Τώρα Ευρωπαϊκές χώρες κλαίνε και οδύρονται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου όχι στην Ουάσιγκτον….

Μετά τις κυρώσεις και τα μέτρα εντός της ευρωζώνης στις 13 Αυγούστου, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες κλαίνε και οδύρονται απευθυνόμενες στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (WTO), για να διαμαρτυρηθούν για τις οικονομικές κυρώσεις που πέφτουν πάνω τους από τη Ρωσία, οι οποίες είναι σοβαρές και επηρεάζουν τις γεωργικές εξαγωγές.
Αυτό όμως που ίσως είναι το πιο ειρωνικό σε όλη αυτή την ιστορία, είναι ότι
δεν είναι η Ρωσία, που είναι ο δημιουργός των προβλημάτων για τους αγρότες … στην Ισπανία, την Ελλάδα, τη Φινλανδία και την Πολωνία, αλλά, αντίθετα, το πρόβλημα έγκειται κυρίως στην Ουάσιγκτον και τις Ηνωμένες Πολιτείες, που ξεκίνησαν τον εμπορικό πόλεμο με την ευρασιατική δύναμη, και έφεραν τις χώρες της Ευρωζώνης σε σύγκρουση ως παράπλευρες απώλειες.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε αρκετές οικονομικές κυρώσεις σε νόμο που περιορίζει την εισαγωγή τροφίμων από τις ΗΠΑ και κάθε έθνος που πήγε μαζί με την Ουάσινγκτον στην επιβολή κυρώσεων.
Ο Πούτιν περιγράφει αναλυτικά ότι θα άρει αυτές τις κυρώσεις για οποιαδήποτε χώρα, που πρόθυμα επαναστατήσει εναντίον της επιθετικότητας τωνΗΠΑ, και αναζήτησει ελεύθερες συναλλαγές εκτός των πολιτικών που επέβαλαν οι ΗΠΑκατά της  Ρωσίας.
Δυστυχώς για πολλές χώρες, δεμένες έντονα έναντι του αμερικανικού δολαρίου και του χρηματοπιστωτικού συστήματος, η ευημερία τους είναι μεταξύ σφύρας και άκμονος,  απειλείται τώρα η οικονομία τους και ενδεχομένως επίσης τα ποσοστά ανεργίας τους.

Σχόλια