Ο ανθέλληνας και σάπιος ως το μεδούλι, Γιούνκερ έδωσε λέει μάχη για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη – Ουστ ξεφτίλα που μας έδωσες τροφή στους «Γύπες»

Η ξεφτίλα και η δουλικότητα αυτής της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό… Και επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά… Ο μέγιστος Πρωθυπουργάρας υποδέχθηκε σήμερα σαν ήρωα (!!!) τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος παινεύτηκε για τη μάχη που έδωσε να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Ναι, μήπως θέλει να του δώσουμε και συγχαρητήρια που κράτησε τη χώρα φυλακισμένη και αλυσοδεμένη στις οικονομικές ορέξεις των κάθε λογής τοκογλύφων και του σάπιου διεφθαρμένου συστήματος της Παγκοσμιοποίησης…
Ουστ βρε ξεφτίλα… Και πάρε μαζί σου και αυτούς τους ανεκδιήγητους, Σαμαρά και Βενιζέλο που έχουν το θράσος να λένε πως σώζουν την χώρα…
Θερμό μήνυμα στήριξης προς την ελληνική κυβέρνηση έφερε μαζί του ο νέος προέδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος μίλησε στα γαλλικά και σε πολύ προσωπικό τόνο για τον Έλληνα πρωθυπουργό, αποκαλώντας τον φίλο και αδερφό.
Στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου μετά την κατ” ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τόνισε ότι όσο ήταν πρόεδρος του Eurogroup, στην χειρότερη φάση της οικονομικής κρίσης, αγωνίστηκε σαν λιοντάρι για δύο πράγματα: Αφενός να πείσει τους Έλληνες αξιωματούχους να αλλάξουν πορεία και να προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις και αφετέρου να πείσει τους υπόλοιπους εταίρους ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη.
«Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη. Ο Πλάτωνας δεν μπορεί να παίζει στην β” εθνική», συμπλήρωσε ο κ. Γιούνκερ δανειζόμενος μια φράση του Ζισκάρ ντ” Εστέν.
Η προσπάθεια που έκανε η Ελλάδα αναγνωρίζεται από όλο τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά όχι από τους Έλληνες, είπε χαρακτηριστικά.
Για το χαρτοφυλάκιο
Αναφορικά με το θέμα του χαρτοφυλακίου που θα αναλάβει ο νέος Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο κ. Γιούνκερ αρχικώς ανέφερε ότι δεν μπορεί ακόμη να αποκαλύψει ποιο θα είναι, ενώ στην συνέχεια σημείωσε: «Δεν θα απογοητευτείτε».
Διευκρινιστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι το χαρτοφυλάκιο θα είναι ένα από τα ενδιαφέροντα της Ελλάδας, προσθέτοντας ότι οι ελληνικές θέσεις έχουν ήδη ενσωματωθεί στο πρόγραμμα Γιούνκερ.
Μάλιστα, πριν από λίγες εβδομάδες ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο κ. Γιούνκερ εξετάζει το ενδεχόμενο σύστασης χαρτοφυλακίου αποκλειστικά για την μετανάστευση -αυτή την στιγμή δεν υπάρχει.
Ανοίγοντας την συνέντευξη Τύπου, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξήρε την συμβολή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην αντιμετώπιση της κρίσης, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Στο πρόσωπο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ενσαρκώνεται η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», ανέφερε ο κ Σαμαράς.
«Στήριξε την Ελλάδα και την παραμονή της στο ευρώ, όταν οι άλλοι δεν πίστευαν σε μας, και αυτό δεν το ξεχνάμε», συνέχισε και συμπλήρωσε: «Τώρα που η κρίση έχει σε μεγάλο βαθμό περάσει τού το αναγνωρίζουμε».
Άντε γεια…

hellasforce.com

Σχόλια