Τώρα παρακαλάμε την Μέρκελ…να μας βοηθήσει για την καταστροφή από το εμπάργκο της Ρωσίας..

Όπως δήλωσε ο κ. Δένδιας στη Deutsche Welle, η διαπίστωση του από τις συνομιλίες του είναι ότι «η γερμανική πλευρά στο σύνολο της έχει αντίληψη της πραγματικότητας της ελληνικής οικονομίας, το εξαιρετικά ευαίσθητο του σταδίου στο οποίο βρίσκεται η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.»
Και για αυτό λόγο …..

έδειξε να αναγνωρίζει τις επιπτώσεις του εμπορικού εμπάργκο της Μόσχας για τις ελληνικές εξαγωγές, για την ελληνική οικονομία. Όπως εκτιμά ο κ. Δένδιας, το γεγονός ότι η Γερμανία έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για την επίλυση της κρίσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας της επιτρέπει να διαδραματίσει «κυρίαρχο ρόλο» στην ΕΕ στο θέμα των αποζημιώσεων ευρωπαίων πολιτών που πλήττονται από το εμπάργκο. «Κατά συνέπεια θεωρώ δεδομένη τη βοήθεια της γερμανικής πλευρά σε ευρωπαϊκό επίπεδο», επισήμανε ο κ. Δένδιας.
Στα πλαίσια των συνομιλιών για τις επιπτώσεις της κρίσης στην Ουκρανία ο κ. Δένδιας συζήτησε με τον ομόλογο του, τον υπουργό οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, το θέμα του εφοδιασμού της ελληνικής αγοράς με ενέργεια. Ένα άλλο θέμα που προηγουμένως είχε συζητήσει και με το προεδρείο του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) ήταν οι γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Συμφωνήθηκε με τον κ. Γκάμπριελ να επισκεφθεί την Ελλάδα τον ερχόμενο Μάρτιο συνοδευόμενος από γερμανούς επιχειρηματίες. Στην επισήμανση της Deutsche Welle ότι μια ανάλογη επίσκεψη πριν από τρία χρόνια στην Αθήνα του τότε υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ με 80 επιχειρηματίες απέτυχε παταγωδώς, ο κ. Δένδιας αντέτεινε ότι οι συνθήκες που διαμορφώνονται τώρα είναι διαφορετικές από αυτές που επικρατούσαν τότε και επιτρέπουν πράγματι μια κατάσταση αμφίπλευρου κέρδους.

Σχόλια