλες χώρες "να μας πουλήσετε τα μεταλλευτικά δικαιώματά σας ή θα έχετε την ευκαιρία να μοιάζετε με τη Λιβύη, το Ιράκ και τη Συρία, αν κρατήσετε τα δικαιώματα για τον εαυτό σας, αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι δεν πρόκειται για δημοκρατία . "η δημοκρατία είναι μια χώρα που πουλάει τα δικαιώματα των ορυκτών και γεωργικών εκτάσεων στους Αμερικανούς επενδυτές - αυτός είναι ο Αμερικανός ορισμός της δημοκρατίας. «Αν δεν το κάνετε αυτό, θα επιβάλουμε κυρώσεις σε σας".

Σχόλια