Ο ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ « ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ » ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΤΗΣ Ν. ΡΩΣΙΑΣ

Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΣΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
H συνωμοσία αποκαλύπτεται πάντοτε προιόντος του χρόνου.Το καθολικό ελβετικό πρακτορείο (Apic) αναδημοσιεύει στις 24 Αυγούστου αποσπάσματα από την ανοιχτή επιστολή κάλεσμα προς τις Συνόδους ολόκληρου του κόσμου όσο και τις πολιτικές αρχές του Sviatoslav Shevchuk αρχιεπισκόπου Κιέβου και Γαλικίας της λεγόμενης ελληνοκαθολικής εκκλησίας της Ουκρανίας.Η εκκλησία του τον αποκαλεί Πατριάρχη.

Κατηγορώντας ευθέως την Ρωσία ισχυρίζεται ότι η «η αποσταθεροποίηση της χώρας υποστηρίζεται από το εξωτερικό,το αποσχιστικό κίνημα,και τις τρομοκρατικές δράσεις στις περιοχές του Donetsk και τουLougansk».Χρησιμοποιεί ταυτόσημη ορολογία με την χούντα του Ποροσσένκο και τους δυτικούς, πολιτικές αρχές και τύπο που αποκαλούν τρομοκράτες τα 10.000.000 της Ν Ρωσίας.
Για προπαγανδιστικούς λόγους και για συμψηφισμό των θηριωδιών και του απινή διωγμού των ορθοδόξων επικαλείται την απαγωγή 3 ιερέων , 2 ρωμαιοκαθολικών και 1 ελληνοκαθολικού προκειμένου να αντιστρέψει την πραγματικότητα και να νομιμοποιήσει τη νέα βατικάνεια σταυροφορία.

o ελληνοκαθολικός Πατριάρχης Κιέβου κατήγορος και διώκτης των ορθοδόξων
o ελληνοκαθολικός Πατριάρχης Κιέβου κατήγορος και διώκτης των ορθοδόξων

Καταγγέλει ότι όλοι οι ελληνοκαθολικοί ιερείς εκτοπίστηκαν από τις περιοχές του Donetsk.Γιατί σοκάρεται ο αυτοαποκαλούμενος 2ος μετά τον Φιλάρετο πατριάρχης Κιέβου;Δεν είναι λογικό αυτοί που ευλόγησαν τη χούντα και τα ναζιστικά κινήματα της Μaidanκαι τα όπλα των ουκρανών σε εμφύλιο,και τις μπούκες των κανονιών και τους πυραύλους και τις βόμβες των μαχητικών κατά γέρων, παιδιών, νοσοκομείων, σχολείων, μουσείων πολυκατοικιών εμπορικών κέντρων πάρκων κλπ να είναι ανεπιθύμητοι στην αυτοανακηρυχθείσα ανεξάρτητη Νέα Ρωσία ;Tι περίμεναν να τους φιλάνε τα χέρια και τα πόδια και να τους προσκυνάνε ;Οι προδότες δεν έχουν θέση στη ΝΡωσία αλλά και ούτε και στο μυστικό δείπνο της εκκλησίας.

