Το αίμα νερό δε γίνεται…Η Γερμανία στηρίζει τους Νεοναζί της Ουκρανίας

Υπέρ μιας διπλωματικής λύσης του ουκρανικού, που θα προβλέπει διμερή εκεχειρία, τάχθηκε στο Κίεβο η Άγκελα Μέρκελ, προσφέροντας στην Ουκρανία πιστωτικές εγγυήσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ.
«Η εδαφική ακεραιότητα και η ευημερία της Ουκρανίας είναι σημαντικός στόχος της γερμανικής πολιτικής», τόνισε η καγκελάριος, μετά τη συνάντησή της με τον ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο. Η Άγκελα Μέρκελ εξέφρασε επίσης ..

την πρόθεση της γερμανικής κυβέρνησης να αναλάβει πιστωτικές εγγυήσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία υποδομών που αφορούν κυρίως την ενεργειακή τροφοδοσία της Ουκρανίας. Άλλα 25 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε υποδομές για τους πρόσφυγες. Για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία, η γερμανίδα καγκελάριος θεωρεί απαραίτητη μια εκεχειρία που θα γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές, όπως τόνισε.
Η Γερμανία «είναι ένας ισχυρός φίλος της Ουκρανίας».
«Η εδαφική ακεραιότητα και η ευημερία της Ουκρανίας είναι σημαντικός στόχος της γερμανικής πολιτικής», τόνισε η καγκελάριος
Από την πλευρά του, ο ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε ότι η χώρα του επιμένει στο ειρηνευτικό σχέδιο που έχει αποφασίσει. «Ο πόλεμος δεν συνιστά επιλογή μας, αλλά μας επεβλήθη από έξω», τόνισε ο Πέτρο Ποροσένκο, προσθέτοντας ότι συζήτησε με την Άγκελα Μέρκελ σχέδια για την ανάπτυξη των υποδομών στην ανατολική Ουκρανία και κυρίως στις περιοχές των ταραχών. «Θέλω να τονίσω ότι η Άγκελα Μέρκελ γνωρίζει όσο κανείς άλλος τα προβλήματα, με τα οποία είναι αντιμέτωπη η Ουκρανία», είπε ο Ποροσένκο, επισημαίνοντας ότι η Γερμανία «είναι ένας ισχυρός φίλος της Ουκρανίας». Σε σχετική ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας υπογραμμίζεται η καλή επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών και διευκρινίζεται ότι Μέρκελ και Ποροσένκο συνομίλησαν τους τελευταίους δύο μήνες «περίπου 20 φορές».

Σχόλια