Στουρνάρας - Καραβίτης: Εγκλημα διαρκείας με διπλό ονοματεπώνυμο!

 Με τον Στουρνάρα στην Τ τ. Ε ...."Λέτε να τριτώσει το κακό; "
 
"Αν ζούσαμε σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, τότε οι κυβερνώντες όφειλαν να στείλουν τέτοιους υπουργούς με τέτοια λάθη σπίτι τους και όχι να τους διορίζουν σε υψηλόβαθμες θέσεις με πολλαπλάσιο μισθό. Η ιστορία όμως μένει και γράφει: Εμπορική Τράπεζα (τότε), ΕΝΦΙΑ (τώρα)αύριο τι; Τράπεζες; Λέτε να τριτώσει το κακό; "
Γράφει η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"..
07.08.2014
Για να μην ξεχνιόμαστε, το κυβερνητικό αλαλούμ με τον φόρο ακινήτων, τον ΕΝΦΙΑ, έχει νονό και φέρει ονοματεπώνυμο. Λέγεται Γιάννης Στουρνάρας και ήταν υπουργός των Οικονομικών έως πρόσφατα. Αυτός και ο φορολογικός του σύμβουλος Νίκος Καραβίτης (ο οποίος είχε χαρακτηριστεί από τη Νέα Δημοκρατία ως ο αρχιτέκτονας της «δημιουργικής λογιστικής» κρύβοντας ελλείμματα όταν ήταν γενικός διευθυντής στη Στατιστική Υπηρεσία στις αρχές του 2000) είναι οι εμπνευστές και σχεδιαστές του ΕΝΦΙΑ.
«Δίκαιος»
 Αυτοί οι κύριοι είχαν χαρακτηρίσει τον ΕΦΝΙΑ ως τον πιο δίκαιο φόρο. Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της συγκυβέρνησης κατά την ψήφιση του σχετικού νόμου στη Βουλή τον Δεκέμβριο του 2013, ο Γιάννης Στουρνάρας έκανε έκκληση ώστε οι βουλευτές «να μείνουν προσηλωμένοι στον μεγαλύτερο εθνικό στόχο από την εποχή της Μεταπολίτευσης».
Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι «ο ΕΝΦΙΑ σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να ελαφρύνει φορολογικά τις κατοικίες, τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις που επιβαρύνονταν μέχρι τώρα, και να φορολογήσει με λογικό και αναλογικό τρόπο τα κτίρια και τη γη που δεν επιβαρύνονταν».

Αμ δε. Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας ακόμα όχι απλά άδικος φόρος που επέβαλε ο ανάλγητος Στουρνάρας, αλλά ένας φόρος που φορολογεί περιουσιακά στοιχεία, τα οποία αφενός δεν έχουν σοβαρή αξία (χωράφια), αφετέρου δεν παράγουν εισόδημα και, τρίτον, επιβαρύνονται με φανταστικές αντικειμενικές αξίες, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Αν ζούσαμε σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, τότε οι κυβερνώντες όφειλαν να στείλουν τέτοιους υπουργούς με τέτοια λάθη σπίτι τους και όχι να τους διορίζουν σε υψηλόβαθμες θέσεις με πολλαπλάσιο μισθό. Η ιστορία όμως μένει και γράφει: Εμπορική Τράπεζα (τότε), ΕΝΦΙΑ (τώρα), αύριο τι; Τράπεζες; Λέτε να τριτώσει το κακό;

Σχόλια