184060_p
ορθόδοξος ναός

Αντίθετα καταγγέλει ως ψευδείς τις κατηγορίες που τους προσάπτει το Πατριαρχείο Μόσχας γαι τη βία στην οποία υποβάλονται τα μέλη του κληρικοί και λαικοί.  Ο αθεόφοβος αυτός προκτοροποιήμενος πατριάρχης φθάνει στο σημείο να χαρακτηρίσει τους βομβαρδισμούς που σκότωσαν 2 ρωσόφωνους ιερείς ως συμπτωματικούς.Ατύχημα βαπτίζει την στυγνή δολοφονία αμάχων.Captushjsgs
Στο κάλεσμά του τονίζει ότι οι ελληνοκαθολικοί και ρωμαιοκαθολικοί αλλά και οι προδότες ψευδορθόδοξοι του Πατριαρχείου Κιέβου αλλά και οι εβραίοι της Κριμαίας κινδυνεύουν. Στοιχεία δεν έχει. Ας προσκομίσει φωτογραφία ή βίντεο από έναν ναό καθολικό ή ψευδορθόδοξο που βομβαρδίστηκε λεηλατήθηκε,πυρπολήθηκε έναντι των δεκάδων ναών των κανονικών ορθοδόξων που καταστράφηκαν σαν σιταποθήκες από εμπρησμό.Capturhgfd
Ο Sviatoslav Shevchuk κατηγορεί το Πατριαρχείο Μόσχας γιατί στην επιστολή του προς τους επικεφαλείς των λοιπών ορθοδόξων εκκλησιών οι εκκλησίες ελληνοκαθολική και αποσχισθέν ορθόδοξο Πατριαρχείο του Κιέβου χαρακτηρίζονται ουνίτικες και σχισματικές.
Πως ήθελε να αποκαλέσει εκκλησίες και πληθυσμούς που προσκολλήθηκαν στο Βατικανό όπως την δικιά του.Ουνίτική δηλ. ενωτική με παπικούς.Που εντοπίζει το σφάλμα ;Σχίσμα εκ του σχίζω διαιρώ σύμφωνα με το Κανονικό Δίκαιο της Εκκλησίας είναι η διάσπαση της διοικητικής ενότητας της εκκλησίας.Διαίρεσε ή δεν διαίρεσε την ενότητα τις εκκλησίας η παρουσία 2 ακόμη πατριαρχών στο Κιέβο της αφεντιάς του και του Φιλάρετου ;Και η Αθήνα δεν έχει πατριαρχείο που η γλώσσα του ευαγγελίου είναι η ελληνική και που μαζί με την Κύπρο αποτελούν τα πρώτα ευρωπαικά μέρη που εκχριστιανίστηκαν και εκχριστιάνισαν κι αυτόν τον σλάβο.Πρέπει να διασπάσει ;Στην εκκλησιαστική Ιστορία οι ανθενωτικοί ανέδειξαν αγίους και οι ενωτικοί προδότες.

Παναγία του Ποτσάεφ διασώθηκε πό τον βομβαρδισμένο ναό του Αγίου Ιωάννη της Κροστάνδης στην περιοχή του Ντονέτσκ
Παναγία του Ποτσάεφ διασώθηκε πό τον βομβαρδισμένο ναό του Αγίου Ιωάννη της Κροστάνδης στην περιοχή του Ντονέτσκ

Επίσης κατηγορεί την ορθοδοξία ότι τους στοχοποιεί έναντι των ορθόδοξων πολεμιστών όπως τους αποκαλεί. Αν το 1204 καταβαράθρωσαν την Πόλη το 2014 δεν θα καταβαραθρώσουν και τη Μόσχα λάθος εποχή επέλεξαν.Captunbvgfrtd
Τέλος ο καλός ποιμένας εξορκίζει τους συμπατριώτες του -και αναγκάζεται να το κάνει γιατί αυτοί δεν δείχνουν ζήλο να πολεμήσουν τα αδέρφια τους –να μην φοβηθούν και να υπερασπιστούν την πατρίδα τους. Ποιά πατρίδα αυτήν που διέσπασαν με τα ευρωναζιστικά κινήματα και την ανατροπή νομίμως εκλεγμένης κυβέρνησης,και την βύθισαν στο χάος ; Αλλά το Opus Dei είναι μια καθολική οργάνωση.Η ορθοδοξία ποτέ δεν είχε αντίστοιχη βρωμερή παραφυάδα. (apic 24.08.2014)
Ο μέσος καθολικός σέβεται την ορθοδοξία ή που πολεμάει τη νέα τάξη στη Ευρώπη ή το τζιχάντ στην Ανατολή και είναι διωκόμενος είναι αδερφός αντίθετα εκείνος που στρέφεται μισαλλόδοξα κατά των ορθοδόξων ως νεοσταυροφόρος για πολλοστή φορά είναι αντίπαλος και οφείλει να ανακοπεί. Η Μόσχα δεν θα έχει την τύχη της Πόλης.Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού ….ως κι ο πάπας σφάλει καμιά φορά. Αλήθεια τι διαμοίφθηκε στη συνάντηση Πούτιν και πάπα φέτος λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση; 
ΥΓ oι φωτό και το βίντεο εκτός της καιόμενης προέρχονται από το ναό του ΑγΙωάννη Κροστάνδης στην περιοχή του Ντονέτσκ.
dimpenews

Σχόλια