Η τεράστια γκάφα (;) του Άδωνι για το κατά κεφαλήν εισόδημα Ελλάδας και Αργεντινής

Το ΧΩΝΙ απαντάει με ΣΤΟΙΧΕΙΑ στα ψεύδη του Γεωργιάδη σχετικά με το κατά κεφαλήν εισόδημα σε Ελλάδα και Αργεντινή. Τελικά, Άδωνι, είσαι «λαγός» ή φτηνός προπαγάνδιστης;
 Την 1η Αυγούστου 2014, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε:
«Σήμερα, η Ελλάδα του μνημονίου έχει....
κατά κεφαλήν εισόδημα 27.000 δολάρια, τριπλάσιο από την Αργεντινή που έχει 10.000 δολάρια κατά κεφαλή εισόδημα».
Πρώτα τα στοιχεία και μετά τα σχόλια. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Αναζητώντας -με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων- την αλήθεια στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, εντοπίσαμε ότι:
Στην Ελλάδα, το κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εθνικό Διαθέσιμο Εισόδημα (χωρίς τους φόρους και τις αποσβέσεις) είναι: 12.354 ευρώ ήτοι 16.539 δολάρια (και όχι 27.000 που είπε ο κύριος).
Μετά, αναζητήσαμε σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο. Και η Καθημερινή και το Έθνος (δύο εφημερίδες που διαβάζει ο Άδωνις) στις 13 Μαρτίου 2014 δημοσίευσαν το ίδιο ακριβώς νούμερο. Ότι δηλαδή, στην Ελλάδα, το κατά κεφαλήν εισόδημα το 2013 είναι 12.354 ευρώ ήτοι 16.539 δολάρια.
Ορίστε τα δημοσιεύματα:
633ethnos 633katthim
Άρα, ο Άδωνις γνώριζε. Και όμως, επικαλέστηκε ένα νούμερο ψευδές. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι υπολογισμού του μεγέθους. Καμία δεν βγάζει 27.000. Όλες κυμαίνονται πολύ χαμηλότερα. Και πάντως, όταν λέμε «κατά κεφαλήν εισόδημα» εννοούμε το νούμερο που σας δείξαμε. Αυτό που καταλαβαίνουν όλοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι και επιστήμονες, δηλαδή. Εκτός από τον Άδωνι!
Γιατί ο Άδωνις δεν κάνει τίποτα άλλο από το να υπερασπίζεται το μνημόνιο. Η ακριβής του διατύπωση ήταν εξάλλου… «Σήμερα, η Ελλάδα του μνημονίου έχει κατά κεφαλήν εισόδημα 27.000 δολάρια…»
Τώρα, ελάτε να δούμε τι ακριβώς έχει κάνει το μνημόνιο, που υπερασπίζεται ο Άδωνις, στο κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ελλάδα. Το διάγραμμα που ακολουθεί βασίζεται στα επίσημα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας:
633gre
Προσέξτε τη σφαγή του μνημονίου από το 2009 και μετά! Αυτή την κατακόρυφη πτώση που ακολούθησε υπερασπίζεται ο Άδωνις. Αυτά λέει στους ψηφοφόρους του και τον πιστεύουν. Αυτή την καταστροφή τούς πουλάει για σωτήρια πολιτική. Αυτό είναι για το οποίο αυτοθαυμάζονται ότι «έσωσαν» τη χώρα. Αυτό είναι το success story του Σαμαρά. Απολαύστε το, ντε. Δικό σας… Είναι η «σωτηρία» τους. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Τώρα, ελάτε να δείτε το αντίστοιχο διάγραμμα της Αργεντινής, που παρεπιπτόντως δεν είχε 10.000 δολάρια το 2013, που είπε ο Άδωνις, αλλά 11.600.
633arg
Αυτή είναι η αντι-μνημονιακή πορεία του αργεντίνικου κατά κεφαλήν εισοδήματος. Δείτε την αύξηση που καταγράφεται από το 2002 και μετά! Δείτε ότι συνεχώς ΚΑΙ ΜΟΝΟ ανεβαίνει. Κάθε χρόνο. Αυτή είναι η πορεία της Αργεντινής από τότε που έδιωξε το ΔΝΤ μετά. Μόνο προς τα πάνω…
Και όμως, ο Άδωνις υπερασπίστηκε την άλλη γραμμή! Αυτή που πάει καρφί προς τα κάτω! «ΨΕΥΤΗΣ», «ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗΣ» Ή ΑΠΛΑ «ΛΑΓΟΣ»;
Κάποιοι θα πουν ότι το έκανε επειδή είναι «παθολογικός ψεύτης». Άλλοι ίσως τον χαρακτηρίσουν «φθηνό προπαγανδιστή της κακιάς ώρας». Εμείς, Στο ΧΩΝΙ, αφού βγάλουμε ένα βαθύ αναστεναγμό για τους ψηφοφόρους του, θα του κάνουμε την εξής ερώτηση:
Αγαπητέ Άδωνι, ΑΝ ΤΥΧΟΝ το 27.000 δολάρια, που ανέφερες στη Βουλή, είναι καμιά αδημοσίευτη εκτίμηση του υπουργείου Οικονομικών για το 2014, αυτό θα σημαίνει ότι μέσα στους επόμενους μήνες σκοπεύετε, ως κυβέρνηση, να εξολοθρεύσετε το 40% του ελληνικού πληθυσμού!!!
Γιατί, για να φτάσεις το 16 στο 27, θα πρέπει να μειώσεις τον παρανομαστή του κλάσματος κατά πολύ! Και στον παρανομαστή μπαίνει… ο πληθυσμός της χώρας!
ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ μπορείς να αποδειχθείς αληθινός. ΑΝ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙΣ ότι σκοπεύετε να εξολοθρεύσετε εκατομμύρια Έλληνες. Που δεν είναι και απίθανο να μας το πεις και επίσημα, δηλαδή…
Ρε μπαγασάκο, μήπως τελικά είσαι «λαγός» και όχι ένας «φθηνός προπαγανδιστής», που νομίζαμε;
MANOΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ

hellasforce.com

Σχόλια